I ja tornem a ser a finals de mes, cosa que vol dir que tornem amb El Asaltablogs; en aquesta ocasió el blog a saquejar ha estat El mito del sofrito, de nom molt divertit, portat per un grup d'artistes culinàries que amb quatre ingredients corrents poden fer uns plats realment originals i molt de festa.
He escollit el risotto perquè tot i que no cuino arròs gaire sovint, el cert és que ens agrada, i a mi, en forma de risotto, encara més. De fet, aquí en teniu un altre que vaig publicar fa temps que també és molt bo (modèstia a part): risotto al cava amb formatge de cabra.
He adaptat la recepta original per fer-la amb la Thermomix, que et permet anar fent sense gaire feina i queden molt bé. El resultat és un arròs de gust fort a sobrassada i que convé menjar acompanyat d'una amanida o alguna altra cosa lleugera. Ens ha agradat molt, si senyor!
Ingredients (4-6 persones):
- 1 ceba
- 30 gr d'oli d'oliva
- 400 gr d'arròs
- 80 gr de sobrassada
- 1 copeta de vi blanc
- 900 gr de caldo de verdura (o aigua)
- 100 gr de formatge parmesà acabat de ratllar
- sal (al gust, jo no n'he posat)
Procedim:
Pelem i tallem la ceba a quarts i la fiquem a la Thermomix. Triturem 5 segons, velocitat 5. Abaixem la ceba de les parets del vas i hi afegim l'oli. La sofregim 5 minuts/varoma/velocitat 1.
Mentrestant, posem el caldo o aigua a una cassola al foc, per tal de que bulli.
Passada aquesta estona hi afegim la sobrassada tallada a trossets i l'arròs i programem 3 min/100ºC/ velocitat1, gir a l'esquerra (si no teniu aquesta opció, poseu la papallona a les ganivetes abans de posar l'arròs i la sobrassada).
Afegim el vi i programem 1 minut/100ºC/vel 1 gir a l'esquerra (sense el cubilet).
Afegim el caldo bullint i programem 15 minuts/100ºC/vel 1 gir a l'esquerra. Si passada aquesta estona l'arròs encara està dur o massa líquid, programeu un parell de minuts més.
Afegiu el parmesà i remeneu amb cullera. Si voleu en podeu reservar una mica per posar-lo al plat, un cop servit.
Poseu la sal al plat però amb moderació, ja que la sobrassada ja en porta i té un gust fort.
Bon profit!
Que pintaza tiene esa sobrasada!!!! Me ha encantado!!!!
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
Qué bonitas fotos y qué apetecible este risotto. Enhorabuena
ResponEliminaBss
Tengo un plan B
diosssssssss, risotto de sobrasada, muy bien asaltado el blog. besotes preciossa.
ResponEliminaM'apunto tant aquest com el de cava i formatge de cabra, què bons, sóc fan de la sobrasada gairebé fins l'extrem de cullerades, he provat macarrons, croquetes, salsa de tomàquet i mil plats més, però en rissotto encara no ha caigut!
ResponEliminaHoola!
ResponEliminaEncantadas de ver que te has decantado por el risotto, y además ver cómo se puede hacer en la TMX , es un aliciente para los que van justitos de tiempo,eso seguro!
Igual probamos a mecanizar un poquillo este risotto, porque de pinta te ha quedado molt óptim!
Esperamos que hayas disfrutado la receta.
Petons!!!
uffff... estoy babeando ahora mismo al ver este risotto, por favor, que pintaza más auténtica.
ResponEliminaBesos
Me gustan mucho las tostas con sobrasada y queso y me gusta muchísimo el risotto así que este plato es ideal. Vaya dolorcito más rico tiene. Muy buena elección.
ResponEliminaUn besito,
Angi
Qué rico debe estar!!! Se me cae la baba.
ResponEliminaArròs i sobrassada...mmmmm!!!! Quina assaltada més gustosa! Petons!
ResponEliminaQuin risotto més original!! Petonets!
ResponEliminaQue boníssim que ha de ser aquest rissoto, original a més no poder! Un petó maca!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Este risotto debe estar brutal..un color y sabor intenso. Se nota también que tiene una textura muy cremosa. Buen asalto!
ResponElimina