Pastís senzill d'aniversari i premis!

Tarta de cumpleaños fácil

Abans que res, gràcies pels premis que m'heu concedit, em fan moltíssima il·lusió!!!
Gràcies al Víctor de Pumuky a la cuinai a la Neus de La capseta dels meus tresors per otorgar-me el Versatile Blogger, i també a la Neus de Tot fet a casa, i a la Sílvia i la Àgata de Receptes amb vida, per donar-me el Liebster Award (això comença a sembla l'entrega dels Òscar...). A més, els premis arriben en el moment en que el bloc supera les 21.000 visites, tota una fita, per a mi!

I per celebrar-ho, re-aprofitaré un pastís d'ara ja fa dies... us comentava que va ser l'aniversari de la meva filla petita, que va fer dos anys. Ella no és gaire gens de dolços, però no podia faltar un pastís!!

I com que no en tenim prou de celebrar-ho el dia que toca, encara repetim el cap de setmana. Total, que en totes dues ocasions vaig optar per un pa de pessic senzill de iogurt que vaig guarnir amb xocolata i coloraines. No és el primer cop que us porto aquesta recepta, aquí la podeu veure en vídeo, però aquesta versió i procediment és més correcte...


Pel cap de setmana també vaig fer unes galetes de mantega i ametlla amb la thermomix. No són gens dolentes (a base de mantega i ametlla, com podrien ser-ho??), però tampoc no són res de l'altre món. Les que van sobrar les vaig aprofitar per practicar amb la glaça, que encara estic lluny de dominar (podeu veure aquí la meva primera experiència). Com que no n'estic especialment satisfeta, us estalvio la recepta. Poc a poc...






Ingredients per al pastís:
1 iogurt natural sense sucre
2 mides de iogurt de sucre morè
3 mides de farina
16 gr d'impulsor (llevat Royal)
3 ous
1 pessic de sal

Ingredients per a la cobertura i decoració:
150 gr de xocolata de cobertura (blanca, en aquest cas)
2 cullerades d'aigua
20 gr de mantega
Melmelada, Nutella... (al gust)
Xurrets, boletes de coloraines per guarnir

Procedim:
Pre-escalfem el forn a 180ºC.
Separem les clares dels rovells i muntem les clares a punt de neu, havent-hi afegit un pessic de sal. Reservem.

Buidem i reservem el iogurt i fem servir el gotet per medir el sucre. El barregem amb els rovells i batem amb ganes perquè el sucre es desfaci. Hi afegim el iogurt i barregem bé.

A banda, barregem la farina i el llevat i els tamisem. Anem afegint la farina a la barreja anterior mentre remenem bé, i quan ja estigui ben lligada, hi afegim amb compte les clares a punt de neu, remenem a mà (amb una espàtula) amb moviments suaus des de sota cap amunt del bol.

Passem la massa a un motlle circular d'uns 25 cm, engreixat i cap al forn uns 35 minuts fins que al punxar-lo amb un escuradents o similar, aquest surti sec.

Un cop el pastís està fora del forn, desemmotllat i fred, el partirem per la meitat horitzontalment, destaparem, i l'hi posarem a la base la melmelada, Nutella, ganache, Philadelphia... el que ens agradi, i el tornem a tapar.

Per preparar la cobertura, desfem al microones la xocolata a trossets, l'aigua i la mantega. Ho fem a 750W i intèrvals de 30 segons rementant a cada pausa, fins que estigui ben fosa i lligada. Aboquem la xocolata al damunt del pastís i l'escampem amb cura, que cobreixi tota la superfície. Com que volia que regalimés pels laterals sense arribar a cobrir-los, ho he fet poc a poc, donant temps a que s'endureixi la xocolata i que anés caient poc a poc.

Per acabar i un cop la xocolata ja està freda i dureta, hi tirem els xurrets i/o boletes de colors, i ja tenim un pastís senzill d'aniversari senzill, perfecte per a un segon aniversari!

17 comentaris:

  1. Dius senzill, però la veritat es que t'ha quedat genial. Te una pinta estupenda!!! I les galetes decorades, tot un detall. Felicitats pels premis i una abraçada.

    ResponElimina
  2. M'ha encantat el pastís, i les galetes super xules!!

    Petons, i felicitats pels tots el premis, que te'ls mereixes!!

    ResponElimina
  3. Encara que no sigui gens de dolços segur que deuria saltar d'un peu amb un pastís tan bonic! m'agrada molt la decoració! i les galetes extraordinàries. Jo vaig intentar decorar un pastís amb aquesta mena de llapis que utilitzes i no em va acabar d'agradar el resultat, jeje! a tu t'han quedat molt bé!
    Petons, bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet vaig fer servir glaça tradicional (clara d'ou i sucre), i mànega pastissera. El resultat, en aquest cas, va ser prou satisfactori... Gràcies!

      Elimina
  4. D'entrada, felicitats pels premis! I quin pastís més bo! Als petits els encanta, sense massa parefarnàlies ni gustos raros, oi? Petonets!

    ResponElimina
  5. Un pastís diví dels que sempre m'han agradat a mi i això que tampoc he sigut mai gaire de dolços, però la xoco blanca és la meva perdició!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Serà senzill, però té pinta d'estar boníssim. I les galetes moníssimes.
    Felicitats pels premis.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. M'encanta aquest pastís! I sobretot m'ha agradat la cobertura! Pensava que era una glassejat de sucre però resulta que és de xocolata blanca!
    Ja mai més provaré de fer glassejats podent-ho fer com ho has fet tu! Queda moníssim i encara està més bo! M'encanta, de veritat ^^
    Felicitats pels premis :)

    Petons :D

    ResponElimina
  8. Felicitats pels premis! I moníssim i suposo que boníssim el pastís!!!

    ResponElimina
  9. M'encanta el pastís, senzill i adient per a la canalla. Enhorabona!

    ResponElimina
  10. Moltes felicitats per els premis!! El pastís d'aniversari m'encanta!! Els pastissos senzills i tradicionals són els que més m'agraden. I la decoració que has posat li dóna un toc molt divertit. Petonets!

    ResponElimina
  11. Dos anys són dos anys i ho vareu celebrar "por todo lo alto" amb aquest pastís. Enhorabona pels premis Marta.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  12. per molts anys!!i enhorabona pel premi!petó

    ResponElimina
  13. Felicitats pels dos anyets de la petita , per el nombre de visites i per l'entrega dels "oscars"!!! jejeje... ara et toca pasar a veure'm a mi per a recollir-ne dos mes!!!
    http://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2013/05/tanda-de-premis.html
    Ptons i Salut!!!
    Lourdes.

    ResponElimina
  14. M'ha encantat el nou del tou blog, molt bona combinació i que dir del pastisset... vull testar-ho
    Em quedo de seguidora que no et coneixia!
    Un petonet

    ResponElimina
  15. El pa de pessic de iogurt mai falla, agrada tant a grans com als més menuts. L'has decorat mot xulo! I perquè no t'han agradat les galetes, tenen bona pinta no? Una abraçada, Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les galetes tenien massa gust de mantega. No em desagrada, però és trampa!! M'agrada quan tenen més matisos. En aquest cas, esperava trobar-hi més el gust de l'ametlla, i no hi era :-(
      Gràcies!

      Elimina

Agraeixo molt el teu comentari