Avui torno amb una recepta que va molt bé tenir a mà per fer lluïr els plats. La ceba confitada es pot fer molt ràpidament i molt fàcilment amb la Thermomix, afegint una mica de caramel líquid que li reforça el gustet dolç i suau, i li dóna color. En aquest cas no és així, porta només 2 ingredients: ceba i oli d'oliva. I una estona de cocció a la Thermomix, però això és fàcil, oi?
Es pot congelar en porcions i així tenir-la sempre a mà i es pot fer servir en moltíssims plats: sofregits, d'acompanyament, farcits de crestes o quiches... El dia que vaig fer la foto era el dia de Nadal, que la vam fer servir per adornar uns canapès senzills de paté que vam treure als entremesos.
El color dauradet que té és "natural", però podríem afegir una mica de salsa de soja si volem reforçar-lo. Jo crec que no cal. El gustet, dolçenc, també és "natural".
La recepta és del llibre Les millors receptes amb Themomix de Marta Carnicero.
Ingredients:
- 1 Kg de cebes de figueres
- 250 gr d'oli d'oliva verge extra
Procedim:
Pelem i tallem les cebes a quarts. Les triturarem en dues tandes a la Thermomix. Posem una primera meitat al vas i programem 5 segons / vel 5. Reservem aquesta part de ceba i repetim la operació amb l'altra meitat.
Quan la tenim tota triturada, posem la papallona a les ganivetes i aboquem tota la ceba al vas. Hi afegim l'oli i programem 60 min / 100ºC / velocitat cullera.
Passada aquesta estona programem 30 min / 100ºC / velocitat cullera.
I hi tornem, 60 min / varoma (o 120º amb la TM5) / velocitat cullera. És en aquest pas que la ceba enrrosseix més, per tant no està de més controlar de tant en tant que no se'ns cremi (depenent de la quantitat d'aigua de les cebes, de si hem fet servir més o menys quantitat de ceba...).
Quan tingui el punt de color que ens interessa, la colem (reservant l'oli per altres receptes) i la fem servir un cop tèbia o freda. Podem congelar-la en porcions o guardar-la a la nevera.
Mmm, m'encanta la ceba confitada!! Sempre queda bé allà on la posis, veritat??I amb la thermomix sembla ben fàcil!!
ResponEliminaQue vagi bé! Clara
Queda muy rica y se hace prácticamente sola, a mi me encanta!!
ResponEliminaLa has probado con un poquito de azúcar moreno y un chorrito de brandy? te recomiendo que lo hagas, esta también muy rica.
Un besito
Mmmmmmm.....molt bona! Prenc bona nota de la teva recepta!
ResponEliminaCom deus xalar amb la nova Thermomix!
Petons,
Olga
La faig igual i després la poso en potets al bany maria i al rebost!
ResponEliminaBona idea!
EliminaMarta
Que bé t'ha quedat! saps, que l'altre dia en vaig fer amb la TH i no em va agradar...no em va quedar amb aquest color... era amb sucre morè... provaré aquesta recepta! ptons
ResponEliminaVol més temps però crec que val la pena ;)
Eliminammmm i jo sense thermomix jopetas amb lo que m'agrada la ceba tinc que fer-la sempre remena que te remenaras... Besets guapa
ResponElimina