Hamburguesa de llenties

hamburguesa de lentejas

Publico per segona vegada aquesta setmana. Si, fet inusual, però el motiu és obligat: GRAN RECAPTE D'ALIMENTS! 29 i 30 de novembre, és a dir, avui divendres i demà, recollida d'aliments a supermercats i altres punts per tot el territori.

Es necessita recollir "llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils. Aquests són aliments d'alt valor nutritiu, bàsics en l'alimentació de les persones". Trobareu més informació aquí. Ja ho sabeu, per poc que pugueu, contribuiu-hi!

I relacionat amb això, se'ns convida als blogaires a fer difusió del recapte publicant receptes que es basin en els ingredients que es volen recollir. Això m'ha donat l'excusa perfecte per fer per fi unes hambrgueses de llenties que tenia moltes ganes de tastar. He adaptat la recepta del súper-blog Els fogons de la Bordeta. El resultat, boníssim... Una manera diferent de menjar llegums, amb aspecte, sabor i textura sorprenent. Us les recomano.

Ingredients:

  • 400 gr de llenties cuites
  • 1 ceba
  • 1 dent d'all
  • 30 gr de cacauets pelats (un grapat)
  • 1 ou
  • pa ratllat
  • llet
  • sal
  • comí molt
  • curri
Ingredients per la salsa de tomàquet:
  • 200 gr de tomàquet triturat en conserva
  • 1 ceba
  • 1 dent d'all
  • sal i sucre
  • oli (per la paella)


Procedim:
Tallem o triturem la ceba. Jo ho he fet amb la Thermomix, 5 segons velocitat 4. Abaixem la ceba de les parets del vas.

Hi afegim l'all i els cacauets i tornem a triturar, 5 segons velocitat 4. Ho abaixem de les parets.

Hi afegim les llenties i tornem a triturar, 5 segons velocitat 4.

Posem la barreja en un bol prou gran i hi afegim l'ou, un parell de cullerades de pa ratllat i un raig petit de llet (una cullerada aproximadament). Remenem bé. Si veiem que la massa és molt seca, hi afegim llet; si està massa enganxifosa i deslligada, hi afegim pa ratllat.

Hi afegim les espècies al gust. Jo hi he posat sal, curri i comí molt. Ho barregem bé, i reservem la massa a la nevera una horeta (ajudarà a manejar bé la massa si aquesta està freda, però jo l'he deixat menys temps i també va bé... una mica més empastifós i prou).

Mentrestant he preparat la salsa de tomàquet. Tallem la ceba i l'all i el posem a una paella a foc baix.

Quan estigui semi transparent i dauradeta hi afegim el tomàquet triturat, sal i sucre (si li cal corregir l'acidesa). Ho fem a foc mig fins que no quedi aigua al tomàquet. Reservem.

Tornem a la massa de llenties. La treiem de la nevera i formem boles que hi càpiguen a la mà. Les aixafem donant-los forma d'hamburguesa. Les coem a una paella amb oli fins que estiguin dauradetes. Adquireixen un color preciós!

Servim les hamburgueses acompanyades de la salsa de tomàquet i una mica d'amanida (a la que també hi he posat uns quants cacauets. M'encanten!).

Bon profit, i bon recapte!!



8 comentaris:

  1. Una iniciativa preciosa y unas hamburguesas absolutamente irresistibles!

    Un abrazo bonita.

    ResponElimina
  2. Una iniciativa fantàstica!! Jo tenia moltes ganes de participar, cada any hi penso, però per qüestió de temps m'ha sigut impossible! Tinc moltes moltes ganes de fer unes hamburgueses de llegums, perquè trobo que han de ser boníssimes i que no estem gaire acostumats a menjar-les!! Les teves t'han quedat genials, ideals per queixalar-les.

    ResponElimina
  3. Ai les hamburgueses de llenties, els hi tenim molt de carinyo i ens encanten! :D Com m'alegro que t'hagin agradat, t'han quedat de luxe
    Petons i merci!!
    Sandra

    ResponElimina
  4. T'agafo la recepta...a veure si així aconsegueixo que les peques mengin llenties sense rondinar!!!

    ResponElimina
  5. Que ricas tienen que estar, yo hago hamburguesas de garbanzos pero no se me había ocurrido hacerlas de lentejas, es una manera estupenda de comer legumbres. Besos!!

    ResponElimina
  6. Ostres que boo!!! M'ENCANTEN les hamburgueses vegetals, i de llegums sempre son una bona opcio, sobretot si les hem d'emmascarar! petons

    ResponElimina
  7. Recepta fantàstica per la que sens dubte és una iniciativa fantàstica.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. una buena hamburguesa vegetal y una gran iniciativa
    peto

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari