Un plat molt d'aquesta època, la Quaresma; clàssica recepta d'aprofitament del pa sec, i un berenar o esmorzar boníssim i senzill.
És un plat que agrada molt al Javi i que de tant en tant em demana que li faci. A Vitoria (d'on és ell) quan arriba l'època de "torrijas" als forns s'hi fa un pa especial per fer-ne. Aquí no n'he vist mai, però qualsevol pa de barra servirà. Millor si té la molla densa perquè aguanti bé sense trencar-se. Hi ha gent que li agrada més amb crosta dura, d'altres la prefereixen més fina i tova... També es poden fer torrades de Sta. Teresa amb pa de brioix (nyam...). En fi, que si voleu fer-ne no hi ha excusa, perquè a més a més és molt fàcil!
La meva recepta és molt tradicional, vull dir que no tinc cap aportació genial per compartir amb vosaltres, però mira, aquí queda...
Ingredients:
- 1 barra de pa del dia abans
- 1 l de llet (de vaca o la que preferiu)
- 1 llimona (la pell)
- 1 canonet de canyella
- 4 cullerades generoses de sucre (blanc o morè)
- 1 cullerada de canyella mòlta
- 2 ous
- oli d'oliva suau per fregir
Procedim:
Posem la llet en un cassó juntament amb el canonet de canyella i la pell de la llimona (no ratllada sinó en "tirallonga") i ho portem al foc fins que bulli. Afaguem el foc i ho deixem infusionar mitja horeta.
Tallem el pa a llesques d'uns 2 cm aproximadament i les distribuïm sense apilar per un recipient pla prou ample (una safata, per exemple).
Quan la llet ja estigui infusionada l'aboquem damunt de les llesques de pa intentant que quedin totes ben remullades, per tot arreu. El pa xuclarà la llet de seguida, així que a mi em va molt bé fer servir un cullerot per repartir-la per on jo vull (la canyella i la pell de llimona es poden llençar).
Ho deixem reposar uns 15 minuts per donar temps de que el pa s'amari bé de la llet.
Per altra banda, barregem en un plat el sucre i la canyella mòlta i ho reservem.
Posem una paella amb força oli per fregir al foc. Mentre s'escalfa, batem els ous en un plat. Quan l'oli sigui ben calent anem arrebossant i fregint les llesques de pa fins que estiguin daurades.
Les treiem del foc i les deixem en un plat amb paper de cuina per tal de que xucli l'excés d'oli. Quan encara estan calentes les arrebossem amb la barreja que teníem preparada de sucre i canyella.
Molt senzill i molt viciós...
Boníssimes, les torradetes de Santa Teresa!! i les fotos són molt maques.
ResponEliminaPa especial? si la gràcia és aprofital el pa sec! Ara que amb brioix queden...
ResponEliminaM'agrada la foto!
petonets
Que n'arriben a ser de bones! Això de que hi ha llocs que fan pans especials ja ho havia llegit, a cada terra diferents tradicions, eh? La foto molt bonica :)
ResponEliminaPetons
Sandra
Són una perdició! I si me les donen com aquestes ben ensucrades i amb un toc de canyella...és que ja perdo el món de vista! T'han quedat genials!
ResponEliminaUna recepta d' aprofitament mol bona. A casa ens encanten!
ResponEliminaLo tradicional...es absolutamente irresistible en tu caso, créeme!!!
ResponEliminaUn abrazo.
El metge em renyarà per què no perdo pes ... però em sembla que les faré !!!!
ResponEliminahmmmmmm ....
Què bé t'han quedat Marta! Jo n'he sentit a parlar del pa per torrijas, però és veritat que per aquí no ho he vist que ho venguessin... de totes maneres, amb el pa que has fet servir tu, es veuen unes torrijes boníssimes! Ja ho pots ben dir, molt senzill, però sobretot molt viciós, jajaja!
ResponEliminaPetons!
Que bones que són!!!! M'encanten i mira que a casa encara no n'he fet mai!!! Porto temps dient que n'he de fer i encara no ho he fet... ostres... i mira que és senzill i el resultat a tots ens agrada moltíssim! Ja no tinc excusa, aquest cap de setmana m'hi poso! hehehe ;)
ResponEliminaPetons!
Quina bona pinta! T'han quedat genial! petons
ResponEliminaQué bones, m'encanten!!
ResponEliminapetons
És de les meves postres preferides!! I també m'encanta el perfum de les mimoses!! Petonets!
ResponEliminaFa temps que no en faig, ni menjo..., i mira que m'agraden! ara m'has fet dentetes... ! bona setmana
ResponEliminatremendas asi Marta,mira que es un postre sencillo y bueno¡
ResponEliminaPeto
Són tan bones... mmmmm
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Doncs jo encara no les he tastades, però la teva recepta és tan senzilla i a les fotos es veuen tan delicioses que no me les puc continuar perdent...! Una abraçada!
ResponEliminaJo també he vist el pa per "torrijas" per aquí, ja el venen tallat.
ResponEliminaA mi em va bé amb qualsevol pa!
Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.
Boníssimes segur amb aquesta pinta!!!
ResponEliminaQue vagi bé! Clara