Per fi he fet crepes a casa! Sembla una tonteria però mai no n'havia fet tot i que m'agraden i són una recepta senzilla i versatil. Queden bé tant amb dolç com salat i es poden menjar a qualsevol àpat!
L'excusa de fer la recepta me l'ha proporcionat el repte El Asaltablogs, en el qual tots els que hi participem som cridats a "robar" alguna recepta d'un blog proposat, diferent cada mes. Aquest cop li ha tocat a Azúcarglass, un blog amb receptes dolces i salades i el millor, comentaris, ressenyes de restaurants, mercats o llibres de cuina.
He fet una recepta de crepes una mica diferent de la que hi ha a Azúcarglass perquè volia una massa de crepes neutra, no dolça, i no estava segura de que aquella recepta quedés bé amb salat.
Com sabeu, les crepes són bones pràcticament amb qualsevol cosa que les vulgueu combinar: melmelada, xocolata, mel, sucre, un raig de moscatell, pernil dolç o salat, formatge, amb ceba, sobrassada, espinacs... Com se sol dir, imaginació al poder!
A la foto els he acompanyat de fruita natural (pinya), i queden molt bones.
Procedim:
Barrejem la farina i la sal i hi afegim la meitat de la llet (a temperatura ambient o tèbia). Remenem bé amb les barilles fins que no quedin grumolls. Com veieu, he tingut una molt bona ajudant ;)
Hi afegim la resta de la llet i els ous i batem fins que quedi una massa homogènia i sense grumolls. Si en queden, sempre podem fer servir una batedora elèctrica, Thermomix, o fins i tot, colar la massa. Deixem que reposi uns 30 minuts.
Passada aquesta estona, escalfem una paella (millor si és antiadherent) d'uns 20 cm de diàmetre, i hi afegim una culleradeta de mantega. Quan sigui fosa hi aboquem mig cullerot de la massa de les crepes. Quan estigui daurada per sota (uns 3 minuts), l'hi donem la volta perquè es dauri per l'altra banda. Es pot donar la volta amb espàtula o amb un cop de paella, a l'aire. En tot cas és una aventura.
I llesta! I així fins a acabar amb tota la massa... Boníssim!
Barrejem la farina i la sal i hi afegim la meitat de la llet (a temperatura ambient o tèbia). Remenem bé amb les barilles fins que no quedin grumolls. Com veieu, he tingut una molt bona ajudant ;)
Hi afegim la resta de la llet i els ous i batem fins que quedi una massa homogènia i sense grumolls. Si en queden, sempre podem fer servir una batedora elèctrica, Thermomix, o fins i tot, colar la massa. Deixem que reposi uns 30 minuts.
Passada aquesta estona, escalfem una paella (millor si és antiadherent) d'uns 20 cm de diàmetre, i hi afegim una culleradeta de mantega. Quan sigui fosa hi aboquem mig cullerot de la massa de les crepes. Quan estigui daurada per sota (uns 3 minuts), l'hi donem la volta perquè es dauri per l'altra banda. Es pot donar la volta amb espàtula o amb un cop de paella, a l'aire. En tot cas és una aventura.
I llesta! I així fins a acabar amb tota la massa... Boníssim!
Era una de mis primeras opciones pero al final cambié, aunque esta opción no descarto hacerla pronto porque tengo una increíble curiosidad por ver que tal me salen...jajajajaja!!!
ResponEliminaM'encanten!!!! ^_^
Mmmmmm que ricas las creps!!!! Ahora mismo metería la mano através de la pantalla para tomar un par de ellas!!!
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
Què bones Marta! Ja ho pots ben dir, a vegades les receptes senzilles les oblidem, i no tenim cap motiu, oi? T'han quedat ben bones, clar que amb una ajudant tan guapa com la que has tingut, no m'estranya!
ResponEliminaPetons!
Tienen una pinta buenisima!
ResponEliminaBesos
A casa, quan en faig, és una producció massiva...els encanten...segur que a la teva preciosa ajudanta també li van encantar! Petonarros!
ResponEliminaMuy muy apetecibles esos crepes. Yo lo he intentado una vez y me salieron demasiado gruesos, me quedé un poco traumatizada y no he vuelto a probar. A ver si me pongo con más tino otra vez.
ResponElimina¡Qué buena pinta! Me encanta la idea de hacerlas neutras, así no hay excusas para parar de comerlas, las puedes tener de primero, segundo, postre... ays, como me gustan!! ;)
ResponEliminaBesos
Que guapa esta tu hija y ademas te colabora en la cocina ya,promete¡¡.Unos crepes asi son geniales siempre
ResponEliminaBona setmana
Peto
Esos crepes tienen una pinta genial!! Además veo que tuviste una magnifica ayudante... Enhorbuena a las dos!! Besos
ResponEliminaA partir d'ara te'ls demanaran!! Quina ajudant més maca tens, un luxe, eh?petons a les dues
ResponEliminaJo tampoc n'he fet mai... encara! t'han quedat molt bé, i a més tens una súper ajudanta!! un petó!
ResponEliminaBoníssimes!!! Però tens raó: jo tampoc tinc tendència a fer-les a casa. Serà qüestió de posar-s'hi i a veure si m'hi ajuden com a tu! ;)
ResponEliminaUna abraçada
Hola Marta!! me encantan los creps tanto dulces como salados, te han quedado con una pinta deliciosa!! Estoy sorteando en mi blog un carrito de la compra muy chulo, por si te apetece apuntarte que es muy fácil participar, besos!!
ResponEliminaSón boníssimes i tal i com dius absolutament versàtils!
ResponEliminaA casa tenim instaurat un cop a la setmana el dia de la crep, la pizza o els biquinis (que anem alternant) i és una autèntica festa amb els nens! ;)
Genial acompanyar-los de fruita natural! Per cert, tens una nena preciosa!
Una abraçada!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
Dia del crep, pizza o biquinis :D Bona idea!
ResponEliminaGràcies Nuni!
Marta