Mini-magdalenes de llimona amb llavors de rosella

madalenas de limóny semillas de amapola glaseadas


Primer de tot, moltíssimes gràcies pels missatges d'entusiasme i bons desitjos per la botiga que he obert. Em fan sentir molt recolzada i m'ajuden a confiar en aquest projecte. Gràcies de debò :D

La recepta d'avui també la vaig portar a la Fira del llaminer i també van agradar força. Es tracta d'unes mini-magdalenes de llimona amb llavors de rosella i glacejat cítric.

Fetes amb oli d'oliva (no mantega) són esponjoses, de gust suau. La llimona de la massa queda molt bé amb les llavors de rosella, que aporten un cruixent molt divertit a la boca (si és que el menjar pot ser divertit de menjar...).

El glacejat cítric és, evidentment, opcional però li aporta molt més gust de llimona a la magdalena, i el dolç (que normalment m'embafa) no em resulta gens molest (fixeu-vos que no he recobert tota la magdalena, només l'he "esquitxat" una mica).

He adaptat una recepta que ja havia fet anteriorment de Xavier Barriga i que he repetit en moltes més ocasions. És molt versatil i de resultat molt bo. De mida petitona queden molt gracioses, fins i tot com per regalar, empaquetades dins d'una bosseta. De fet, les he afegit així en alguns lots de Nadal que m'han encarregat. Potser no es veuen gaire a la foto... darrere de la galeta d'arbre de Nadal. En fi, que són molt bones i us recomano que les tasteu.

regalo de Navidad: mermeladas, galletas glaseadas decoradas

Ingredients per a les magdalenes: (unes 40-42 mini-magdalenes)
  • 3 ous de mida mitjana
  • 175 gr de sucre
  • 60 ml de llet
  • 190ml d'oli d'oliva suau
  • 210 gr de farina
  • 7 gr de llevat químic
  • ratlladures d'una llimona
  • 2 cullerades de llavors de rosella
  • un pessic de sal

Ingredients per al glacejat:
  • 2-3 cullerades de suc de llimona
  • 70 gr de sucre

Procedim:
Batem els ous i el sucre fins que el sucre estigui ben desfet. Hi afegim la llet a poc a poc, després l'oli amb un rajolí finet.

En un bol a banda, tamisem la farina i el llevat, hi afegim la sal, les raspadures de llimona i les llavors de rosella.

Afegim a la barreja líquida la barreja de la farina a cullerades mentre anem batent a velocitat mitjana-baixa tot just perquè quedi integrat, no ens passem de remenar.

Posem la massa a la nevera durant mitja horeta com a mínim. Això farà que després, les magdalenes quedin amb el "bonyet" al mig.

Mentrestant anirem posant un paper de magdalena als motlles metàl·lics per a mini-magdalenes i posem el forn a pre-escalfar a 250ºC.

Passada la mitja hora treiem la massa de la nevera, la remenem manualment un parell de voltes, i aboquem la massa als motlles preparats omlint-ne només 3/4 parts.

Fiquem les magdalenes al forn i n'abaixem la temperatura a 210ºC per coure-les durant uns 14-16 minuts.

Si ens queda massa per enfornar, la podem deixar a la nevera fins que puguem omplir els motlles i repetir la operació d'enfornat.

Quan les treiem del forn, les deixem refredar uns 10 minuts als motlles i quan puguem tocar-los sense sucarrar-nos els dits, les posem damunt d'una reixeta fins que estiguin totalment fredes.

Mentrestant, preparem el glacejat posant el sucre a la Thermomix i triturant-lo uns 15 segons velocitat 5. Després hi afegim el suc de llimona (comenceu per dues cullerades de llimona, si després ho voleu més líquid n'afegiu una mica més).

Ho barregem uns 20 segons velocitat 5. Intentem que no quedi sucre sec a les parets del got, si cal l'abaixem amb l'espàtula. Si no tenim Thermomix podem fer servir sucre llustre i batre'l enèrgicament amb unes barilles amb el suc de llimona, fins que quedi ben desfet i no es noti a la boca.

Quan la mescla estigui totalment homogènia, la posem a un biberó de cuina i pintem les magadalenes fent franjes en ziga-zaga, o com ens agradi més.

Si el glacejat té molt suc no us quedarà de color blanc ni es veuran les línies damunt les magdalenes, però seguirà donant-li un gustet deliciós!

Tasteu-les, que són boníssimes!

Ah! i com que no crec que tingui temps de publicar fins passades festes,


BON NADAL!!!!


13 comentaris:

  1. doncs això, tota la sort dle món amb la botiga. Ja vaig veure això de la fira del llaminer on també hi havia la meva amiga Mirna amb els seus pastissos. Que bé que devien anar les teves magdalenes amb llavors! Semblen molt bones. petons

    ResponElimina
  2. Això mateix, que tinguis moltíssima sort amb la botiga. A mi la combinació llimona i llavors de rosella m'encanta, tinc un pastís amb ells al bloc i segur que aquestes magdalenes eren tan bones com aquell! petons

    ResponElimina
  3. Enhorabona per aquest nou projecte bonica!! A veure si un dia vinc a fer-te una visita! ;)

    I aquestes magdalenes... fantàstiques! Semblen molt suaus i tovetes! M'han agradat molt, ja les provaé :)

    Una abraçada guapa!

    ResponElimina
  4. Que bones les magdalenes, t'han quedat genial!! I quins cistells més macos! petons

    ResponElimina
  5. Que ricas!!! se ven deliciosas. Y las cestas te han quedado muy bonitas.
    Suerte con la tienda y que pases unas Felices Fiestas guapa.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  6. super apetecibles Marta¡
    Bones festes
    Peto

    ResponElimina
  7. Quins lots i quines madalenes més cucos!! Petonets!

    ResponElimina
  8. Quines magdalenes més bones i els paquetets són una monada.
    Molta sort una altra vegada.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  9. Així petitones queden moníssimes!!! i bones no ho cal dir... a més sembla que en puguis menjar més....Bones Festes!

    ResponElimina
  10. Amb aquests ingredients has aconsseguit unes magdalenes irresistibles...Bones Festes i Bon Nadal. Petons,

    ResponElimina
  11. Les magdalenes les provaré de fer...fan una pinta....! I els lots t'han quedat genials!!! Quin goig un regal així! Petons!

    ResponElimina
  12. Hola Marta,
    Unes bones magdalenes. M'agraden. Per cert, estic preparant una trobada de blogaires gastronòmics per al 22 de febrer a Tarragona. Vindràs?
    Una molt bona entrada d'any,
    Nani

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari