No us encanten els bunyols? A mi si, de tota mena, especialment sense farcir. Fa temps us vaig ensenyar com faig els bunyols de vent, recepta molt ràpida de fer i boníssima, i avui us porto una recepta que m'ha passat una bona amiga, la Glòria, que és la recepta de com fan els brunyols a casa seva, a l'Empordà. Requereixen una mica més de temps però no són difícils i valen molt la pena.
És una recepta d'aquelles que comencen dient: 3 Kg de farina, 2 dotzenes d'ous... Aquí l'hem adaptat per fer-ne la meitat, i tot i així han sortit prou bunyols per tres famílies (i no estic exagerant, vam fer-los un dia entre tres i cada una se'n va endur una porció de massa que va alimentar la corresponent família). En fi, una recepta que val la pena fer, de les de tota la vida, i molt adequada per Pasqua... Som-hi!
Ingredients:
- 1 dotzena d'ous
- 1,5 Kg de farina
- 400 gr de sucre
- 100 gr de llevat de forner
- Pell ratllada d'una llimona
- 1 tassa d'oli (mida cafè)
- 250 ml d'aigua
- pessic de sal
- Oli abundant per fregir
- sucre i licor d'anís (opcional) per arrebossar-los
Procedim:
Separem els rovells dels ous de les clares. Ho reservem per separat.
Es desfà el llevat amb l'oli tebi (podeu escalfar-lo uns segons al microones). En un bol gran barregem els rovells dels ous amb la barreja d'oli i llevat, el sucre, la pell de la llimona i ho amassem tot junt.
Muntem les clares a punt de neu. Les afegim a la barreja anterior.
Anem afegint la farina poc a poc mentre anem amassant. Hi anem afegint l'aigua segons veiem que la massa s'asseca. Hem de pastar-ho molt bé, que quedi una massa fina.
Es deixa llevar, tapat amb un drap humit i en un espai sense corrent d'aire més aviat càlid fins que dobli el seu volum, unes tres hores. També podeu deixar la massa a la nevera durant la nit i coure els bunyols l'endemà.
Un cop hagin doblat el volum, ens impregnem les mans amb oli d'oliva per què no se'ns enganxi la massa, i anem agafant porcions petites, com d'una culleradeta, a la que donarem forma de bola, aixafarem suaument i farem un forat al centre. No cal que quedin perfectes, a la paella acaben d'adoptar la forma de bunyol.
Escalfem oli abundant en una paella a foc mig i hi anem fregint els bunyols. A la paella creixen bastant. Si els feu massa grossos poden quedar crus per dins.
Els anem traient quan estiguin daurats i els deixem escórrer uns minuts en un plat amb paper de cuina absorbent. Quan ja no cremin però encara estiguin calents, podeu ruixar-los amb licor d'anís (jo ho faig amb una xeringa sense agulla) i arrebossant-los amb sucre.
Bona Setmana Santa, Bona Pasqua!
Fantàstics!Aquestes receptes de quilo i mig quilo et fan tembleque quan les llegeixes però són les de sempre i les que sempre surten bones.
ResponSuprimeixMoltíssimes gràcies per compartir amb nosaltres aquesta fantàstica recepta!
ResponSuprimeixPetonets,
Olga
A mi els brunyols dona-me'l quan sigui que m'encanten!! Mira, ara mateix si vols! Per mi... bunyols tot l'any!! :)
ResponSuprimeixBona setmana
ResponSuprimeixشركة تنظيف منازل بالرياض
شركة تنظيف فلل بالرياض
شركة عزل خزانات بالرياض
شركة رش مبيدات بالرياض
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة كشف تسربات المياه بالرياض
شركة مكافحة النمل الابيض بالرياض
شركة تنظيف خزانات بالرياض
شركة تنظيف بالرياض
شركة تنظيف مسابح بالرياض