De bon matí se'ns va citar al Museu Thermalia de Caldes on ens van rebre amb un esmorzar a base de productes de la zona, i de seguida vam iniciar la ruta turística per la vila: la font del Lleó, les Termes romanes, el Safareig, el menjador de l'antic balneari de Can Rius, l'antiga farmàcia Codina (on es van fer els primers iogurts amb aigües termals).
I vam començar la ruta gastronòmica pròpiament dita, primer a Embotits Pedragosa, on ens van oferir llonganissa i xoriço de gall d'indi 100% i les salses 100% naturals Gourmand & Guiard que també fan ells. Ens en vam endur cap a casa un parell.
D'allà vam anar a la mítica fàbrica de pastes Sanmartí on ens van explicar la història de la fàbrica i el procés que es segueix per elaborar la pasta a partir de sèmola de blat dur i aigua termal (que gràcies a la seva temperatura permet amassar la pasta més fàcilment), i la importància del procés d'assecat, que es fa en armaris de fusta i de diferent manera segons el tipus de pasta de la que es tracti. A les fotos veieu la màquina que es fa servir per donar forma a la pasta (a baix hi ha macarrons), els motlles que es fan servir per donar-li forma, i espaguetis assecant-se.
Després, a l'obrador l'Espiga d'Or, ens van explicar i ensenyar com fan el pa, els calaixos on fermenta i els pa de butifarra, que tot i l'aspecte que tenen, són, de fet, pa.
A la Pastisseria Muntada ens esperaven amb uns pastissets deliciosos. Jordi Muntada, el pastisser, és partenaire de Xocolata Valrhona i val a dir que les seves creacions són delicioses. Amb ell vam estar parlant de la importància de la matèria primera per cuinar, i concretament, dels diferents resultats que s'obtenen fent servir una marca de mantega o una altra.
A la bodega La Vallesana ens van oferir el licor que ells produeixen, Flors del Remei i l'Anís Taronja, que provaré de fer servir per receptes de rebosteria (li donarà un gustet molt especial). Allà es nota amor per la feina ben feta, i hi entenen molt, de vins i caves.
Finalment vam anar a dinar al restaurant Mirko Carturan on ens van oferir tot un seguit de tapes molt elaborades i delicioses. Les que més em van agradar: el carbassó farcit de botifarra fresca, steak tartar, els macarrons amb anxoves i préssec natural (que ens va fer en directe, davant nostre, i que de ben segur faré a casa), i la figa amb mató especiat amb gingebre.
Aquesta vegada no vaig poder venir....i em va saber molt greu!
ResponEliminaHe vist que va ser una gran trobada.
Petons,
Olga
Quina alegria que us ho passéssiu també! Gràcies a la vostra participació va ser un gran dia! Espero que ben aviat tinguem una nova trobada a la vista! Una abraçada ben forta!
ResponEliminaUn resum genial d'una magnífica trobada!!! Olga a la pròxima no pots fallar!!!
ResponEliminaQuin gran dia vam passar! encantada d'haver-nos retrobat i esperem un altre "sarao" ben aviat ;). Un petó!
ResponEliminaQuina passada noies!!! Mira, perquè us estimo molt i no hi ha res que em faci més feliç que veure com us ho passeu bé perquè sinó... :D
ResponElimina