Intento tornar a agafar el ritme, que m'està costant molt, amb receptes senzilles de fer i de menjar, i de nou, amb xocolata (nyam!). En aquest cas és una recepta clàssica, ulleres amb crema de xocolata (nocilla, nutella...) que a més de ser ràpides de fer, necessiten poc ingredients, es poden consumir en poca estona després de sortir del forn i per tot plegat són perfectes per preparar amb nens (o nenes, en el meu cas). Visca la pasta de full!
Es tracta d'una recepta "robada" i adaptada del blog Churretes de chocolate, víctima mensual dels participants al repte El Asaltablogs, tot i que la Raquel les prepara amb sucre per dins (no crema de xocolata), i les cobreix amb xocolata rosa que els dóna un aspecte més festiu. Al blog Churretes hi ha una pila de receptes dolces entre les que destaco els sushis, una idea molt divertida i original, però també alguns "capricis salats" molt abellidors en els que sovint hi apareixen fruita i formatge (que m'encanta). La imatge (les fotografies, el disseny del blog) està molt cuidada, de manera que passejar per les diferents receptes és més que agradable. Doneu-hi un cop d'ull!
Ingredients:
- 1 placa de pasta de full rectangular
- Crema de xocolata (Nocilla, Nutella...)
- 1 ou
Procedim:
Posem el forn a pre-escalfar a 180ºC.
Estenem la crema de xocolata per tota la pasta de full. No cal posar-ne massa, una capa fina ja serà suficient.
Enrotllem per una banda la pasta de full fins a la meitat, aproximadament. Enrotllem l'altre extrem fins que es trobi amb l'altra part.
Batem l'ou i el fem servir per pintar el rotlle de pasta de full.
Mentre el forn s'acaba de pre-escalfar podem posar la pasta de full a la nevera uns 5 minutets, així serà més sòlida i la podrem tallar millor.
La treiem de la nevera i la tallem a llenques d' 1'5-2cm de gruix, i anem posant-les damunt d'una safata de forn que haurem preparat amb paper vegetal o similar perquè no s'hi enganxin. No patiu si la forma que us queda no és bonica. És com un miracle, però després la pasta de full s'infla i queda en forma d'ulleretes perfectes! Això significa que les heu de posar una mica separades entre sí per tal de que no s'enganxin.
Podeu repintar-les amb ou batut, especialment per la part que abans quedava a sota. Les fiqueu al forn 15-20 minuts fins que es daurin una mica. Deixeu refredar i au, cap a dins!
Son molt bones! Una bona recdpta per fer una tarda passada per aigua com la d'avui!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Sin duda son deliciosas ,en casa triunfarían .
ResponEliminaTe han quedado genial.
Un beso
Me encanta esta receta y te ha quedado estupenda
ResponEliminaCarai! desprès del break t'has posat de valent eh!! jo aquest any he hagut de baixar el ritme...tinc moltes ganes de fer aquesta recepta amb les meues filles
ResponEliminaFantàstiques ulleretes..i ara vaig a mirar el bloc "assaltat" que no el coneixia! Petonarros...Ah!! Per cert..jo ja he fet el teu pastís d'oreo...brutal...aquesta setmana penjo l'entrada!
ResponEliminat'ha quedat molt bé! quina pinta! M'alegro de que us agradés :)
EliminaMarta
my ricas me encantan :) tienen una pinta que dan ganas de comerselas todas!
ResponEliminate he encontrado en el reto asaltablogs que es la primera ves que participo y me quedo como seguidora porque me gusta tu blog y tus recetas.
un beso!!
http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/
Preciosas que te quedaron
ResponEliminaMe encanta tu versión, además de ricas, preciosas... te han quedado divinas!!!
ResponEliminaGracias por tus palabras, por pasear por mi cocina (ha sido un placer) y por contribuir en mi asalto.
Besos
Una molt bona manera d'agafar el ritme Marta, robant aquestes palmeres de xocolata!
ResponEliminaVisca la pasta de full!
Petons!
que pintaza tienen esas plameritas de chocolate!! muy buen asalto!
ResponEliminaCon lo fácil que son y el resultado tan estupendo. Enhorabuena!
ResponEliminaQue ricas... yo también las he hecho a veces así y quedan muy ricas
ResponEliminatot un clàssic sensacional, han de quedar unes palmeres de vici total. Ara mateix en menjaria un parell amb el cafè :)
ResponEliminaQue buenas!!! y que hambre me da a éstas horas ver estas palmeritas con su chocolate. Creo que no sería capaz de comerme sólo una, besos!!
ResponEliminaT'han quedat super mones, es que la pasta de full es un vici amb qualsevol cosa. Petons.
ResponEliminaCon gusto me comería ahora un buen puñado de esas palmeras, qué hambre que me ha dado!!!
ResponEliminaTe han quedado geniales, me gusta la idea de poner la crema por dentro.
Un beso
Ah, qué chulas, con el chocolate por dentro en vez de por fuera! Quedan la mar de vistosas la verdad, y tienen que estar muy ricas! Me han gustado, sí señor.
ResponEliminaBesitos
Tengo un plan B
hola guapa! et pots creure que encara no n'he fet mai al Bolet? i mira que queden maques. petonets i bon cap de setmana!
ResponEliminaLes palmeretes son un recurs espectacular. Fácil i queden boníssimes!!
ResponEliminaI aquestes amb xocolata, guau!
Un petó
Blanca
ESTA MOLT BUENO
ResponElimina