Pasta amb salsa de iogurt i salmó fumat

Pasta con salsa de yogur y salmón

Ara ja fèia dies que tocava una recepta de salat, oi? La recepta d'avui me la va fer una amiga un dia que vaig dinar a casa seva i em va encantar! (gràcies, Kai!). No havia menjat mai la pasta amb salsa de iogurt, i menys encara calenta (potser si en amanida), i mira que la pasta és el meu plat preferit!

Aquesta recepta es podria fer perfectament amb crema de llet. De fet, amb crema de llet és com normalment me l'hauria fet, però el iogurt li dóna un sabor especial gràcies a la seva acidesa, per no dir que afegeix moltes menys calories al plat, cosa que interessa especialment ara, que ja comencem a treure la roba d'estiu i el molt temut biquini de l'any passat, oi? ;-)

Ingredients (per a 3-4 persones):

  • 200 gr d'amorelli (o qualsevol altra pasta curta)
  • 1 porro
  • 1/2 copa de vi blanc
  • 1 iogurt grec sense sucre
  • 80 gr de salmó fumat
  • oli d'oliva
  • sal i pebre blanc

Procedim:
Bullim la pasta en aigua abundant seguint les instruccions del fabricant. Quan estigui cuita, l'escorrem i reservem. Mentrestant, anem preparant la salsa.

Escapçem el porro pels extrems, el passem per aigua si té terra, i el tallem a rodanxes de mig centímetre aproximadament. El posem a sofregir a foc mig en una paella prou grossa, amb una mica d'oli.

Quan hagi suat i comenci a enrrossir, hi afegim el vi i apujem el foc perquè s'evapori l'alcohol. Passat un parell de minuts, tornem a abaixar el foc i tapem la paella per tal que el porro vagi coent. No ha de quedar dur. Si veiem que es queda sense aigua hi podem afegir un parell de cullerades de l'aigua de cocció de la pasta.

Mentre es va fent, aprofitarem per tallar el salmó a daus o a trossets petits, i el reservem. Podem separar a banda alguns trossets de salmó per decorar el plat al final (me n'he oblidat, aix!)

Quan el porro ja sigui cuit (potser triga uns 10 minuts), hi afegim el iogurt i el salmó, i remenem. Corregim el punt de sal, hi afegim el pebre, emplatem, decorem el plat amb els trossets que haurem reservat de salmó (aix! de nou) i servim.





***********************************

Pasta with a ioghourt and smoked salmon sauce
We haven't had a savoury entry for a while now, eh? Today's recipe was cooked for me by a friend who recently invited me for lunch, and I loved it (thanks Kai!) I had never had pasta with ioghourt before, let alone hot ioghourt (maybe in a salad…), which is kind of a surprise, since pasta is my favourite food!

You could very well make this with single cream, and it's probably how I would have cooked usually, but I find the acidity of ioghourt makes this really special, not to mention fat and calories and all that (a thought that keeps recurring at this time of the year, why with the trying on of last-year's summer clothes and the dreaded bikini… I don't need to say more.)

Ingredients (for 3-4 people)

  • 200 gr amorelli (or any other short pasta shape)
  • 1 leek
  • 1/2 white wine
  • 1 greek ioghourt (unsweetened)
  • 80 gr smoked salmon
  • olive oil
  • salt and white pepper

Method:
Boil pasta according to instructions and taste, drain and reserve. While it cooks, prepare the sauce:

Chop off the leeks ends, rinse it well to remove all dirt, and cut in half-centimetre slices. Sauté on medium heat in a big frying pan or a shallow saucepan, with a drizzle of olive oil.

When the leek has had a sweat and it's beginning to turn golden, add in the wine and turn up the heat to evaporate the alcohol. After a couple of minutes, turn the heat down and cover, and cook the leek until tender. Add in a bit of water from the pasta if it's drying up.

While it cooks, chop the salmon or dice and set aside. You can separate a few cuts to garnish the dish at the end (I forgot that bit, crumbs!)

When the leek is well cooked (10 minutes perhaps), add in the ioghourt and salmon and stir. Add salt and pepper to taste, and dish it up. Decorate with the reserved bits of salmon (again, crumbs!) and serve. Bon profit!

11 comentaris:

  1. M'encanten tots els ingredients del plat...o sigui que seria una delícia poder tastar-lo a aquesta hora!

    ResponElimina
  2. Pasta amb salmó, i amb iogurt grec, quina bona idea!

    Aquest plat és dels que triomfaran a casa!!

    Petons!

    ResponElimina
  3. No ho he provat mai amb iogurt, ara ja se com els faré el pròxim cop! petons

    ResponElimina
  4. Amb quatre ingredients has fet un plat la mar de bo!!!

    ResponElimina
  5. Doncs no sabia com fer una salsa de iogurt. L'hauré de provar perquè té bona pinta i una forta diferent de menjar la pasta, diferent de la típica salsa de tomàquet.
    Gràcies, guapa!

    ResponElimina
  6. no compto les receptes dolces o salades!! no pateixis, jijijiji. Un plat de pasta ple d'energia. petonets Eva

    ResponElimina
  7. una buena y sana combinación y que casan divinamente todos juntos
    Buen finde
    Bss

    ResponElimina
  8. Una combinacion diferente,nunca la he probado con yogur!acabo de descubrir tu blog,y me voy a quedar como seguidora:-),yo te invito a que te pases por los mios!!
    Besines

    ResponElimina
  9. Es una plato de pasta ideal, me encanta la combinación de yogur y salmón!! Besos!!

    ResponElimina
  10. Molt bona i lleugera la idea de posar iogurt grec en lloc de crema de llet! Ideal per a l'estiu! Petonets!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari