Quan era petita no acostumava a menjar mai pastissets d'aquesta mena (industrials), però de tant en tant en quèia algun, i la Pantera Rosa era el meu preferit, sense cap mena de dubte. Suposo que el color tan vistós, el gustet suau i la nata de dins... MMM!
Ja fa setmanes que vaig descobrir aquesta recepta del Víctor, de Pumuky a la cuina, i ho vaig veure clar, això s'havia de provar!
Ja sembla que comença la caloreta, a casa tenim ganes de gelat... i a sobre és el 50è aniversari de la pel·lícula La Pantera Rosa (Blake Edwards), que a la intro tenia una animació de Friz Freleng qua va donar vida a la pantera que tots tenim en ment. La ocasió està cantada!
En fi, aquí teniu un gelat molt bo, cremós i que té gust de Pantera Rosa. Sobretot té gust de la nata que hi ha a dins del pastisset. Un gelat original i que us recomano fer.
Per cert, si voleu veure com es fa la banderola que he fet servir per decorar el gelat, podeu passar pel meu altre blog. Benvinguts sigueu :)
Ingredients:
- 3 pastissets de Pantera Rosa
- 80 gr de sucre
- 25 gr de glucosa líquida
- 200 ml de llet
- 2 rovells d'ou
- 200 ml de nata (35% M.G.)
Procedim:
Triturem els pastissets amb la llet fent servir el túrmix. Reservem.
Batem els rovells amb el sucre normal fins que augmenti una mica de volum i ho posem a escalfar en un cassó a foc baix juntament amb la barreja dels pastissets i la llet. Quan la barreja comenci a estar calenta, remullem una cullera per poder agafar la glucosa (molt enganxifosa), i l'aboquem al cassó que tenim al foc.
No hem de permetre que bulli. Jo faig servir un termòmetre per veure que la temperatura estigui entre 75-80ºC. Ho mantenim al foc durant uns 10 minuts, passada aquesta estona, fiquem la barreja en un pot que puguem tapar i ho deixem refredar. Jo ho deixo a la nevera d'un dia per l'altre.
L'endemà, posem un bol on muntarem la nata a la nevera durant 15-20 minuts, juntament amb les barilles. Això ens ajudarà a muntar la nata.
Quan tot plegat (nata inclosa, evidentment), estigui ben fred, muntem la nata i després l'afegim a la barreja que teníem guardada a la nevera i ho mesclem suaument, intentant evitar que la nata perdi volum.
Afegim la barreja de tot plegat a la geladora (si en tenim) i la deixem treballar uns 15 minuts. Quan tingui volum i hagi espessit, retirem la massa de la geladora i l'aboquem a un contenidor per deixar-la un mínim de 3 hores al congelador.
Si no teniu geladora podeu seguir les instruccions que us dóna el Víctor.
En tot cas, abans d'intentar servir el gelat, deixeu-lo uns minuts a fora del congelador. Serà més fàcil d'agafar i tindrà més gust quan el degusteu.
I així inauguro la temporada de gelats! Una recepta molt recomanable. Gràcies Víctor!
Genial aquest gelat! I quants records d'infantesa també per mi! Per cert, la banderola, un detall molt cuco! Petons!
ResponEliminaMmmmm, molt bo!!!
ResponEliminaGràcies a tu Marta per fer la recepta! T'ha quedat molt bé, i les fotos i la presentació m'han encantat!
ResponEliminaVeus? Ara m'han vingut ganes de fer-ne de nou, jajaja!!
Un petonet, i gràcies de nou!
Amb el que m'agraden els gelats ! quina temptació!! la de pastissets panteras rosa que m'he menjat... !
ResponEliminaWala !. Quins temps aquells !
ResponEliminaDeu estar molt i molt bo, decididament ...
Vaig demanar mil vegades el pastelito de la pantera rosa a ma mare. Quan fnalment un dia me'l va comprar no em va agradar... quina decepció!!! no deuria tenir ni 7 anys!
ResponEliminaAquest gelat però me'l menjaria ben de gust!
petonets
Uauuu quin gelat més original i més bo!! només de pensar en els pastissets Pantera Rosa ja faig salivera!! me l'apunto per fer-la i triomfar! un petó!
ResponEliminaUauuu és el meu pastisset preferit també, em torna boja ! jejej Aquest gelat el tinc que provar, no pot faltar! petons
ResponEliminaPues son una delicia...me encanta el color, la idea y presentación!!
ResponEliminaBesos, linda.
Que cuco!! Petonets!
ResponEliminaQue bo ha de ser aquest gelat. I original. No sabia que encara hi ha pastissets d' aquests., fa temps que no en compro.
ResponEliminaPues que helado más original!! A quien puede no gustarle?? a mi de pequeña no me dejaban comer muchos bollos industriales, pero de vez en cuando se escapaba un palmera!!! Como sería un helado asÍ'?? Una receta muy divertida, besos!!
ResponElimina