Galetes de mantega de cacauet

Galletas con mantequilla de cacahuete peanut butter

M'he escandalitzat al veure quant temps feia que no publicava res! I això que tenia aquesta recepta pendent des de fa dies, quan l'Aina es va posar malalta durant una setmana i pico (la grip), i per passar l'estona a casa, vàrem decidir fer aquestes galetes de mantega de cacauet entre les dues. Se'm va oblidar, suposo, la setmana següent, quan l'Aina va tornar a l'escola i vaig ser jo, la que va caure malalta...

Fa setmanes vaig fer la compra impulsiva d'un pot de mantega de cacauet granulosa (és a dir, amb trossos gruixuts de cacauet), però no l'he fet servir gairebé mai per a fer entrepans, que és una de les maneres que més es gasta a EU. No ens acaben d'agradar. Preferim els entrepans de fuet, diguem-ne...

Així que he buscat maneres de fer-la servir diferents, com ara en gelat (molt bo) que algun dia també penjaré aquí. Aquestes galetes fèia molt temps que me les mirava, i aquests dies que l'Aina ha estat a casa s'ha presentat la ocasió per preparar-les.

He inventat la recepta barrejant-ne vàries de diferents, i al final no sé si han quedat "com haurien de quedar". En tot cas, el resultat són unes galetes de tipus tou (no tou, però al contrari del que seria una galeta maria), amb un contrapunt dolç-salat molt interessant. Ens van agradar molt i probablement les tornaré a fer.

Ingredients:

  • 180 gr de mantega de cacauet
  • 130 gr de mantega tova
  • 200 gr de sucre morè
  • 1 ou
  • 5 gr de bicarbonat de sodi
  • 300 gr de farina
  • 1 pessic de sal
  • 5 ml d'essència de vainilla


Procedim:
Batem la mantega, la mantega de cacauet i el sucre, i quan la massa quedi fina, hi afegim l'ou i l'essència de vainilla i ho barregem bé. Després hi afegim el bicarbonat, la farina tamisada i la sal, i ho remenem fins que quedi ben integrat.

Fem porcions de massa el més semblant les unes a les altres del que ens sigui possible, i els anem donant forma de mandonguilla (més o menys); anem col·locant-les a la safata de forn ben separades entre sí, i després les aixafeu suaument amb una forquilla plana (aquesta feina la va fer l'Aina... es nota?).

Les enfornem amb el forn pre-escalfat a 180ºC, durant uns 8-10 minuts. Les treiem i al cap d'uns 3 minuts, quan no cremin tant, les transferim a una reixeta perquè s'acabin de refredar.

Queden molt bones acompanyades de melmelada de fruits vermells, o nata (líquida o muntada), xocolata...


11 comentaris:

  1. Tenim les mateixes galetes pendents de publicar, ens van encantar! jeje
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Segur que són delicioses, però aquest dia ens hem d'oblidar de les calories!

    ResponElimina
  3. Me encantan! Que ricas que son con crema de cacahuate, me anoto la receta sin duda!

    Besos.

    ResponElimina
  4. Que buenas!! Nunca he probado la mantequilla de cacahuete, imagino que las galletas han quedado deliciosas. Besos!!

    ResponElimina
  5. Temps de grips, però amb el forn engegat i calent és una altre cosa. Unes galetes molt bones.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  6. Ummm...molt interesant aquestes galetes....i el cacahuet...la veritat no el fem servir gaire...i mira que es bo.

    ResponElimina
  7. Doncs fan molt bona pinta!
    Es q aixo de menjarse la crema de cacahuet en entrepà...molt millor en format galeta!
    pt!

    ResponElimina
  8. Han de ser boníssimes!!! Avui fa dia de posar-se a la cuina a fer galetes o alguna que altra llaminadura. Em sembla que aquest cap de setmana serà de producció galetaria!!!
    Petons, guapa!

    ResponElimina
  9. Hola bonica!! Tinc un munt de receptes amb aquesta mantega. D'aquí un parell de messos marxo a NovaYork, així que em duré un potet...jejejeje. Petonets!!

    ResponElimina
  10. Gràcies Marta per les teves visites habituals. Jo també et visito perquè m'encanta la teva cuina.
    Aquestes galetes són diferents i m'agraden sobretot perquè fa servir el bicarbonat.

    ResponElimina
  11. Aquetes galetes tenen molt bona pinta, s'hauran de provar!
    Tens un bloc molt xulo, i també un nou seguidor.

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari