Pastís d'aniversari de xocolata i canyella

Tarta de cumpleaños de chocolate y canela

Avui fa un any de la meva primera publicació al bloc. Per celebrar-ho, què millor que aquest pastís deliciós de xocolata i canyella?

El pastís el vaig fer a principis d'octubre per celebrar el meu aniversari, però aleshores vaig publicar el pastís de dinosaure, que va ser el de l'aniversari de l'Aina. Aquell dia va ser caòtic i no vaig poder aturar-me a fer fotos i crec que no fan justícia al pastís (als dos pastissos, de fet, tampoc al pastís de dinousaure).

Aquesta tarta és boníssima. És d'aquells pastissos que agraden fins i tot als qui no agrada gaire el dolç (gairebé no porta sucre!). Va tenir un èxit rotund. El repetiré, de totes totes. Us el recomano també perquè és molt fàcil de fer.
La recepta l'he tret del súper llibre "Chocolate" de Julie Andrieu.


Ingredients:
  • 1 rotlle de pasta brisa 
  • 40 gr d'ametlla mòlta
  • 30g de coco ratllat o un parell de culleradetes de canyella mòlta
  • 250 gr de xocolata del 50% -60% de cacau
  • 30 cl de nata líquida
  • 2 culleradetes de sucre de vainilla
  • 1 ou
  • 1 branca de canyella
  • mantega pel motlle

Procedim:
Pre-escalfem el forn a 160ºC. Preparem el motlle per la tarta (que pot ser rodó o quadrat, però baix dels laterals), engreixant-lo amb la mantega.

Desenrotllem la pasta brisa damunt d'una superfície plana i prou espaiosa per treballar-hi. Escampem la meitat de l'ametlla mòlta per damunt de la massa i hi passem el corró per damunt per tal que s'incrusti a la massa.

L'altra meitat de l'ametlla mòlta l'escampem per damunt del motlle per fer el pastís, i posem la pasta brisa al damunt. Punxem la base amb una forquilla. La fiquem al forn durant uns 25 minuts, fins que es dauri una mica.

Mentrestant, posem la nata en un cassó i la fem bullir amb la branca de canyella partida en dues meitats a dins. La retirem del foc de seguida i hi posem la xocolata a trossos i el sucre. Deixem que es fongui, retirem la canyella, i ho barregem tot bé amb unes barilles.

Treiem la base del forn, l'apaguem, i tanquem ràpidament la porta perquè no s'escapi l'escalfor.

Afegir l'ou a la barreja de la xocolata i el batem enèrgicament. Aboquem la barreja a la base de la tarta i ho tornem a ficar al forn apagat durant 30 minuts.

Reservem el pastís a la nevera.

El podem servir empolvorat amb el coco ratllat, o en el meu cas, amb canyella mòlta. I es pot decorar amb una branca de canyella. És bo-nís-sim!


**********************************************************************

Chocolate and cinnamon birthday tarte
Today is this blog's first birthday! How about this delicious chocolate and cinnamon tarte to celebrate?
I made this cake at the start of October to celebrate my birthday, but it was Aina's birthday Dinosaur cake that got the limelight at the time. It was a hectic day, that one, and I don't think the photos, taken in a hurry, do it much justice (nor to the dinosaur, for that matter.)
This tart is delicious, one of those that even people who don't really have much of a sweet tooth enjoy (it has very little sugar.) It was a resounding success! I'm going to make it again, I'm sure. And it's a very easy recipe as well. I got it from the awesome  book "Chocolate", by Julie Andrieu.

Ingredients:
  • 1 block or sheet all-butter sweet shortcrust pastry
  • 40 gr ground almond
  • 30 g grated coconut or a couple of teaspoons ground cinnamon
  • 250 gr chocolate, 50-60% cocoa solids
  • 30 cl single cream
  • 2 teaspoons vainilla sugar
  • 1 egg
  • 1 whole cinnamon stick
  • butter to grease 



Method
Preheat the oven at 160º. Grease the tart mould (square or round)

Unroll or roll flat the pastry on a clean, flat surface dusted with flour or covered with baking parchment. Spread half the ground almond on and roll the pin over it to dig it in.

Spread the other half of ground almond on the greased mould, and put the pastry on top. Prick the base with a fork and bake for about 25 minutes, until slightly golden.

Meanwhile, heat the cream in a saucepan with the cinnamon stick broken in half. When it just about breaks into boil, turn off the heat and add in the chocolate broken in bits and the sugar. Allow to melt down, remove the cinnamon stick and mix it all well with a whisk.

Take the base out of the oven and turn it off, but make sure the oven door is opened and closed very quickly, to keep the heat in as much as possible. 

Add the beaten egg into the chocolate and cream and whisk vigorously. Pour the mixture on the pastry base and put back in the oven, turned off, for about 30 minutes.

Keep the cake refrigerated until 10 or 15 minutes before serving.

Dust with ground cinnamon or grated coconut and decorate with a cinnamon stick, if desired. It's delicious!



15 comentaris:

  1. Uau!!! Quin munt de xocolata!!! M'encanta!!!!!

    ResponElimina
  2. Jo no sóc gaire de dolç i tampoc m'agrada gaire la canyella, però si traiem la canyella crec que és un pastís boníssim. I creu-me que les fotos tenen molt bona pinta!

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats per l'anyet!!! Que en siguin molts més! Aquest pastis sembla tant deliciòs... t'ha quedat molt bé! Petons

    ResponElimina
  4. Per moooolts anys maca! Aquest pastís ha d'estar de pur vici!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Aquest farcit tipus budin té una pinta.... i la xocolata amb la canyella està de mort! Felicitats!

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats!!!i quina bona pinta que te, ara em menjava un trosset!!petonets

    ResponElimina
  7. Que tarta más hermosa! Y el toque de canela la hace aún mejor!

    Besos.

    ResponElimina
  8. una sensacional tarta digna de tu primer año y el corte se ve divino
    felicitats
    peto

    ResponElimina
  9. Que recetas mas estupendas me he encontrado en tu blog, las natillas de chocolate se ven de maravilla, las galletas estupendas, pero esta tarta... que decir si es de chocolate!! He querido quedarme como seguidora pero no he encontrado donde hacerlo, besos desde Cocina con Marta!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. He añadido el cuadro desde donde poder seguirme con más facilidad. Es cierto que antes no era tan fácil. Gracias por tu entusiasmo!

      Elimina
  10. Moltes felicitats per aquest any de blog!!
    A seguir així amb les mateixes ganes!
    ptns!!

    ResponElimina
  11. Buff Marta, quina bona pinta!! A veure si la setmana vinent tinc temps i el faig, xocolata i canyella...Mmmm!
    Felicitats per aquest primer any i per tots els que han d'arribar. Un petonet

    ResponElimina
  12. Pruneta (Claudia)11/09/2012 3:47 p. m.

    Felicitats per aquest any banyat de receptes delicioses...!!...jo provare de fer aquest pastis....te una pinta de ser boníssim!!!

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats Marta!! l'any que ve podem celebrar l'aniversari del bloc plegades!! El pastís, diràs el que vulguis però és per a menjar-se'l i devia estar boníssim auxí que de les fotos no et preocupis!! jo ja et segui pel reader pero ara m'uniré aqui tb! Marta

    ResponElimina
  14. Em sembla un pastís preciós i deliciós per l'aniversari del bloc. Moltes felicitats. Un bloc que m'encanta visitar

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari