Sabeu aquells dies en què tot us surt malament? Com quan fins i tot bullir un paquet d'ensaladilla congelada pot acabar en desastre? Doncs això sóc jo preparant la recepta que us porto avui...
Aquest mes toca asaltar el blog "Al calor del horno", i després de donar-hi moltes voltes vaig decidir-me per fer macarons. No és el primer cop que ho intentava (sinó el tercer), i haig de dir que en anteriors ocasions me n'he sortit millor que no pas avui, que no he arribat ni tansols a la fase de "deixar assecar". I no és culpa de la recepta, que consti, sinó meva, que es veu que tinc el cap en altres llocs...
Les clares que no es munten a punt de res, l'almívar que cristal·litza, que després quan el barrejo amb les clares es solidifica escampant la barreja per totes les parets i terra de la cuina... En fi, arribats a aquest punt he decidit acceptar el fet que no és el meu dia. I he reconsiderat fer una recepta més facileta però que també m'havia cridat molt l'atenció. I és que no crec que ningú se sorprengui si dic que a casa som de fer pa de pessic, pastissos de molla tova.
Així que he fregat el desastre del terra de la cuina i m'he posat contra rellotge a preparar aquest pastís que només pel nom ja saps que no et pot decebre.
El resultat és un pa de pessic humit, no gens dolç i amb un gust de taronja molt intens. A la recepta original cou les taronjes abans de posar-les al pastís, però jo, curta de temps com anava, no ho he fet. Segurament el gust de la taronja deu ser diferent i segur que també boníssim.
Jo he adaptat la seva recepta i l'he fet amb la Thermomix, ajudada pel blog d'on prové la recepta original, aquí.
Ingredients:
- 5 ous
- 200 gr d'ametlla mòlta
- 200 gr de sucre
- 2 taronjes
- 6 gr de llevat químic
- Mantega i farina per engreixar el motlle
- Sucre llustre per decorar
Procedim:
Pre-escalfem el forn a 180ºC.
Triturem les taronjes amb la Thermomix (o similar) durant uns 20 segons velocitat 6. Reservem a banda.
Netejem i assequem una mica el vas i hi afegim els ous i el sucre. Batem a 37º, 3 minuts, velocitat 3. Tornem a batre 3 minuts més, velocitat 3, sense temperatura.
Hi afegim les ametlles mòltes, el llevat i les taronjes triturades i ho barregem tot amb tres cops de turbo.
Aboquem la mescla a un motlle que haurem engreixat amb mantega i empolsinat amb farina. Ho fiquem al forn uns 45 minuts, fins que al punxar-lo amb un escuradents o similar, aquest surti net i sec.
Un cop fred el pastís el podem desemmotllar i decorar com més ens agradi. Jo hi he posat sucre llustre. També es pot decorar amb taronja natural, ametlles, xocolata fosa o el que preferiu.
I com se sol dir, va bé el que bé acaba...
Qué fotografías más bonitas, me encantan cómo se te ha quedado este pastel, tiene que estar exquisito. Petons
ResponEliminaConozco el sabor de este pastel y me encanta!!!! Que maravilla, te ha quedado genial!!!
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
Magnífica combinació!!! Quina bona pinta!!!
ResponEliminaTiene una pintaza.
ResponEliminaUna gran asalto.
Besitos :D
me gusta mucho lo que has elegido del blog de Bego te quedó delicioso. besotes!!
ResponEliminacomo agua para chocolate-myriam
Aquesta recepta la provo demà mateix! Ja t'explicaré! Després dels desastres t'ha sortit un pastís excepcional, o sigui que "període desastrós" superat!
ResponEliminaEspero que t'agradi!
EliminaMmm!!!! que buena pinta tiene este pastel!!! muy buena asalto!! Besos
ResponEliminaQue rico pastel que has asaltado, sin duda, toda una delicia!! me gusta mucho como te ha quedado!
ResponEliminaUn abrazo!
El color está perfecto y el sabor debe estar igual! Que delicia, gran asalto!
ResponEliminaSaludos de Un Dulce Escape
Una recepta molt encertada!! L'important és que les històries de la cuina tinguin un final feliç :) Petonets!!
