Lasanya de tonyina per a el Gran recapte d'aliments

lasanya de peix


La recepta d'avui està pensada per a la convocatòria de Blogs contra la fam en favor del Gran Recapte d'aliments. Recordeu que podeu donar aliments avui divendres i demà dissabte (30 de novembre i 1 de desembre) als punts de recollida que trobareu llistats aquí. Va, que tot compta!



Se'ns convoca a fer receptes que incloguin els aliments bàsics que s'estàn demanant: llegums secs, conserves, arròs, pasta... Jo us proposo una lasanya de tonyina. Un plat ben senzill, sa i bo. Som-hi!



Ingredients (per a 2 raccions):

  • 3 o 4 plaques de lasanya pre-cuites
  • 1 llauna de tonyina amb oli
  • 300 gr de tomàquet de llauna triturat
  • 1 ceba petita (uns 200 gr)
  • oli
  • sal
  • sucre
  • orenga
  • Formatge ratllat

Procedim:
Comencem preparant les plaques de lasanya seguint les instruccions del fabricant. Normalment cal submergir les plaques en aigua calenta durant una estona, per tant, mentre tenim les plaques estovant-se, anirem preparant la resta.

Tallem la ceba i la sofregim en una paella amb una mica d'oli a foc mig-baix.

Quan veiem que està rosseta, hi afegim uns 200 gr del tomàquet triturat (en reservem un parell o tres de cullerades per després). Per contrarestar l'acidesa del tomàquet hi podem afegir un parell de culleradetes de sucre. També hi posem un pessic de sal i d'orenga.

Ho sofregim tot junt, i quan veiem que el tomàquet ja ha perdut gairebé tota la seva aigua, hi afegim la tonyina, amb una mica o tot el seu oli de conserva. Ho deixem uns 5 minuts més fins que ja no quedi aigua del tomàquet. Ho resevem.

Quan les plaques de lasanya ja estiguin estovades, les posarem estirades damunt d'un drap net perquè s'escorrin bé. Quan estiguin seques, podem començar a muntar el plat.

En una plàtera que pugui anar al forn, posarem, si cal, una mica d'oli a la base (que no s'enganxi). Una placa de lasanya, al damunt un parell de cullerades del sofregit de tomàquet i tonyina, i al damunt una altra placa de lasanya i anem fent fins a acabar amb la darrera placa de lasanya.

Al damunt s'hi podria posar beixamel, però avui he preferit fer-ho amb tomàquet. Així que recuperem el tomàquet que havíem reservat abans i el posem a la mateixa paella on hem fet el sofregit (un cop estigui buida).

Com abans, hi podem posar sucre i sal, i quan ja estigui ben fregit, l'escampem per damunt de la lasanya. Una mica de formatge ratllat per sobre, i cap al forn a gratinar. Jo l'he deixat 4-5 minuts a mitja alçada, gratinador 2 de potència, però cada forn és un món, així que us recomano anar comprovant el punt sovint, fins que ho tingueu al gust.
Bon profit!



10 comentaris:

  1. Que bona! I nutritiva! Una bona proposta. Avui tothom és important. Tots amb el Recapte d'aliments!!

    ResponElimina
  2. M'encanta la teva proposta!!ens hem presentat molts eh!!besitos

    ResponElimina
  3. Mmmmm, què bona la lasanya de tonyina! Una proposta fantàstica per aquest dia tan especial!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. buena lasaña una rica aportacion a tan noble causa
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  5. Molt bona Marta, jo com ja has vist també he utilitzat tonyina, dóna molt de joc i és relativament econòmica! Esperem que hi haja molta participació al gran recapte! Marta

    ResponElimina
  6. M'agrada molt aquesta proposta ^^ Les lasanyes sempre són una molt bona opció per quedar bé :)

    Molts petons! :D

    ResponElimina
  7. Boníssima!!! i mira que n'és de senzilla i econòmica. Jo avui dinaré macarrons de tonyina, ens encanten.

    ResponElimina
  8. Una receta infalible para una iniciativa estupenda!

    Besos.

    ResponElimina
  9. Quin plat més senzill i exquisit!!

    Tens un premi al meu bloc! Passa a recollir-lo!

    http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2012/12/un-premi-per-al-blog.html

    Petonets!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari