Haig de confessar que no sóc gaire "patatera"... diguem que sóc més de pasta, i les patates, com més m'agraden és amb suquet. Però no li faig fàstigs, tampoc, i com que el Memòries d'una cuinera d'aquest mes ens ha convocat a fer patates farcides, no hi he tingut absolutament cap problema.
Tenia una altra recepta en ment però com que tenia un alvocat madur a la nevera, finalment m'he decidit a fer un "dip" que faig sovint per a picar en un aperitiu o com a primer plat que m'encanta. L'he fet servir per a farcir la patata però com normalment me'l menjo i és boníssim és sucant-hi palets de pa o nachos, per exemple (a cullerades també està deliciós).
La recepta és molt ràpida de fer i en uns 10 minuts teniu el plat preparat. Som-hi!
Ingredients: (per a 1-2 persones)
- 1 patata mitjana
- 1 alvocat madur
- 1 llauna de tonyina en conserva petita (amb oli o al natural, com preferiu)
- 1/2 llimona (el suc)
- 1/2 ceba tendra
- 1 cullerada de mostassa
- 2-3 cullerades de maionesa
- Tabasco (unes gotes, al gust)
- pessic de sal
Procedim:
Comencem rentant bé la patata, si cal la raspallem perquè no li quedi sorra. La partirem per la meitat longitudinalment, al llarg, la salarem una mica, i la posarem de cap per avall (és a dir, la part sense pell tocant la base) en un recipient que pugui anar al microonoes, juntament amb 4 cullerades d'aigua (aproximadament). Jo he fet servir un motlle de silicona que té tapa i serveix per cuinar al vapor. Si no en teniu, tapeu el recipient amb paper de plàstic apte per al micro, o amb un altre plat.
Posem la patata al microones a 800W durant 8 minuts.
Mentrestant preparem el farcit. Tallem l'alvocat longitudinalment i el buidem amb una cullereta deixant la seva carn en un plat fondo. El pinyol sempre el llenço tot i que diuen que si el deixes amb la seva carn, aquesta no ennegreix. Jo per evitar la oxidació li poso el suc de mitja llimona, que a més li dóna un gustet refrescant que casa molt bé amb l'alvocat (greixós).
Hi posem un pessic de sal i aixafem l'alvocat amb una forquilla. No cal que quedi fet un puré, simplement que no quedin trossos massa grans. Hi afegim la tonyina, la ceba a trossets petits, la maionesa, la mostassa i el tabasco, i remenem bé.
Passats els 8 minuts de micro ja tindrem la patata cuita (si no és així, programa un minut més).
Quan no cremi la buidarem amb compte amb una cullera. Reservem la pell i barregem la patata que hem tret, trossejada, amb l'alvocat. Corregim de sal, i farcim les patates amb la barreja que tenim preparada. Segurament sobrarà farcit que us podeu menjar a banda.
Ho he decorat amb tomàquet fregit. Queda boníssim, ja sigui com a farciment de patata o com a "dip". Tasteu-lo i em direu!
Que bones! Molt bona idea, i tant!
ResponEliminauna combinacion muy buena¡¡
ResponEliminapeto
Jo encara estic pensant quina recepta fer i tu ja la tens aquí!! aquesta versió m'agrada força, a mi les patates si que m'agraden i la tonyina també!! o sigui que me l'apunto, un petó!
ResponEliminaUna patata farcida boníssima!
ResponEliminaGuau quina proposta més interessant!!
ResponEliminaUna combinació d'allò més bona, segur!
Petons!
Genial aportació al Memòries! Jo encara m'estic empescant com fer patates dolces!!! Petons!
ResponEliminaA mi si me pones un par de estas como las tuyas, si que soy de papas, que ricura niña!!!
ResponEliminaUn beso grande.
M'ha entrat una gana de tot de sobte !!!!!!
ResponEliminatenen una pinta excel·lent. Jo en puc menjar :-)
ResponEliminaUnes patates ben saludables i refrescants!! Petonets!
ResponEliminaQue buenísima pinta tiene!! Un bocado de lo más sano y sabroso!! Besos!!
ResponEliminaBoníssim com a dip i com a farciment.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
Quines patates més fresques!!! Una combinació de 10 Marta!!! Moltíssimes gràcies per participar. Petonets
ResponElimina