Avui presento un post ràpid amb unes postres ràpides: pasta de full amb xocolata. És una combinació boníssima i en aquest cas, si més no, rapidíssima de fer.
Sovint tinc pasta de full al congelador, i la xocolata, a casa, no falta mai. En aquest cas, però, no tenia xocolata negra de cobertura, que segurament és la que va millor (perquè es fon bé), però tenia xocolata blanca de cobertura i xocolatines farcides d'ametlla (els Kisses de la marca Hershey, molt recomanables).
Amb això vaig poder arreglar unes postres per quedar bé i que van agradar molt. I a més, amb el sobrant de la pasta de full vaig fer unes "pastetes" per acompanyar el cafè que també van quedar molt bé, simplement farcint-les amb melmelada de fruits vermells. La pasta de full és tan versatil!
Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full
- 40 gr d'ametlles
- xocolata (la que tingueu)
- Canyella, sucre avainillat (opcional)
- 1 ou
Procedim:
Posem el forn a pre-escalfar a 180ºC.
Si la pasta de full és congelada, deixeu-la a temperatura ambient com a mínim 30-40 minuts fins que es pugui manipular bé. Si cal, l'esteneu amb el corró fins que tingui uns 3 mm de gruix. La tallem per la meitat per a obtenir dues làmines rectangulars de la mateixa mida.
Punxem amb una forquilla la làmina que farà de base perquè no se'ns infli i deformi al forn.
Triturem barroerament les ametlles pelades i les escampem per la làmina que farà de base. Les aixafem una mica amb el corró perquè s'hi incrustin.
Triturem una mica la xocolata. Si teniu llàgrimes o com jo tenia, els Kisses, no cal. Volem trossets petits que s'escampin per damunt de la base i la recobreixin bé, deixant un marge pels costats d'1 cm. aproximadament.
Si voleu ara seria el moment d'escampar el sucre avainillat o la canyella o l'espècie que us agradi per damunt de la base.
Batem l'ou en un bol i amb un pinzell de cuina pintem els laterals de la base de la tarta. Col·loquem l'altra làmina de pasta de full al damunt i pressionem els marges amb una forquilla. Amb la punta d'un ganivet hi practiquem uns talls. Pintem tota la superfície amb ou batut.
Ho enfornem a 180ºC durant uns 15 minuts fins que veiem que el pastís està dauradet. Es pot servir tebi o fred.
*****************************************************************
Quick dessert: chocolate filled puff pastry
Today it's a quick post and a quick treat: puff pastry and chocolate. It's delicious, and made (and gone) in a jiffy.
I often keep puff pastry in the freezer, and there is always chocolate in the house. I didn't have any black cooking chocolate this time (it's probably the most appropriate, as it melts very well) but I did have white cooking chocolate and some Hershey's Kisses.
I threw it all together to make a very flashy dessert, which both impressed and delighted. I had some puff pastry leftovers which I stuffed with red fruit jam and served with the coffee. Isn't puff pastry versatile…
Ingredients:
- 1 puff pastry sheet
- 40 gr almonds
- chocolate (whatever you've got or prefer)
- Cinnamon or vainilla sugar, if desired
- 1 egg
Mehtod:
Preheat the oven 180 º
If the puff pastry is frozen, thaw at room temperature for 30-40 minutes before use, or until you can use it without it breaking. If necessary, flatten out with a rolling pin to about 3 mm thick. Cut in half to obtain 2 equal shaped and sized rectangles.
Prick with a fork the rectangle that's going to be the base, so that it won't bulge and deform in the oven.
Grossly crush the almonds and scatter on the base. Roll the rolling pin on to encrust them in the pastry.
Now it's the time to dust on the cinnamon or vainilla sugar, if you want to use it.
Beat the egg and use a kitchen brush to paint the sides of the base. Place the other rectangle of pastry on top, and push the edges in with a fork. Slash the top with a knife. Paint the whole surface with egg.
Bake for about 15 minutes, or until golden. Can be served warm or cold.
Boníssima. El toc d'ametlles m'hi ha agradat molt! Petons
ResponEliminaPero que pinta, por aquí se le llaman cañas de chocolate. Se ve muy deliciosa!! Besos!!
ResponEliminaSí, sí, jo també en dic canya de xocolata i m'encanta, però mai l'he provat de fer a casa!
ResponEliminaFacil, però ben bona!!!!!i calenteta ha d'estar de mort!!!petonets
ResponEliminaSencillamente irresistible!
ResponEliminaAquestes coses no fallen mai, oi?....i sempre venen de gust.
ResponEliminamuy bueno esta combinacion,bien crujiente y ademas rapida,siempre apetece¡¡
ResponEliminapeto
Qué rica!!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Uh! M'encanten les postres súper ràpides! Sobretot si duen pasta de full!
ResponEliminaSembla mentida però a casa tinc un pot de nutella amb el qual no sé què fer... Ja m'has donat una senzilla idea per aprofitar-lo ^^
Petons :)
Ràpida de fer, però boníssima... i mengada una mica tèbia, que la xocolata encara regalima... ooooohhhhh, jam'hi trobo!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ep!La vaig fer la setmana passada ja q em va semblar ràpida i fàcil de fer. Un èxit total!! La vaig "tunejar" una miqueta amb xocolata que tenia per casa i va quedar molt be. Demà la tornaré a fer!
ResponElimina