Ja us podeu imaginar tant pel (poc) ritme de publicacions que segueixo de fa uns mesos com per aquest exemple de descuit com estem per casa aquests dies. En fi, si tot fos això...
Bé, centra't, Marta! Aquest repte que ens proposa Destapant cassoles consisteix a fer i publicar una recepta extreta d'un blog concret diferent cada mes (a l'estil de El Asalta blogs que també segueixo). Per engegar ha proposat el blog de La cuina de casa, un blog plenament llaminer i pel qual és una meravella perdre's.
He escollit els brownies de xocolata blanca amb gerds per tres motius principals: primer perquè és una recepta de Pep Nogué (i tenia ganes de fer-ne alguna). Segon perquè fa molt de temps que volia tastar els brownies de xocolata blanca (altrament dit "blondies"), i finalment, perquè tenia tots els ingredients a casa, fins i tot els gerds, cosa poc habitual.
El resultat és un pa de pessic molt suau de gust, no massa dolç, que contrasta molt bé amb l'àcid de la fruita. Molt bo, realment, una recepta a tenir en compte per a altres ocasions.
Ingredients:
- 5 ous
- 240 gr de xocolata blanca (jo només n'he posat 180gr)
- 250 gr de mantega a punt de pomada
- 140 gr de farina
- 500 gr de gerds (jo n'he posat uns 200gr)
Procedim:
Posem el forn a pre-escalfar a 180 C.
Separem els rovells de les clares. Desfem la xocolata pel mètode que preferim, bany maria o microones, a tandes d'1 minut a 450 Wats de potència, poc a poc. Barregem els rovells amb la xocolata blanca fosa fins que quedi homogeni.
Batem la mantega (punt de pomada) perquè quedi una mica esponjosa i l'afegim als rovells.
Muntem les clares a punt de neu i les barregem suaument amb la mescla anterior. Hi afegim la farina tamisada i ho barrejem molt suaument.
Aboquem la meitat de la massa a un motlle que haurem preparat per tal que no s'enganxi. Jo n'he fet servir un d'uns 20x25cm però amb un motlle més gran hagués quedat millor, no tant gruixut. Hi afegim els gerds repartint-los per tot arreu, i ho cobrim amb la resta de la massa.
Posem el pastís al forn durant uns 20-25 minuts fins que al clavar-hi un escuradents o punxó aquest surti net.
Té una pinta boníssima, una gran elecció del postre. petonets
ResponEliminaUna delícia de recepta i de presentació...tant se val el dia de publicació!!! Petons!
ResponEliminaQuina delicía de brownie! Sembla súper esponjós! Una abraçada! retallsdecuina.cat
ResponEliminaCaram quina presentació! i quina fotografía tan armònica de colors!, preciosa.
ResponEliminaGràcies de debò per participar i com t'he deixat dit al meu blog cap problema!, ja hi comptava amb que anirien sortint receptes durant aquesta setmana. T'espero al Novembre!
Doncs t'ha quedat ben maco aquest brownie, amb els gerds que es veuen pel mig del tall, fa ben bonic i a d'estar de vici! Una abraçada maca!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
uuuueeeee!!!!!! Moltes gràcies per participar, m'ha fet molta il·lusió!
ResponEliminaRecordo molt bé aquest blondie del Pep Nogue, tot i que haig de confessar que ara hi poso una mica de sucre, jijiji.... a casa som més dolços :)
Una abraçada!
Jo també penso que l'has escollit molt bé, perquè la pinta és realment deliciosa!! Mai he provat el brownie amb xocolata blanca i me n'has fet venir ganes, pinta genial!
ResponEliminaUn petonet!
Una bona proposta, per aquest repte tant interessant Marta! Si ens compenses els teus descuits amb pastissos tan bons com aquest, estas més que perdonada, jeje!
ResponEliminaPetons, i ànims per casa!
Un, quina delícia! El brownie és uns dels meus pastissos preferits. Amb xocolata blanca i gerds ha de ser boníssim.mquines ganes de tastar-lo.
ResponEliminaUna abraçada.
Mai es tard, Marta, si la recepta es bona... t'han qudat fantastics!! Tenim massa coses al cap!!😉
ResponEliminaufffffffff fambruesas en un brownie, me encanta la idea y te quedó genial. me gusta mucho bonita. besotes mil.
ResponElimina