Aquí us deixo una recepta de galetes amb xips de xocolata ben originals. I si,
Aquestes són d'aquelles galetes que no cruixeixen, de tipus "chewy", que en diuen els anglosaxons; i ja que estem, us diré que es el tipus de textura que prefereixo. Són força dolces i el contrapunt dels
He tret la recepta del Cake Days, de The Hummingbird bakery (molt viciós, per als llaminers).
Ingredients: (per unes 10-12 galetes)
- 135 gr de mantega (punt de pomada)
- 80 gr de sucre blanc
- 80 gr de sucre morè
- 1 ou
- 5 ml d'essència de vainilla
- 190 gr de farina
- 1 pessic de sal
- 1 pessic de canyella mòlta
- 1 pessic de bicarbonat de soda
- 100 gr de
nabiusgerds deshidratats - 60 gr de xocolata blanca trossejada (o en forma de xips)
Procedim:
Posem el forn a pre-escalfar a 170ºC i preparem la safata del forn amb paper vegetal o silicona per tal que no s'enganxin les galetes.
Barregem la mantega i els dos tipus de sucre fins que quedi una massa homogènia. Hi afegim l'ou i l'essència de vainilla i remenem bé.
A banda, barregem la farina, sal, canyella i bicarbonat de soda. N'afegim la meitat a la barreja líquida, remenem bé, i acabem d'afegir tota la barreja de la farina. Remenem bé i finalment hi afegim la xocolata blanca trossejada i els
Formem boles de mida similar a les de les mandonguilles i les posem ben separades a la safata del forn que teníem preparada. Un cop dins del forn s'escamparan força.
Les enfornem durant 15-20 minuts fins que comencin a daurar-se per damunt. Quan les treiem, les deixem refredar uns minuts damunt la safata del forn i després al damunt d'una reixeta.
Preneu-vos-les acompanyant un tè o un cafè amb llet (o un "cola-cao", què punyeta!) i veureu que volen!
****************************************
White chocolate and cranberry cookies
Of the chewy persuasion, with the tang of the cranberries and quite darned sweet.
From Cake Days by The Hummingbird Bakery.
Ingredients (for 10 - 12 cookies)
- 135 gr unsalted butter, softened
- 80 gr caster sugar
- 80 gr muscovado sugar
- 1 egg
- 5 ml vanilla essence
- 190 gr plain white flour
- pinch of salt
- pinch of ground cinnamon
- pinch of bicarbonate of soda
- 100 gr dried cranberries
- 60 gr white chocolate, roughly chopped
Preheat oven at 170º and line a baking tray with paper
Beat the butter with both sugars until well combined. Add the egg and vanilla essence and mix.
In another bowl, mix the flour, salt, cinnamon and bicarbonate. Throw half of it into the liquid mixture, stir well. Add the rest in. When well combined, throw in the chocolate chunks and the cranberries.
Roll the dough into balls and place with plenty of room in the tray. They will spread out.
Bake for about 15 - 20 minutes until just golden. Allow to cool for a minute and then transfer to a rack.
Eat up. They won't last long.
A mi també m'agraden les de tipus chewy... quina pinta tenen eh? petons!
ResponEliminaNo m'estranya que duressin poc, si passen sense gana! Quins ingredients més bons que has triat, xocolata blanca i nabius, mmmm!
ResponEliminaQuè bones... i això que acabo de dinar, però em menjava un parell ben de gust!
ResponEliminaPetons!
Ben dolcetes com a mi m'agraden!! Petons
ResponEliminaNabius i xocolatata blanca...una combinació deliciosa!!! Ja tinc unes altres galetes pendents a la llista! Una abraçada!
ResponEliminaAquest bloc és una provocació per a la meva cintura ! Mmmmh !
ResponEliminaTe han quedado de vicio, que ricura...y con arándanos totales!
ResponEliminaBesos.
M'encanten aquestes galetes! Jo també en faig! Petonets!
ResponEliminaque bones que són les galetes cassolanes!!!! Tenen una pinta boníssima. Petonets guapa
ResponEliminaM'apunto a los chewy cookies, m'encanten! amb xocolata blanca i nabius no les he provades, però estic segura que aquest dolç-àcid ha de ser boníssim!!
ResponEliminaQue ricas te han quedado!!! me encantan, tienen una pinta estupenda.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse