Conill en escabetx (amb Thermomix)

receta thermomix conejo en escabeche

Sabeu, mai havia fet un escabetx abans (crec), tot i que m'agraden força. I tenia un conill que volia escabetxar. I tenia una recepta per fer-ho al magazine de Thermomix (núm. 89). Sabeu quan tot encaixa seguint una evolució lògica de causes i conseqüències? Doncs això.

El conill d'avui és ràpid de preparar i de resultats molt bons. Al Javi (no li agrada gaire el vinagre en general) l'ha trobat fort de gust. Però se l'ha menjat i ha repetit. Segurament amb un vinagre blanc hauria quedat més suau, més "al seu gust". A mi m'ha agradat molt i de fet el suquet que ha sobrat quan s'ha acabat la carn l'he barrejat amb pasta com a sofregit, i ha quedat molt bo també.

Crec que amb aquest plat es pot quedar la mar de bé un dia de dinar familiar o amb amics, a més, m'agrada la idea dels escabetxos; fas la feina un dia i en gaudeixes dos o tres dies més tard. Tot el que sigui anticipar feina per poder estar més tranquil·la el dia de la trobada, millor que millor. Així el dia del dinar pots estar més pels convidats, ja sabeu...

Ingredients:

  • 1 conill sencer trossejat i salpebrat
  • farina (2-3 cullerades)
  • 100 gr d'oli d'oliva (per fregir el conill)
  • 200 gr de ceba a quarts i amb les capes separades
  • 100 gr de pastanaga a làmines d'uns 5 mm
  • 3 fulles de llorer 
  • 3 dents d'all sense pelar
  • 1 culleradeta de pebre negre en gra
  • 300 gr d'aigua
  • 100 gr de vinagre (suau)
  • 100 gr de vi blanc
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 pessic de pebre negre mòlt


Procedim:
Tenim el conill salpebrat. L'enfarinem una mica i el sofregim a una cassola amb els 100 gr d'oli a foc fort, només per enrossir-lo. El reservem.

Posem al vas de la Thermomix 50 gr de l'oli de fregir el conill (prèviament colat), la ceba, la pastanaga, el llorer, l'all i les boles de pebre i programem 10 min / 100ºC / gir invers / vel cullera.

Hi afegim l'aigua, el vinagre, el vi, la sal i el pessic de pebre mòlt i programem 5 minuts / 100ºC / gir invers / vel cullera, i deixem el cubilet destapat perquè s'evapori l'alcohol del vi.

Hi afegim el conill i programem 20 min / 100ºC / gir invers / vel cullera.

Quan acabi, passem tot el contingut del vas a un recipient de la mida adeqüada de manera que el conill quedi cobert amb el suquet. Ho hem de deixar reposar dos o tres dies a la nevera abans de consumir-lo. Abans de servir-lo el podem re-escalfar a una cassola o al microones.

I a sucar-hi pa!

conejo en escabeche receta thermomix

2 comentaris:

  1. Tot el que envolta l'escabetx... no acaba de ser el meu tema. Però darrerament estic veient plats que m'entren directament pels ulls i que venen escabetxats. Potser hauria de fer aquest conill i em passarien les manies!! :) Fa molt bona pinta!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Recepta apuntada! M'agrada molt el conill i en escabetx....moltíssim!
    Gràcies per compartir la recepta!
    Petons i bon cap de setmana,
    Olga

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari