Normalment a casa esmorzem pa amb tomàquet o melmelada, però m'encanta poder esmorzar pastes o similar, i si són casolanes millor que millor. I vet aquí que de vegades passa que s'acaba el pa de manera inesperada, i em veig 'forçada' a fer alguna cosa per arreglar l'esmorzar de tothom. Ai, quin horror, oi ;)
Aquí us proposo un brioix fàcil -ja que es fa amb la panificadora- i bo. Molt bo. No és massa dolç però si molt tendre i esponjós. Perquè la forma quedi més bonica l'hauria d'haver acabat al forn, un cop acabat el programa d'amasat, però aquell dia anava amb presses i el vaig fer de cap a peus a la panificadora. Més fàcil.
A casa va volar ràpidament, sucat al cafè, ara amb melmelada, ara amb paté... en fi, les opcions d'aquest brioix són moltes. Llàstima que es va acabar massa ràpid i no vam poder fer gaires proves.
La recepta i procediment l'he tret de Ma Petit Boulangerie i ho copio d'allà. Només he convertit algunes mesures que ella posa en tablespoon o teaspoon, a gr i ml.
Ingredients:
- 2 ous batuts
- 3 gr de sal
- 15 gr de sucre
- 30 ml de llet
- 225 gr de farina de força
- 5 gr de llevat per pa
- 55 gr de mantega fosa
Procedim:
Posem tots els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre en el que apareixen a la recepta, excepte la mantega fosa.
Seleccionem el programa de pa ensucrat o pa dolç, el pes de 500 gr, i el torrat mitjà, i connectem la panificadora.
Quan la farina i els ous estiguin integrats, hi afegim la mantega fosa.
Un cop acabat el programa, treiem el brioix i el deixem refredar damunt d'una reixeta.
******************************
Brioche
Our usual breakfast at home is 'pa amb tomàquet' (bread rubbed with tomato) or bread and jam, but I do love a bit of cake or breakfast bread, and if they are homemade, all the better. And so, when bread runs out unexpectedly, I find myself 'forced' into making something for the family to eat for breakfast. Dreadful, isn't it?
So I offer you this easy -it's made with the bread machine- and nice, really nice, brioche. To make it look prettier I should really taken it out of the breadmaker, shaped it by hand and baked it in the oven, but I was in a hurry, so I made it in the machine from start to finish.
It disappeared very quickly -dipped in the morning coffee, buttered and jammed, smothered in pork paté… There are many delicious options for this brioche. The only shame is that we didn't get to try many, so quickly it flew off!
I got the recipe from Ma Petit Boulangerie. I have converted the measurings from tablespoons and teaspoons to grams and mililiters.
Ingredients:
- 2 eggs, beaten
- 3 gr salt
- 15 gr sugar
- 30 ml milk
- 225 gr strong white flour
- 5 gr baker's dry yeast
- 55 gr melted butter
Let's bake:
Put the ingredients in the breadmaker in the order they appear above, except for the melted butter.
Select the programme for sweet bread, weight 500 g, and medium toast, and turn on the bread machine.
When the flour and eggs are well combined, add the melted butter.
When baked through, remove from the mould and allow to cool on a rack.
If your bread machine doesn't have exactly these specifications, here's the link to Ma Petite Boulangerie, for observations and changes that can be made to the recipe. It's tempting indeed! I think this recipe is one for the files!
no m'animo amb el brioix! ep, però a enjar-ne si!!! jijiji. petonets
ResponEliminaHola!
ResponEliminaFa un temps que segeixo aquest bloc i fa unes dies em van donar aquest premi, el liebster Bloc. He decidit escollir el teu bloc entre els 5 als que he d’otorgar el premi sobretot perquè m’ha encantat la idea del canal del youtube I perquè és un bloc molt ben fet, que pots distrutar molt.
Si ho vols seguir trobaràs totes les indicacions al meu bloc, en aquest post: http://lamorompleneveres.wordpress.com/2012/05/03/premis-liebster-bloc/
Un petó!
Moltes gràcies, em fa molta il·lusió!
EliminaMarta, això és un senyor brioix. Que bo!
ResponEliminaNani
Quin brioix!!! fa un goig... genial! PEtonets
ResponEliminaMarta fantastico este briox
ResponEliminapeto
Bona feina !
ResponEliminam'alegro de que t'hagi agradat el briox, t'ha quedat perfecte.
ResponEliminapt!
Es que com les pastes i els dolcos fets a casa res!... Com m,agrada el brioix acabat de fer!
ResponEliminacuinaigaudeix.blogspot.com
Molt bona pinta! Ja tinc una altra recepta pendent per la meva pani, que últimament no para!
ResponElimina