Pastís d'ametlla i nabius fet en 10 minuts pel segon aniversari del blog!

 microondas, lekue, almendra

Doncs si, avui el blog compleix 2 anys! I arribo a aquesta data sense haver publicat res des de fa dies i amb un post a corre-cuita que amb prou feines fa el fet. Ho sento molt. Espero poder "redimir-me" durant els propers dies.

I és que porto un projecte entre mans que no acaba de sortir però que tirarà endavant, i tant! M'està treient molt temps però espero que valdrà la pena. Us en tindré al corrent...

I com que no he tingut gaire temps per preparar cap pastís he decidit fer-ne un de ràpid al microones. De fet, un dels primers posts que vaig fer va ser justament això, un pastís de xocolata fet dins d'una tassa al microones (i és un dels posts amb més visites, val a dir).

Aquesta versió d'avui l'he fet dins d'un estoig de cocció al vapor de Lekué, adaptant una recepta d'un dels seus llibres.
El resultat és prou bo. El pastís té la molla esponjosa i com de pa de pessic (no com de púding). De gustet molt suau, poc dolç (com m'agrada a mi) i amb moltíssimes possiblitats per a variar la recepta adaptant-la als gustos o necessitats de cada ocasió.

Jo l'he fet amb farina integral, fructosa -enlloc de sucre-, hi he posat les ametlles que em van sobrar d'arrebossar els panellets, que li donen un cruixent fantàstic, i nabius deshidratats, que m'encanten. En properes ocasions crec que hi podria posar ratlladures de llimona, cacau, fruita fresca, altres fruits secs... En comptes de posar oli, podria posar-hi mantega, i extractes de sabor...
Som-hi, ataquem la versió d'avui!

Ingredients: (com per 2-3 persones)

  • 50 ml d'oli d'oliva suau
  • 30 gr de fructosa
  • 1 ou
  • 40 ml d'aigua
  • 50 gr de farina integral
  • 5 gr de llevat químic
  • 20 gr de nabius deshidratats
  • 50 gr d'ametlles triturades gruixut
  • 70 gr de xocolata blanca per fondre (per a la cobertura)
  • colorant vermell en pasta (per a la cobertura)


Procedim:
Afegim tots els ingredients a l'estoig de vapor (excepte la xocolata i el colorant) en l'ordre de la llista. Remenem bé després de cada nou afegit.

Tanquem l'estoig i el posem al microones a màxima potència (800W) durant 3 minuts i mig (el meu microones arriba als 900W i l'hi he posat només 2,5 minuts). Quan acabi, el deixem reposar 2 minuts amb l'estoig obert. El desemotllem quan ja sigui tèbi. Si cal el desenganxem abans de les parets amb un ganivet.

Quan el pastís ja està tèbi o fred i en una reixeta, preparem la cobertura. Trossejem la xocolata en un bol i la fiquem al microones a baixa potència (450W) en intèrvals d'1 minut fins que estigui ben desfeta, remenant bé a cada parada. Quan ja sigui líquida, hi afegim el colorant que vulguem amb un escuradents (millor anar a poc a poc) i remenem bé. Escampem la cobertura per damunt del pastís.

Posem un parell d'espelmes d'aniversari, i a l'atac!!

****************************************


Second Aniversary Almond and blueberry cake in 10 minutes

A quickie, baked in the microwaves, inside a Lekué silicon steamer thingy. Too space age for you? Well, it's good enough, spongy rather than puddingy, not too sweet (as I like it) and with many possibilities. I've used wholegrain flour, fructose, some almonds for crunch and dried blueberries. I can think of lemon zest, fresh fruit, cocoa, other nuts… 

Ingredients (for 2-3 people)

  • 50 ml mild olive oil
  • 30 gr fructose
  • 1 egg
  • 40 ml water
  • 50 gr wholegrain flour
  • 5 gr raising agent
  • 20 gr dried blueberries
  • 50 gr roughly chopped almonds

for the finishing touches:

  • 70 gr white cooking chocolate 
  • red food colouring in paste form


Method:
Put everything (except the chocolate and the food colouring) in the silicon steamer in the order it's listed above, stirring well after each addition.

Close the steamer and microwave on full power or 800 W for 3 1/2 minutes, (or 2 1/2 if your machine gets to 900 W like mine). Then open up the steamer and let it stand for 2 minutes. 

It's done. Let it cool down a bit, then separate carefully from the walls with a knife if necessary, and remove from the steamer. Let it cool down completely on a rack.

Meanwhile, melt down the chocolate in a bowl (450 W in 1 minute intervals until well molten, stirring well after every heating up). When it's liquid, add in some colouring paste (best use a toothpick or something minute like that and build up the colour a little bit at a time) and stir well. Decorate the cake with lashings of the mixture.

On go the candles, light, blow, and eat up!

16 comentaris:

  1. Primer de tot, moltíssimes felicitats Marta!
    Costa molt mantenir un bloc actiu, així que enhorabona per la tasca que fas i les receptes que ens comparteixes, i que vinguin molts i molts més!
    I la millor manera de celebrar-ho, amb un pastís, que no per fer-se en 10 minuts deixa de ser bo!

    Petons!

    ResponElimina
  2. A vegades costa trobar temps eh... enhorabona per aquests dos anys! petons!

    ResponElimina
  3. Doncs et va quedar prou bo, quina pinta més meravellosa!!! I moltes felicitats i segueix aixií!! petons

    ResponElimina
  4. muchas ciber-felicidades y por muchos años y visitas más ;)

    ResponElimina
  5. Moltes felicitatas Marta !!!

    ... I m'agradaria provar de fer el pastís un dia. Té una pinta magnífica !

    ResponElimina
  6. Dos anys és tota una fita!!!! I aquest pastís ràpid una idea genial per celebrar l'esdeveniment!

    ResponElimina
  7. Per molts anys reina! Jo crec que aquest pastís és fantàstic, res de redimir-se, i a seguir-ne complint molts més!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. segur que es fa en 10 minuts???? i encara menys temps per menjar-lo, no??? jajajajajja. Moltíssimes felicitats guapa i per molts més anys

    ResponElimina
  9. felicidades por tu segundo aniversario!! vaya 10 minutos más bien aprovechados niña. un besoteeeeeee
    como agua para chocolate-myriam

    ResponElimina
  10. Felicitats per aquests dos anyets!!! i espero llegir-te molt temps més ;-). Aquest pastís m'encanta, i quina combinació! a més súper ràpid i amb lekué, el provaré segur!!

    ResponElimina
  11. Marta muchas felicidades por estos dos años y espero que sean muchos mas de buena cocina y a veces rapida como este pastel de almendra que me has sorprendido con la coccion al vapor,tomo nota.
    Bon cap de setmana
    Peto

    ResponElimina
  12. Moltes felicitats!!! Molt interessant aquesta recepta ràpida! Petonets!

    ResponElimina
  13. Felicidades por tu dos años de blog y que sean muchos más. Me gusta esta receta yo hago uno parecido y queda bueno, esta la probaré.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  14. felicitats per aquests dos anys... i que en siguin molts més!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  15. Se ve muy apetecible este bocado, parece que es biscochito no? Que pena, el traductor de google me dice que no funciona ahora, y ya lo he intentado unas cuantas veces. Ya me enteraré de los ingredientes a la próxima!! Besos!!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari