Us recomano visitar Vitoria

Durant els dies de vacances de Nadal (si, ja queden lluny) vam anar a Vitoria-Gasteiz, on he aprofitat per a degustar algunes -moltes- especialitats d'allà. Després d'una mica d'investigació ;) voldria recomanar-vos dos establiments de Vitoria, un forn-pastisseria -Artepan- i una pastisseria -Goya-.






Artepan és un establiment fundat el 1983 i que és un clàssic de la ciutat. Hi fan les especialitats típiques: galetes de te (boníssimes, molt vicioses de menjar), tortells, pastel vasco (un dia en faré), goxua... Vull destacar les "lágrimas de chocolate" (xocolata amb diferents fruits secs i pell de taronja confitada) i les rosquilles, que de fet són com boles petitones, més aviat semblen el forat de la rosquilla. Són un esmorzar perfecte, si les deixes surar al cafè amb llet... El Javi diu que el millor tortell de reis que ha tastat mai és el d'Artepan.



Us heu fixat que una de les coses que més canvia d'una zona a una altra és el pa? Doncs Vitoria tampoc no n'és una excepció. Allí s'hi troben moltes menes de pa. Un que em va sorprendre és el "sobado" (un nom poc abellidor, si). És molt dens i pot aguantar dies com el primer. I molt bo. El pa de la foto és d'Artepan. Us recomano visitar-ne la web i el blog, on hi trobareu receptes i consells.




Per altra banda deixeu-me que us parli de Confituras Goya (fundada el 1886), especialitzats en productes de pastisseria, sobretot la xocolata.


En són famoses les trufes, els "vasquitos" i "nesquitas", entre d'altres. Aquests últims són bombons de nou i d'atmetlla. I segons ens van dir, les piruletes de xocolata arrasen, i dono fe de que són molt bones.



En qualsevol cas us recomano visitar aquests establiments si en teniu ocasió, o si més no, xafardejar les seves webs :)

4 comentaris:

  1. m'encanta anar de tant en tant pel Nord!!! és fantàstica la cultura culinaria que tenen. Petonets

    ResponElimina
  2. I tant que ho tindrem en compte si hi anem! Gràcies maca!

    ResponElimina
  3. A mi Vitoria em va enamorar completament, bé... tot el nord! La cuina d'allà és fantàstica!
    Petonets
    Sandra (els fogons de la Bordeta)

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari