Ja ha passat mig mes, però més val tard que mai: Bon Any Nou!
Finalment puc actualitzar el bloc, i és que fa moltes setmanes que ho tenia a la llista de coses per fer. Ja se sap, amb el canvi d'any ve la llista de nous propòsits, nous projectes... en tinc algun que espero que properament us podré anunciar :)
El cas és que el temps que em quedava lliure i que dedicava al bloc, ara s'ha escurçat encara més. Però no vull deixar de penjar posts a Pebre i xocolata, per tant em tocarà fer un esforç per organitzar i repartir bé el temps. Ja veurem en què queda...
De moment us presento una proposta salada, mandonguilles de peix fetes al vapor, amb la Thermomix.
Són fàcils de fer i de gustet molt suau. Ho he fet així perquè a les -meves- nenes els agrada més, però evidentment la recepta varia molt de sabor segons el peix i espècies que es facin servir.
Ingredients: (4 persones)
- 250 gr de lluç sense pell ni espines (pot ser congelat)
- 6 barretes de surimi (congelat)
- 1 llesca de pa de pagès (jo he fet servir la punta d'un pa integral de pipes)
- 2 ous
- 1 branqueta de julivert fresc
- pessic de sal
- pebre i/o altres espècies al gust
- Pa ratllat per arrebossar
- 1 l. de caldo de peix o aigua (per coure al vapor)
Procedim:
Triturem el lluç encara congelat a la Thermomix. Amb uns cops de Turbo ja n'hi haurà prou. El reservem. Triturem també el surimi congelat, igual, amb un parell de cops de Turbo de la Thermomix, i el reservem amb el peix.
Tallem amb un ganivet o triturem amb la Thermomix el juliverd, i l'afegim al peix. En aquest cas, com que n'hi ha poc, jo prefereixo tallar-lo amb un ganivet.
Triturem el pa amb uns cops de Turbo, i ho afegim al lluç i al surimi. Afegim també els dos ous, la sal i espècies al gust, i remem bé perquè tot quedi ben amalgamat. Al estar tallat petit, el peix s'anirà descongelant, i si ho remeneu amb les mans, encara ho farà més ràpid.
Donem forma a les mandonguilles i les arrebossem amb pa ratllat. Les col·loquem al recipient Varoma i el tapem.
Posem el litre de caldo de peix al got de la Thermomix. Si no voleu menjar-vos les mandonguilles en sopa i preferiu servir-les amb una salsa verda, o tomàquet o una altra cosa, podeu coure-les amb aigua, tot i que estic convençuda de que el sabor no serà el mateix.
Tapem el got de la Thermomix amb el caldo a dins i programem 5 minuts temperatura Varoma. Quan veiem que comença a sortir fum del forat de la tapa, col·loquem al damunt el recipient Varoma. Programem 25 minuts, temperatura Varoma, velocitat cullera.
Passada l'estona podeu barrejar les mandonguilles amb caldo i servir, com he fet jo, o daurar-les una mica al grill del forn abans de servir-les en salsa.
Va ser un sopar complert, ben bo i que ve molt de gust amb el fred que fa!
Bon any maca, ja estem frisant per saber aquest nou projecte! :P
ResponEliminaSaps que mai he fet mandonguilles de peix? I sempre n'he tingut ganes, o sigui que apuntadetes queden!
Petonets
Sandra
Bon any guapa!!!! no tinc TMX, però les mandonguilles de peix m'han agradat molt!!! petonets
ResponEliminaEn casa no les gustan las albóndigas, pero a mi sencillamente me fascinan y más de pescado!!
ResponEliminaMarta,
ResponEliminaAmb la Thermomix es poden fer plats de categoria com aquest. No ens deixis de costat amb el nou projecte eh!
Nani
unas albondigas bien buenas y con la TX mas tiempo libre para hacer otra cosa
ResponEliminaSuerte en estos projectos que tienes entre manos
peto
Doncs si a les teues filles els agrada,m'has donat una idea per a fer-li a les meues!
ResponEliminaPren-t'ho amb calma. A mi aquest nou any també m'està costant arrancar...massa feina i poques hores de son... Una abraçada, Marta
Que receta tan sana y deliciosa, me ha gustado mucho!! Besos!!
ResponEliminaOhh quina proposta tant bona! petons
ResponEliminaHola!!!
ResponEliminaÉs curiòs però tinc la thermomix i a vegades penso que la tinc una mica aparcada. Aquesta recepta és una meravella, i a veure si així aconsegueixo que els meus fills mengin més peix...
Ténen una pinta exquisita.
Et felicito!!!
Un petonets i gràcies per la recepta!!!!
Ooooooooh que rico !!!!
ResponEliminaMandonguilles de peix? m'ho apunto, és una nova manera de menjar-lo. Petons!
ResponEliminaMolt saludables!!!!
ResponEliminaMolt lleugeres i saludables!! Una abraçada!
ResponEliminaMolt lleugeres i saludables!! Una abraçada!
ResponElimina