Es veu que encara no podem desar la roba d'abric, que l'hivern encara segueix aquí! Així que de moment guardo la recepta de gelat que tenia planejada (ens hem animat a fer-lo de seguida que el solet ha començar a escalfar), i recupero una lasanya d'espinacs que creia que ja havia publicat (?!?). Es veu que estic més des-centrada del que em crèia...
Ingredients (per a dues persones)
- 250 gr d'espinacs frescos o congelats
- 1 ceba petita
- 100 ml de crema de llet lleugera
- 6-8 plaques de lasanya pre-cuites
- 1 bola de mozzarella fresca
- formatge ratllat greixós (que fongui bé)
- oli i sal
Procedim:
Primer preparem les plaques de lasanya seguint les instruccions del fabricant. Jo sempre en preparo un parell més de les que calculo que necessito, per si de cas se me'n trenca alguna.
Després cal coure els espinacs. Els netejem bé i els posem, sense escórrer gaire, en un bol de vidre que pugui anar al microones. El tapem amb una tapa no hermètica o amb film transparent apte per al micro, i el punxem diverses vegades perquè pugui sortir l'aire durant la cocció (però no el vapor). El fiquem al microones uns 3 minuts a màxima potència. Els reservem.
Tallem la ceba petita i la sofregim en una paella amb una mica d'oli, a foc suau. Quan ja sigui transparent, hi afegim els espinacs ben escorreguts d'aigua, i hi donem unes voltes. Quan s'hagi evaporat l'aigua hi afegim la crema de llet i anem remenant alhora que va reduïnt. Hi afegim un pessic de sal (al gust) i reservem.
Per muntar el plat, preparem una safata que pugui anar al forn o microones amb una mica d'oli per la base (per si de cas, que no s'enganxi). Hi afegim dues plaques de lasanya, una al costat de l'altra, per cobrir la base, al damunt hi escampem la preparació d'espinacs i al damunt una rodanxa de mozzarella, i ho tapem amb una altra placa de lasanya.
Repetim la operació de nou, i finalment, al damunt de la tercera placa de lasanya, hi escampem formatge ratllat. Ho posem a gratinar al forn o al microones fins que quedi rosset. És un plat únic fantàstic!
Bon profit!
************************************************
SPINACH LASAGNE
It appears we won't be able to put away our woolly coats just yet. Winter has no intention of leaving us so soon! So I'll have to postpone the ice cream recipe for laters (we rushed for it as soon as the sun poke its nose) and I'll offer you instead this spinach lasagne, which I thought I had already published (head in the clouds, more than I thought.)
Ingredients (for 2)
- 250 g spinach, fresh or frozen (frozen saves time, hassle, and draining!)
- 1 small onion
- 100 ml single cream
- 6-8 lasagne leaves, pre-cooked (can also be uncooked. Just soak in hot water for at least 10 minutes before use, and bake for 30 minutes in the oven)
- 1 ball fresh mozzarella, squashed to drain
- nice, easy melt grated cheese (cheddar, emmental, gruyère…)
- salt and oil
Method:
Prepare the lasagne leaves following the instructions on the packet. I always make a few extra, just in case I break one or two.
Cook the spinach. If using fresh: Wash well and, without much draining, place in a microwaveable bowl with lid or cling film, pricked several times with a fork to allow the hot air out (but not the steam.) Microwave for 3 minutes at the highest temperature. Set aside for later.
Cut the onion small and sautee in a pan with a drizzle of olive oil at low temperature, for about 10-15 minutes at least, until it becomes transparent. Add the spinach, well drained (the best way to do it is to squash them into a ball and squeeze between your hands until it stops dripping) - if using frozen, just chuk in the pan and keep turning and poking until completely thawed and cooked. When all the liquid is gone, add in the single cream and stir to reduce. Add some salt to taste.
Prepare a rectangle oven tray painting it with olive oil at the base and sides, to prevent the lasagne from sticking. Place lasagne leaves side by side to cover the bottom. Spread a thick helping of spinach mixture and put a slice of mozzarella on top, and cover it all with more lasagne leaves. Repeat for another two layers, and spread the grated cheese on top of the third.
Grill in the oven (or microwaves) until the top is golden and crusty.
It's a delicious little dish. Enjoy!
oh que bona! És la meva preferida, la d'espinacs! Ves, m'alegro que encara faci fred perquè això ens has pogut obsequiar amb aquesta boníssima recepta. he he. Petons
ResponEliminaCom m'agrada aquesta lasanya! i la teva recepta és molt fàcil! Gràcies per les idees, petons
ResponEliminaMolt bona, molt bona, hmmm
ResponElimina... i això que aquesta hora ...
m'agrada molt la lasanya i els canalons d'espinacs i amb la mozzarella umm ha d'estar boníssim. La recepta del gelat no la apartis massa que aquest temps tan boig no sabem què ens durà... Marta
ResponEliminaBoníssima! la foto del tall molt xula!
ResponEliminaBoníssima! la foto del tall molt xula!
ResponEliminamuy buena esta lasaña y la foto tambien,un placer degustarla
ResponEliminapeto
Sencillamente me encanta. Tiene una pinta deliciosa, y por cierto menudo tenedor más original!! Besos!!
ResponEliminaMarta,
ResponEliminaHas donat amb un dels meus plats favorits. La primera foto, molt bonica.
nani
Pues que bueno que la has subido, porque esta de vicio!!!
ResponEliminaMil besos.
és un dels meus plats preferits!!!! ;) m'agrada moltíssim. petonets guapa
ResponEliminaQue bona!! Quina pinta!!
ResponEliminaChus