Bon Any Nou! Primer post del 2016 i arrenco amb una recepta de brandada de bacallà que vaig fer per els entrants del dia de Reis. El cert és que amb la Thermomix és molt senzill fer-ne.
Vaig adaptar la recepta del blog de Velocidad Cuchara (és la recepta que apareix en algun dels llibres oficials de THX). És una molt bona recepta. Queda cremosa i gustosa, i es fa en menys de 10 minuts.
El dia de Reis la vam treure en culleretes de galeta (de Casa Ametller). I la mica de brandada que va sobrar ens l'hem anat menjant com a "dip", sucant-hi pa o aquestes galetes de ceps que Casabella Natura ens va regalar al Ganxetes Tour La Conca Edition. Com que en aquesta ocasió vaig fer la brandada "lleugera" d'all i va quedar amb un gustet molt suau, el contrapunt dolç de la galeta li ha quedat molt bé.
Ingredients:
- 400 gr de bacallà dessalat i sense espines ni pell (pot ser congelat dessalat)
- 200 gr d'oli d'oliva
- 2 dents d'all (o més, al gust)
- 50 gr de nata per cuinar
- Pessic de pebre vermell picant o de Caiena
Procedim:
Preparem el bacallà; ha d'estar dessalat, escorregut, sense pell ni espines i l'assequem una mica amb paper de cuina. Reservem.
Posem al vas de la Thermomix l'oli, els alls (pelats) i el pebre, més o menys, al gust. Programem 6 min / Varoma / vel 3,5.
Passada l'estona hi afegim el bacallà i programem 1 min / Varoma / vel 4.
Ho triturem 1 min / vel progressiva 4-6
Hi afegim la nata i ho barregem un segons a vel 6. Rectifiquem de sal si cal.
Ja està a punt. Al principi us pot semblar una mica líquida però s'espesseix en refredar-se.
Els cops que l'he preparat ha sigut sempre amb antel·lació d'un dia o més al moment de consumir. És una bona recepta a tenir en compte per avançar feina els dies que tenim àpats ens els que volem quedar bé. Us la recomano!
A mi la branada m'encanta i amb les galetes de ceps...una gran combinació!!! Aq recepta només pot portar bons auguris pel 2016!!!
ResponEliminaA mi la branada m'encanta i amb les galetes de ceps...una gran combinació!!! Aq recepta només pot portar bons auguris pel 2016!!!
ResponEliminaUna recepta de les de sempre, però amb aquestes galetes queda d'allò més divertit, i segur que de gust..boníssim, oi??
ResponEliminaQue vagi bé! Clara
UMMMMM QUE RICO¡¡¡
ResponEliminaBESOS CRISYLAURA.