Confesso que aquest és el primer flam que cuino. No és que no m'agradin, m'agraden molt, però em fa mooooolta mandra la cocció al bany maria. I és que fa unes setmanes que he arribat a casa un aparell nou -si, un més... els aficionats als gadgets de cuina m'entendreu-, el Multidelices (no pretenc fer propaganda).
En principi l'hem adquirit per fer iogurts, però encara no li he donat aquest ús. Hi he fet arròs amb llet i ara el flam. I wow! No costa gens, la cocció al bany maria! Ja he dit a casa que es preparin, que vindràn molts més flams...
En principi l'hem adquirit per fer iogurts, però encara no li he donat aquest ús. Hi he fet arròs amb llet i ara el flam. I wow! No costa gens, la cocció al bany maria! Ja he dit a casa que es preparin, que vindràn molts més flams...
El d'avui és un que tinc a la llista de pendents des de fa molt: el flam de mató, que molts blogs ja han presentat. La recepta original és -crec- del programa Cuines, de TV3; si més no, és d'allà d'on jo l'he adaptat.
Un flam de gust molt suau, molt "làctic", vull dir que es nota el gust del mató (no porta ou), i ha tingut molt èxit a casa. Us el recomano vivament.
Ingredients: (per a 6 unitats d'uns 150ml)
- 140 gr de sucre blanc
- 200 gr de nata líquida
- 1 sobre de quallada
- 250 gr de mató
- 300 gr de llet sencera
Procedim:
Preparem el caramel posant uns 40 gr de sucre a un cassó i portant-lo al foc durant uns minuts, fins que es desfaci i es torri. Un cop líquid, l'escampem pels fons del gots que farem servir per a preparar el flam.
En un recipient a banda hi afegim el sucre restant, la nata, el sobre de quallada i el mató i es tritura amb el túrmix. S'hi afegeix la llet i es torna a barrejar. Ho aboquem als gots que teníem preparats amb el caramel i els posem a l'aparell Multidelices. Sel·leccionem el programa 3 (postres), 35 minuts, i au, a coure's.
Si ho fem seguint la metodologia tradicional, caldria posar els recipients a damunt d'una reixeta i a dins d'un recipient ple d'aigua de manera que els pots quedin coberts d'aigua fins a la meitat. Ficar-ho tot plegat al forn a 180ºC durant uns 30-35 minuts.
Un cop hagi acabat el programa cal tapar els pots i refrigerar-los durant 3-4 hores com a mínim abans de consumir. El resultat, ja ho veieu, molt llaminer...
*************************************
CHEESE FLAN
- 140gr granulated sugar
- 200gr creme
- 1 sachet of milk curd powder
- 250gr fresh cheese
- 300gr milk
First we prepare the caramel by putting 40gr of sugar in a saucepan and bring it to the fire for a few minutes until it melts and toasts. Once liquid, spread about 1 spoon of the caramel on the bottom of the glasses we will use to prepare the custard.
In a different bowl add the remaining sugar, cream, the custard powder and the fresh cheese and mix. Add the milk and mix again. Pour this mix into the glasses we prepared with the caramel and put them into the “Multidelices” device. Select the program 3 (desserts), 35 minutes, and let de machine work.
If you want to follow the traditional method, we should put the full glasses over a grid and into a container filled with water. Water should cover half of the glasses. Place it all into the oven at 180ºC for 30-35 minutes.
Once the custard is done we should cover the glasses and refrigerate them for at least 3-4 hours before serving.
They are really good!
Ohh, els flams de formatge són els meus preferits... doncs a treure fum a la màquina amb els flams!! petons!
ResponEliminaM'encanta aquesta proposta Marta, els flams de formatge em perden, i si a sobre pots donar-li us a la iogurtera per fer flams, de conya!!
ResponEliminaPetons!
Hmmmmmmmmm !
ResponEliminaUhhhhmmm, que bo!! Té una pinta fantàstica Marta! Segur que està boníssim!
ResponEliminaPetons
Pues te ha quedado de un vicio, que ricura y con requesón ya me enamoré perdidamente!!
ResponEliminaBesos.
es un postre muy bueno y sano
ResponEliminaBss
No n'he fet mai i fa temps que tinc ganes de provar de fer-ne per la botiga. Que tu diguis que és bo és una garantia, ho provaré!!
ResponEliminaPetons guapa
Marta, jo també tinc aquesta maquineta, que per cert fa uns flams molt bons....please, penja les proporcions que vas fer servir per l'arròs amb llet, que ho provaré!!! Petons!
ResponEliminaHola Mònica! Vaig seguir la recepta del llibret que acompanya la màquina, cap altre secret. Al final queda una mica eixut, pensava seguir provant receptes fins a trobar la bona i publicar-la aquí. Gràcies!
EliminaUns flams molt bons!! M'agrada molt el mató! I les fruites que has fet servir per decorar han quedat precioses! Petonets!
ResponEliminaI tant llaminer Marta. Hem fet tot un màster flameril! Quina imaginació entre totes.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Mare meva, quants aparells!:D
ResponEliminaEl de mató és un dels meus preferits!!!!!
Moltíssimes gràcies per participar.
Ummmmm que ricos!!!! se ven deliciosos.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Els flams m'encanten, tots, però aquest no l'he provat i quina pintassa!! t'entenc perfectament amb els gadgets... jo aquesta multidelice ja l'he ullat, és genial!
ResponEliminaQue bo té que estar!!!! Per ser el primer flam que fas, ha estat de luxe!!! petons
ResponEliminaquin perill Marta amb la màquina nova!!!! es veuen boníssims. Molts petonets i gràcies per participar
ResponEliminaMmmm el flam de mató és dels nostres preferits...li dona un gust suau deliciós!! I amb aquesta maquineta deu ser facilíissim no? Recepta apuntada!
ResponEliminaHa d'estsr bonīssim!!! El provarem de fer!
ResponEliminaHa d'estsr bonīssim!!! El provarem de fer!
ResponElimina