N'he vist tants a la xarxa, i tenen una pinta... Així que quan va ser el meu aniversari (a l'octubre!), em vaig decidir a fer-lo. Dir-vos que el resultat no decepciona. És un pa de pessic senzill però molt gustós. Va acabar-se molt ràpidament i només vaig poder tastar-ne un trosset. S'haurà de repetir ;)
Per cert! Us heu fixat que he posat unes pàgines al blog per poder accedir més ràpidament a les receptes? Us convido a navegar-hi i a dir-me què us sembla!
Ingredients:
- 180 gr de mantega a punt de pomada
- 185 gr de sucre blanc
- 3 ous batuts
- 165 gr de farina de força
- 1 culleradeta d'impulsor químic (llevat tipus Royal, opcional)
- Pell d'una llimona ratllada
- 1 culleradeta de suc de llimona
- Sucre blanc per empolsinar (opcional)
- Sucre llustre per empolsinar (opcional)
Procedim:
Posem el forn a pre-escalfar a 160ºC. Engreixem i enfarinem lleugerament un motlle d'uns 18 cm.
Batem la mantega i el sucre fins que aquest es desfaci i la barreja quedi homogènia. Hi afegim els ous batuts d'un en un. Ens esperem a que la massa vagi incorporant-los abans d'afegir el següent.
Hi afegim la farina tamisada amb el llevat. Si no voleu posar-lo no cal, quedarà més pla, "compacte" i dens, que de fet és típic del pastís de Madeira.
Hi afegim també la pell de llimona ratllada, el suc i ho barregem fins que quedi tot ben integrat.
Aboquem la massa al motlle, n'allisem la superfície i hi empolsinem sucre blanc per sobre.
Ho fiquem al forn 45 min - 1 hora fins que quan el punxem amb un escuradents aquest surti net i sec.
Deixem refredar el pastís uns 20 minuts fins que puguem desemmotllar-lo i deixar-lo refredar del tot damunt d'una reixeta.
El podem servir empolsinat amb més sucre (llustre) i amb una mica més de ratlladura de llimona, si ho voleu. El trobareu molt bo, segur :)
Apa quina salivera!! i jo sense esmorzar... es veu súper súper bo!! felicitats atrassades guapa, i fins dissabte ;). Un petó!
ResponEliminaMmm, m'encanten aquest tipus de pastissos!! Que bé queda el toc de la llimona oi??? Lo de les pàgines tot un encert, així es troba la informació de manera ràpida i senzilla.
ResponEliminaPer cert...jo sóc de Sant Cugat!!!!
Que vagi bé!!! Clara
M'apunto a fer un cafè amb tu! vull un trosset!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Ha de ser boníssim amb aquesta crosteta i el gustet de la llimona!
ResponEliminaMe l'apunto, ara a l'hivern vénen molt de gust aquestes receptes.
Una abraçada!
Bet
Saps que no n'he menjat mai de pastís de Madeira??! Però tens raó: té una pinta impressionant i no pot ser que no sàpiga ell gust que té!! Aaaapaaa, un altre pastís a la llista de pendents...
ResponEliminaPetons guapa.
No m'estranya que s'acabés ben ràpid, té una pinta deliciosa, esponjós i cruixent de sobre.. boníssim!
ResponElimina