Ja de petits ens fèiem "polos"casolans: de Coca-Cola (sense cafeïna, és clar), de llet amb Cola-Cao, de suc, o d'una beguda que no sé si encara existeix que es preparava a base de pòlvores, que es deia Tang. Ara estic encantada de poder fer polos per les nenes, i de poder tastar coses noves. A més, aquesta recepta em permet participar a La recepta del 15, que últimament tinc molt abandonada.
Del fet de tenir el bloc, una de les coses que més m'agrada és poder participar en reptes coŀlectius d'aquesta mena, i conèixer així -i donar-me a conèixer- a altres bloggers. Si últimament no hi he participat no ha sigut per manca d'interès, sinó, potser, per allò que us dèia, una mena d'apatia general que porto millor si faig exactament allò que em ve de gust fer, sense pressions de cap mena.
Per això aquest mes estic encantada de poder fer uns polos de cirera, un menjar que em porta a la infantesa. Són sans i equilibrats, fets amb una fruita saníssima, de temporada, amb poc sucre i sense cap additiu "misteriós". I bons.
Aprofito per comentar que he estrenat compte a Instagram. Si voleu xafardejar, el meu usuari és marta_pix.
Ingredients (per unes 6 unitats):
- 250 gr de cireres
- 2 cullerades de formatge fresc batut
- Mel o sucre al gust
Procedim:
Rentem bé les cireres i els hi treiem la tija i el pinyol. Qui tingui un aparell per fer-ho, anirà ràpid. Qui -com jo- no en tingui, que prengui paciència i un ganivet afilat, que faci un tall que arribi al pinyol i que rodegi la cirera, se separen les dues meitats, i amb la punta del ganivet, que separi el pinyol de la meitat de la cirera on s'hagi quedat enganxat.
Posem les cireres en un vas per triturar, hi afegim el formatge i triturem bé amb el túrmix, o similar. Ho tastem per afegir-hi la mel o el sucre al gust de cada ú, tornem a batre ben bé, i aboquem la barreja als motlles per a fer polos, i cap al congelador, unes 5-6 hores.
Qui no tingui motlles per a polos pot fer servir pots petits de vidre, de iogurt o Petit Suisse ben nets. Ficar-los al congelador i esperar una horeta o fins que veiem que la barreja ha endurit una mica, i aleshores clavar-hi els palets de fusta. I tornar al congelador fins que estiguin ben congelats, almenys unes 4-5 hores.
Fantàstics per fer passar la calor!
****************************************
Fresh cherry iced lollies
Ever since we were little we used to make our own iced lollies, with Coca-cola (no caffeine, of course), cocoa milk, fruit juice and Tang. I'm chuffed to be making them now for my girls while we try new things. And I get to take part in "La recepta del 15" with this recipe too (I have it a bit neglected lately).
One of the things I like the most about keeping this blog is taking part in this kind of contest, and thus get to know -and make myself known to- other bloggers. It's not out of lack of interest that I have not been participating in any for a while, but perhaps because of what I've written about before, that I experience some sort of apathy when I don't get to cook what I want to cook, without pressures of any sort.
So, this month I'm a happy bunny with these cherry iced lollies. Not only are they healthy, made out of a delicious seasonal fruit, containing not much sugar and no suspicious additives, they take me back to my childhood too. And they're lovely.
Oh, and I want to take the chance to say that I've opened up an account with instagram. My username is marta_pix, if you're interested.
Ingredients (makes about 6 lollies):
- 250 g fresh ripe cherries
- 2 tablespoons of cream cheese or fromage frais, beaten
- Honey or sugar to taste
Method:
Wash the cherries, remove stalk and kernel. Some people have a little device to do this. If you don't, like me, take patience and a sharp knife, cut the flesh in a round to make 2 halves, and use the tip of the blade to separate the pulp from the kernel.
In a blender, mix cherries and cheese and blend well. Taste it and add sugar or honey to taste, mix again. Pour mixture in lolly moulds and pop them in the freezer. As an alternative if you don't have specialised lolly moulds, you can use small glass jars or yoghourt or "petit suisse" pots washed thoroughly and dried. After an hour or so, when the mixture has hardened up a bit, stick the wooden sticks in, and pop back in the freezer until frozen through (a total or 5-6 hours).
Just the ticket in this heat!
Ara ja me'n menjaria un! Han de ser boníssims!
ResponEliminaQuins polos mes irresistibles!! Petons
ResponEliminaA casa també ho congelàvem tot quan érem paetites, ens encantava! jajaja Quins records! Aquests polos són irresistibles!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
sensacionales polos de cereza uhm...
ResponEliminapeto
Nosaltres també en feiem de polos a casa! de tot el que ens passava pel cap! però aquest si que fan moolt bona pinta!!
ResponEliminaPtns!!
visca els polos, les cireres i l'estiu!!!! ,P petonets
ResponEliminaJo de petita els feia de llet amb grosella, que dolços!!! aquests de cirera han d'estar boníssims!
ResponEliminapetonets
Aquests polos han de ser boníssims. Quina gràcia recordar el polos de la infantesa, a casa feiem els mateixos ;-) i també els de fanta.
ResponEliminaPetons
Que rico con lo que me gustan las cerezas....
ResponEliminaUns polos boníssims i naturals! petó
ResponEliminaUmmm....interesante...querido Watson....interesante....
ResponEliminaBones vacances !