ResponEliminaCom bé dius, va bé el que bé acaba. I no s'en parli més !!
ResponEliminaCrec que provaré a fer-lo, i això que no sóc gaire de fer postres ... per què després me'ls menjo ;-))
Osti t'ha quedat de vici Marta! Quin pastisset més deliciós! I no desanimis pels macarons, perquè jo ni tant sols he intentat fer-los!
ResponEliminaMolt bon robatori!
Petons!
Yo también elegí esta receta!! Y le añadí un poco de chocolate.... espectacular.
ResponEliminaTu versión se ve espectacular!
EliminaNo he provat mai aquesta recepta, pero te una pinta deliciosa... Me l'apunto que segur que la faig aviat...
ResponEliminaUna abraçada!!
David de LA COCINA PISTACHO
Doncs al final te n'has sortit ben bé!! Quina pinta! PEtons
ResponEliminaPero qué pinta más rica, tengo que probarlo. Buen asalto.
ResponEliminaHoola!
ResponEliminaMare meva, que pastis más atractivo, el próximo botón que apriete en la TMX será porque dentro están ya las 2 naranjas!
Buen asalto.
Petons
El pastís té molt bona pinta, però els macarons... jo també tinc comptes pendents amb els macarons, els he provat de fer només un cop pero va ser un desastre
ResponEliminaNo lo he probado nunca pero que me dan ganas de asaltarte ahora mismo esta receta es la pura verdad...jajaj pobre Bego la hemos dejado mas limpia que limpia, y a ti este botin te ha quedado genial, sinceramente ha sido un placer este asalta, por conocer todo su blog y por las versiones de sus recetas que todos hemos hecho...
ResponEliminaUn beset
Tengo que hacer este bizcocho si o si..Que color y que esponjoso se ve!!Increíble asalto Marta
ResponEliminaOhh pero que bonito!!, el corte y el color es estupendo, ya probaría un trozo de buena gana!! Besos!!
ResponEliminaTremendo, que ricooo, manda un trozo para el café
ResponEliminaNo hi ha mal que per bé no vingui, no !! Dons aquest pastis t'ha sortit de perla, em penso que no trigaré en provar-ho. Petons.
ResponEliminaAy pobre. No me hables de macarons que si que me costaron. Pero ya verás, que cuando menos te lo esperes los clavas.
ResponEliminaMe encanta ese bizcocho, es una gozada, una maravilla. Es de esas recetas que llegan y se quedan.... para siempre........
Mil gracias y mil besos.
Tot i el dia girat que dius que tenies... t'ha quedat un resultat la mar de bo! els pastissos amb gust a taronja m'encanten!
ResponEliminaT'ha quedat un pastís magnífic. Vaig estar a punt de fer-lo pero no vaig tenir temps i vaig triar les cocades.
ResponEliminaMolt bon robatori
petons
Umm tiene una pinta espectacular, lo probare. Bicos.
ResponEliminaMe ha encantado esta receta, me la apunto, porque quien roba a un ladrón...ji,ji Besísimos
ResponEliminaVaya pinta!!! El pastel tiene una pinta espectacular y viendo esas fotos dan ganase de empezar y zampárselo de una sentada. Enhorabuena por tu asalto :)
ResponEliminaEste pastel tiene una pinta espectacular!!!! Y después del desastre macaronil te has podido sacar la espinita con esta delicia! :)
ResponEliminaMuás
Gallecookies
Un asalto de lujo, me encantan las fotos
ResponEliminabesos
Qué pintaza!!! Un gran asalto :)
ResponEliminaMenudo corte!! Que delicia! Un besazo!!
ResponEliminaTé una pinta que és massa! I això de fer-ho amb la thermomix no shi val! jeje! em moro de ganes de tenir-la! ;)))
ResponEliminaSort que no era el teu dia, perquè t'ha quedat espectacular!
ResponEliminaTot el que tinga connotacions orientals m'agrada! fa una pinta espectacular, m'encanta la fusió de taronja i atmetla. to un encert. Bon assalt
ResponEliminaUn beset,
Angi
Que bo que sembla!! No en devia quedar ni una engruna!!
ResponElimina