Natilles (amb Thermomix)

Natillas, custard


Les natilles que avui proposo són molt ràpides de fer, ja que són amb la Thermomix. He adaptat una mica la recepta del llibre, i són molt bones. La ocasió per preparar-les me l'ha brindat la convocatòria mensual de Memòries d'una cuinera. Si voleu també podeu veure una recepta de natilles de xocolata (amb Thermomix) que també he presentat.


Una de les coses que més m'agrada de les natilles és que són molt versatils. Tant serveixen com a postres per sí soles, com acompanyant, per exemple, una macedònia o un bon pa de pessic, aconseguint d'aquesta manera unes postres més "de festa" i molt senzilles de fer!

He seguit la recepta del llibre però l'he adaptat una mica, ja que he fet servir la pell d'una llimona (m'encanta el gust refrescant que hi dóna!), i he fet servir sucre morè. No endolceix tant, cosa que prefereixo, però les natilles no queden tan blanques. En tot cas el color que els ha quedat no és pas tan fosc, no?

Ingredients:

  • 3 ous
  • 600 gr de llet sencera
  • 120 gr de sucre morè
  • 1 culleradeta de sucre avainillat
  • Pell d'una llimona
  • Fruits vermells o canyella


Procedim:
Posem la papallona a les fulles de la Thermomix i hi aboquem els tres ous i la llet. Programem 10 segons a velocitat 4 perquè es barregin bé.
Hi afegim la resta d'ingredients i programem 8 minuts, 90ºC, velocitat 2.
Passada l'estona, aboquem el contingut als bols on la servirem i ho deixem refredar a la nevera un parell d'hores com a mínim. Ho servim amb uns fruits vermells o canyella, al gust.


*********************************************

Custard pudding (made with a Thermomix)

Today's recipe is very quick and simple, as it's made in the Thermomix kitchen robot. I've adapted the recipe from a book, improving it a bit, and they're lovely. The excuse for making them this time is "Memòries d'una cuinera"'s monthly summons. I've got another recipe for a chocolate custard pudding, also made in the Thermomix, if you like.

One of my favourite things about custard is how versatile it is. It's delicious as a pudding by itself, but it also turns the simplest fruit salad or the humblest sponge cake into a holiday dessert. And it's such a simple thing to make!

I've taken a recipe in the book and added one lemon peel (I love the refreshing tang it lends it) and I use light brown sugar, because I find it's not as sweet. It does give the custard a darker colour than usual, but you can judge from the pictures it's not too much, is it?

Ingredients:
  • 3 eggs
  • 600 gr wholefat milk
  • 120 gr light brown sugar
  • 1 coffespoon vainilla sugar
  • 1 lemon peel
  • Red fruit or cinnamon, for decorating

Method:
With the butterfly implement in the Thermomix, pour the milk in the bowl and break in the eggs. Programme 10 seconds, speed 4, to blend.
Add in the rest of the ingredients and programme 8 minutes, on 90º (Celsius), speed 2.
After that time, pour the mixture into the serving bowls and cool in the fridge for at least a couple of hours, or until set. Decorate with some cinnamon or red fruits as preferred.

17 comentaris:

  1. és ben bé que la termomix ho fa tot, eh? Petons i bon profit!

    ResponElimina
  2. I què bones que són les natilles... i més quan es fan amb el mínim esforç! :P Bona idea la de presentar-les en les mini cocottes
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Quina sort fas amb la Thermomix! serevix per gairebé tot!
    Haurem d'estalviar per comprar-ne una, perquè tenen una pintassa aquestes Natilles...!!
    ptns!!

    ResponElimina
  4. Que buenas son las natillas!!!

    ResponElimina
  5. Ves que no em posi a fer-les jo també ... hmmmm

    ResponElimina
  6. Què bones les natilles!!! jo les he fet una vegada amb la Tmx, bé, crema, i trobo que queden amb una textura diferent, que no m'agrada tant, et passa a tu? també em passa amb el iogurt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden tirant a líquides, però en aquest cas ja va bé, perquè així es poden barrejar bé amb la fruita que l'acompanya. El iogurt no l'he provat de fer mai amb la thermomix. Ni m'havia passat pel cap que se n'hi pugués fer!
      Marta

      Elimina
  7. Gràcies per deixar-nos una altra recepta!

    ResponElimina
  8. Una receta muy buena de natillas, acabo de conocer tu blog y me gusta me quedo como seguidora y te invito a visitar mi blog.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  9. Marta,
    Treus molt de profit a la Thermomix. L'amortitzes molt bé.
    No les he fet mai amb ella. Serà qüestió de provar-ho.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  10. Marta buenas natillas y muy bien presentadas,estoy contigo en que con la tx no quedan la misma textura pero eso no quiere decir que no sean buenas,diferente textura y buenas iguales.
    peto

    ResponElimina
  11. La presentació d´aquest clàssic me sembla molt creativa...unes bones natilles sempre son benvingudes.
    Petons

    ResponElimina
  12. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  13. La Tmx per a preparacions com aquesta sempre va perfecta.
    Magnífiques les natilles.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  14. no haig de triar, oi??? m'encanten les dues!! Moltísiimes gràcies reina. petonets

    ResponElimina
  15. Tornaré a provar de fer-la amb la Tmx, però l'he fet dues vegades i la textura no m'acava de fer el pes, no et sabria explicar el què, també em passa al fer iogurt1 provaré aquesta recepta!

    ResponElimina
  16. Yum, this sounds delicious!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari