El que us proposo avui és perfecte per a festes infantils. És fàcil de fer, vistós i bo.
La idea la vaig treure del meravellós Pinterest i és d'aquestes que entra pels ulls. En aquest cas el que més m'ha interessat de la recepta és la presentació, tan fàcil de fer i efectiva. Amb la massa que es ven feta per a fer crestes ("empanadillas"), un farcit que ens agradi i un glassejat, tenim una piruleta ben bona i bonica. El més difícil... trobar els palets de gelat. Ja em direu!
El farciment finalment m'ha semblat que quedava massa dolç pel meu gust, però per altra banda, això fa que amb una sola piruleta ja en tinguis prou. Quan en torni a fer intentaré ficar-hi xocolata en ganache, o philadelphia amb maduixes, o una simple i ben bona melmelada... les possibilitats són infinites!
Amb aquests pastissets o piruletes de maduixa participo -per primera vegada- a la proposta de Film & Food que ens reptaven a fer un "caprici individual". El tema promet...
Ingredients per als "popsicles":
- palets de fusta per a gelat
- 1 paquet de massa per a crestes
- 40 gr de sucre
- 15 de farina de blat (maizena)
- 150 gr de maduixes
- 25 ml d'aigua
- 7,5 ml d'aigua de tarongina ("agua de azahar")
- 92 gr de sucre llustre
Ingredients per al glassejat:
- 125 gr de sucre llustre
- 20 ml de llet
- 5 ml d'essència de vainilla
- colorant alimentari i purpurina (opcional)
Procedim:
En una cassoleta hi barregem les maduixes tallades, el sucre, la farina de blat i l'aigua de tarongina. Ho posem al foc baix mentre anem remenant fins que la massa espesseixi. Ho apartem del foc i deixem que es refredi.
Posem el forn a pre-escalfar a 200ºC.
Preparem la massa de les crestes tallant-les amb un tallador quadrat o rectangular. La meitat de les llesques les posarem a la safata d'enfornar, damunt de paper vegetal i hi posem el palet de gelat de manera que quedi centrat.
Posem una mica del preparat de maduixa al centre de cada llesca -compte de no arribar massa a la punta que se sortiria- i tapem amb una altra làmina de massa. Humitegem la punta d'una forquilla i pressionant pels extrems, anirem tancant delicadament els popsicles.
Fiquem la safata al forn durant uns 8 o 10 minuts, fins que veiem que comencen a daurar-se les puntes, les treiem i les deixem refredar.
Per a preparar el glassejat, barregem el sucre, la llet i l'extracte de vainilla amb una mica de calor perquè el sucre es desfaci més fàcilment. Hi afegim el colorant. Amb una cullera, escampem una mica del glassejat per damunt dels popsicles i la purpurina, i esperem que endureixi una mica abans de servir.
*******************************
Little strawberry pie popsicle
Today's suggestion is just the ticket for a children's party: it's easy, nice and quite a looker!
I got the idea from wonderful Pinterest -it's an eyecatcher. It's the presentation what does the trick for me, so simple and effective. Some shopbought pastry, the filling of your choice and a bit of icing, et voilà!, a cute and tasty popsicle. The most difficult part has been finding the sticks, big deal!
The filling I used this time turned up to be too sweet for my taste, but then again, this means that one popsicle was enough. Next time, I'll try using a chocolate ganache, or fresh cheese and strawberries, or just plain old jam. The options are endless!
These popsicles are my first ever entry to the Film & Food competition, "a treat for one". Very promissing…
Ingredients:
For the popsicles:
- wooden sticks
- 1 packet of shortcrust pastry
- 40 g sugar
- 15 g cornflour
- 150 g strawberries
- 25 ml water
- 7.2 ml orange blossom water
- 92 g icing sugar
For the frosting:
- 125 g icing sugar
- 20 ml milk
- 5 ml vainilla extract
- food colouring and glitter (optional)
Method:
In a small saucepan, mix chopped strawberries, sugar, flour and orange blossom water. Cook on low heat, stirring continuously until mixture thickens. Remove from the heat and allow to cool down.
Preheat the oven at 200º.
Cut the pastry with a square or round cutter. Place half of the pastry shapes on a baking tin lined with baking paper, and place the stick at the bottom centre part of the square.
Put a bit of the strawberry mixture in the centre of each shape, avoiding getting too close to the rims to avoid spilling, and cover with another shape of pastry. Wet the tips of a fork and press the edges to close and seal the popsicles.
Bake in the oven for 8 to 10 minutes, until the edges turn golden. Allow to cool down on a rack.
To prepare the frosting, mix the sugar, milk and vainilla extract with some heat, to help the sugar dissolve. Add the food colour. With a spoon, spread a bit of frosting over the popsicles and finish with the glitter. Allow it to cool down and harden before serving.
Marta, m'encanta aquesta proposta. A més de fàcil, bonica. Bones fotos.
ResponEliminaNani
Que chulada, me han encantado.. Bss
ResponEliminaBonics, bons,i per que sigui les tres B,s barats! m'agrada molt aquesta proposta!
ResponEliminaBonics, bons,i per que sigui les tres B,s barats! m'agrada molt aquesta proposta!
ResponEliminaUuuo, són realment una monada! A banda de boníssimes, segur!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Tens raó, queden molt vistosos, són originals i molt bonics.
ResponEliminaPetons
Quina bona idea! I es veu fàcil de fer, m'ho apunto que amb la pasta d'empanades es poden fer meravelles... t'han quedat estupendos! Petons
ResponEliminaEt puc dir una cosa? M'encanta el teu blog! :D
ResponElimina