Visita a Navarra i Àlava: recomano

Bones vacances! Tinc el blog totalment abandonat, el cap ple de idees i bones intencions però flaquejo a la hora de portar-les a terme...

De moment, sense estrès ni pressió per no pubicar cap recepta des de fa un mes (aaaaaaaaaaiiiii!!!!), vull deixar-vos algunes recomanacions per si aneu de vacances per Navarra o Àlava.

Per començar, a Àlava podeu anar a visitar el Valle Salado on s'elabora la sal d'Anaña. El lloc és impressionant! S'hi organitzen visites, pots remullar les cames per gaudir dels efectes de l'aigua salada per les dolències del cos, i acabar amb una cata de sal. Paisatges al·lucinants, marcians, informació interessant (fins i tot anant-hi amb nenes petites), i productes variats -gastronòmics i cosmètics- de molt bona qualitat que molts cuiners de primera línea avalen (P. Subijana, M. Berasategui, J. Roca...).

Collage Valle Salado Àlava 

Un dels productes que comercialitzen: Flor de sal

Seguim per la visita a les Bodeques de Casa Primicia, a La Guardia (Àlava). A part de poder veure un poble preciós, de foto, podeu reservar visita a la casa antiquíssima que Bodegas Casa Primicia hi té. Amb la visita que ens van fer (només erem nosatres!) vam poder conèixer la manera com es feia el vi abans, i aprendre una mica sobre els vins que produeixen actualment. No és tant veure les bodegues actuals, és més aviat una visita històrica amb una cata al final. Els vins ens van agradar molt i ens en vam endur uns quants de diferents ;)
Casa Primicia Alava


I per acabar, si de pujada cap a Euskadi o de tornada voleu fer un stop al camí, recomano passar per Pamplona ciutat (fantàstica) o Olite, un poblet amb segles d'historia que està de camí. A Olite podeu buscar les Tortas de Olite o Txantxingorri, uns pastissets dolços (no fregits) amb un gustet de canyella que em va encantar. Els vam comprar a Casa Vidaurre, una pastisseria "de les de sempre" però renovada als temps actuals, on tot el que hi venen és una delícia.


I si teniu encara una mica més de temps, podeu visitar també el Palacio Real que es pot veure amb o sense guia. 

En tot cas, no marxeu de la zona Euskadi sense menjar els "potajes" que es preparen amb les guindilles "piperrak", de gust avinagrat i que combinen fantàsticament amb la contundència dels llegums.
Olite Navarra
Palacio Real de Olite, Navarra

En fi, aquí teniu una petita tria d'algunes de les coses que recomano fer o visitar pel nord. Aquí teniu un post amb més recomanacions, en aquest cas, de Vitoria-Gasteiz i alguns dels productes i locals que no em canso de visitar, per més vegades que hi he anat. I per ara, això és tot. Ah! I si voleu xafardejar més sobre el que faig i desfaig, us convido a seguir-me a Instagram, on hi penjo fotos del dia a dia, no només de cuina!

Bones vacances i a carregar les piles pel curs següent!

5 comentaris:

  1. Hace poco estuve por esos parajes aunque no he estado por en ese valle, pero no me vine con las manos vacías yo también me traje un paquete de flor de sal en escamas, me alegro lo hallas pasado bien.
    Petons

    ResponElimina
  2. Molt bones recomanacions, Navarra i País Basc m'encanten les dues moltíssim! i el Valle Salado no el conec, així que a la propera escapada m'hi apropo. Bon estiu!

    ResponElimina
  3. Bones recomanacions. Queden apuntades. Això del Txantxingorri tinc moltes ganes de tastar-ho, perquè surten molt a les novel.les de la inspectora Salazar, que passen a Navarra, al voltant del riu Baztan i Elizondo...o sigui que cap a Navarra falta gent un dia d'aquests! Bon estiu!

    ResponElimina
  4. Unos sitios maravillosos, quedan apuntados.
    Felices vacaciones.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  5. Gràcies per les recomanacions! Llocs meravellosos per tornar a visitar! I es menja tan bé!! Bones vacances!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari