Lasanya de verdura amb beixamel lleugera (Thermomix)

lasanya de verdures thermomix

Les setmanes i mesos em passen volant. No tinc temps de lamentar-me perquè se m'ha passat una convocatòria culinària que gairebé se'm passa la següent! Estic plena de bones intencions, sempre hi voldria participar però ai, sempre faig tard.

Però no aquest mes! He escollit, realitzat, degustat i creat l'entrada per al repte Del blog al plat de Destapant cassoles, que aquest mes havia de ser del blog Cuinant a Canet.

I he escollit una "lasanya light de verdures" (com l'anomena la seva autora, la Gemma) per diversos motius: primer perquè ja tocava una recepta salada al meu blog, no? Segon perquè la lasanya es fa amb la Thermomix (un gran invent, em treu molta feina!). I finalment perquè porta una beixamel sense farina, baixa en greix, i amb verdura.

És boníssima! Recomano la recepta vivament.

He hagut d'adaptar una mica la recepta als ingredients que tenia a la nevera; en tot cas és com -gairebé- totes les receptes, es poden modificar al gust.

Si voleu podeu veure aquí altres receptes de lasanya que tinc publicades: de tonyina i d'espinacs.

Ingredients (per a 2-4 persones):

  • 30 gr d'oli d'oliva
  • 1 porro
  • 1 tomàquet
  • 1 esbergínia (albergínia?)
  • 100 gr de xampinyons crus
  • 250 gr de pebrot variat de colors
  • 1 cullerada de salsa Lea & Perrins
  • Sal i pebre
  • 6 plaques de lasanya (en el meu cas eren d'espinacs, precuites)


Ingredients per la beixamel lleugera:

  • 20 gr d'oli d'oliva
  • 100 gr de ceba
  • 1/2 carbassó pelat (uns 170 gr)
  • 200 gr de llet (jo l'he posat semidesnatada, la recepta original és desnatada)
  • Sal, pebre i nou moscada
  • 4 formatgets (la recepta original, desnatats)

Procedim a fer el sofregit:
Netejem i tallem les verdures. Podem fer-ho a mà o amb la Thermomix. Jo començo posant l'oli i el porro tallat a la Thermomix perquè es sofregeixi, temperatura varoma - 5 minuts - velocitat 1.

Hi afegeixo la resta de verdures netes i tallades: pebrot, albergínia, carbassó, tomàquet, xampinyons i programem varoma - 15 minuts - velocitat 1. Normalment engego la màquina i hi vaig afegint les verdures per la boca del got a mesura que les vaig tallant, o simplement, com faríem amb una cassola normal, comences per les verdures que necessiten més estona de calor per coure's.

Passats els 15 minuts podem comprovar si ja estàn cuites, salpebrem, hi afegim la cullerada de Lea & Perrins i reservem a un bol a banda.

Procedim amb la beixamel:
Sense netejar el got, posem la ceba tallada a quarts i la triturem 5 segons - velocitat 5. Abaixem la ceba de les parets del vas, hi afegim l'oli, i programem varoma - 5 minuts - velocitat 1.

Hi afegim el carbassó tallat a daus: varoma - 7 minuts - 1,5 de velocitat.

Hi afegim la llet i les espècies i programem 100º - 15 minuts - velocitat 1.

Ho triturem uns 15 - 20 segons a velocitat 5.

Hi afegim els formatgets i triturem de nou, igual que el pas anterior.

Muntem la lasanya:
Prepareu les plaques seguint les instruccions del fabricant i munteu el plat: començant per un pis de placa, 2 cullerades de sofregit, placa, sofregit (...) fins que us l'acabeu. Hi poseu la beixamel per sobre. Si voleu, empolsineu amb formartge ratllat i gratineu al forn uns 5 minutets. Servir ben calent. Ningú no notarà que no és una beixamel autèntica.

És un plat molt gustós, bon profit!

lasanya de verdures light thermomix


11 comentaris:

  1. Quin goig de lasanya!...amb aquestes verdures se'm fa la boca aigua...a més a més porta xampinyooooons!!!, en sóc una fanàtica...jajaja. Moltes gracies per participar i no deixar que se't fes tard!!!!. Espero també arribis a temps per a la propera!

    ResponElimina
  2. Mmmm...fa una pinta boníssima!!!! I només amb verduretes...m'encanta!
    Que vagi bé!Clara

    ResponElimina
  3. Doncs m'agraden les teves variacions.
    Gràcies per participar
    Muas

    ResponElimina
  4. Prenc nota de la beixamel lleugera; sempre van bé aquest tipus de salses menys calòriques. Quina delícia de lassanya vegetal, molt bona tria! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Prenc nota de la beixamel lleugera; sempre van bé aquest tipus de salses menys calòriques. Quina delícia de lassanya vegetal, molt bona tria! Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Fa molt bona pinta!! Jo no tinc la Termomix però tinc amigues que la tenen i la veritat és que no hi ha qui la guanyi pel que fa a la textura de les salses. Aquesta beixamel ha de ser boníssima!!! I la lasanya... espectacular!! :)
    Petons

    ResponElimina
  7. Me l'apunto! se'ns acumula feina amb tantes bones receptes... !

    ResponElimina
  8. Amb aquest conjunt d´ingredients has aconsseguit una lasanya de verdures estupenda. Ens retrobem en el proper repte. Una abraçada!!!

    ResponElimina
  9. Que ricura, esto es un vicio, para una adicta a la lasaña que más se puede pedir!!

    Un abrazo y Mucha buena vibra ❤

    ResponElimina
  10. Así vamos todas niña, corre que te corre grrrrrrrrrrrr. Me encanta tu propuesta de aligerar la lasaña. riquisima fijo. besoteeeeeeeee.

    ResponElimina
  11. Això és treure profit a la thermomix...gran participació! Petonarros!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari