Avui, la recepta d'un d'aquests pastissos que s'han acabat en un tres i no res, a casa. A més, he fet servir el motlle que em quedava per estrenar de Bundt que em van portar els Reis. El primer ja us el vaig ensenyar amb aquest deliciós bundt de xocolata "efecte marbre". No em direu que no queden "resultons", oi?
El d'avui és un pa de pessic senzill: fet amb amb iogurt, oli (no mantega) i les fruites que tenia a casa: unes mandarines boníssimes però dures, difícils de pelar, i un plàtan que es començava a passar. Perfecte per la rebosteria! A més he volgut fer servir sucre morè (muscovat) i farina integral, intentant trobar una versió més sana de pa de pessic.
El pastís és MOLT aromàtic, esponjós, no massa dolç (com a mi m'agrada), i així, empolsinat amb sucre llustre, queda com un pastís de festa! A més, té un color bonic, no trobeu? Com els pastissos de carbassa o pastanaga...
L'he fet amb Thermomix (últimament està que treu fum!! Metefòricament, esclar)
Ingredients:
- 150 gr de sucre muscovat o morè (o del tipus que us agradi més)
- 2 mandarines sense pelar, ben netes
- 3 ous
- 80 gr d'oli de girasol (o d'oliva suau)
- 100 gr de farina integral
- 100 gr de farina blanca (o podeu posar, simplement, 200 gr de la farina que preferiu)
- 1 iogurt natural (uns 125gr)
- 1 pessic de sal
- 1 pessic de canyella
- 1 sobre d'impulsor químic (llevat tipus Royal, 15 gr)
- Sucre llustre (opcional, per empolsinar)
Procedim:
Encenem el forn a 180ºC. Engreixem i enfarinem lleugerament un motlle d'uns 22-24 cm de diàmetre.
Posem al vas de la Thermomix el sucre, les mandarines partides per la meitat amb la pell i tot, i els ous. Programem 3 minuts / 37ºC / vel 5.
Mentrestant, pelem i aixafem el plàtan amb una forquilla.
Hi afegim l'oli, el iogurt, el plàtan, les farines, la canyella i el pessic de sal i programem 1 min / vel 5 (sense temperatura).
Hi afegim el llevat i ho barregem 15 seg / vel 5.
Si veiem que queda algun racó amb farina, ho podem acabar de barrejar amb l'espàtula. Ha de quedar homogeni.
Afegim la massa al motlle i ho enfornem 35 - 40 minuts, fins que al punxar-lo amb un escuradents o similar, aquest surti net i sec. El treiem del forn.
Quan passin uns 10 minuts cal desemmotllar-lo damunt d'una reixeta per tal que s'acabi de refredar sense humitejar-se. Un cop fred, abans de servir-lo, el podem empolsinar amb sucre llustre passat per un colador fi o tamís.
Un berenar o esmorzar de luxe, no creieu?
Quina passada! quin motlle més xulo i bo no en tic cap dubte!!
ResponEliminaQue bonito queda con ese molde y que rico de sabor!!
ResponEliminaPetonets
Sa i preciós i segur q deliciós...els bundt fan perdre el senderi!!!
ResponEliminaJo també tinc aquest motlle! M'encanta!! :)
ResponEliminaI això de posar la fruita a la Thermomix amb pela i tot, quan la meva cunyada ens va fer la famosa llimonada i m'ho va explicar vaig pensar que s'havia tornat boja jajajajaja però al beure-la... no notaves la pela per a res! I tenies tot el sabor!! Així que puc imaginar que aquest bundt ha de ser molt i molt gustós :D
Es-pec-ta-cu-lar Marta
ResponEliminaPtnts
Glòria
Es-pec-ta-cu-lar Marta
ResponEliminaPtnts
Glòria
T'ha quedat preciós!!I amb fruita a mi m'encanta..m'en guardes un trosset per esmorzar???:)
ResponEliminaClara
preciós amb aquest motllo!
ResponEliminaque preciosidad de bund me encantan estos moldes luzo todo muchisimo.
ResponEliminabesos crisylaura