Cake-pops o piruletes de pastís

Piruletes de pastís: Cake Pops Recepta

Segur que heu vist per tot arreu de la xarxa els cakepops o piruletes de pa de pessic o de pastís. Són uns xupa-xups de pa de pessic recoberts de xocolata o decorats d'alguna manera especial. Hi ha gent que fa coses espectaculars! Jo no tinc el nivell -ni la paciència- per fer coses tan elaborades, però sense complicar-me tant la vida crec que he aconseguit resultats prou bons. I és que els petits FLIPEN quan veuen aquestes piruletes... i el millor és que són una recepta d'aprofitament i molt bona!

A més, segons la vostra paciència i el grau de complicació que us vulgueu buscar, és una recepta que es pot fer amb els més petits de la casa -i evidentment amb els no tant petits també-.

Podeu veure aquí una de les primeres receptes que vaig penjar al blog, unes galetes sense forn que són bàsicament el mateix, acabat amb forma diferent i molt senzilles de fer. Avui, però, m'he complicat una mica més la vida.

M'agrada veure l'evolució que he tingut des d'aleshores, tant a nivell fotogràfic com culinari. Aleshores no tenia palets per als cake pops, però ara el meu "armariet de coses de cuina" està atapeït de motlles, gadgets i complements de tota mena (val a dir que alguns encara estan per estrenar... però temps al temps).

El cas és que per l'aniversari de la meva mare vaig fer aquest pastís Sara però vaig cometre l'error de barrejar massa estona la farina amb els ous (allò que deixes la màquina fent mentre fas alguna altra cosa). El pastís va quedar massa pla, gens esponjós. Vaig repetir el pastís (que és tan fàcil de fer! Us el recomano molt). I amb aquesta pa de pessic que no em servia per a la Sara... doncs cakepops!

Com es fan els cake pops
Ingredients:

  • Pa de pessic o magdalenes (poden ser les restes seques)
  • Nutella, Nocilla o formatge crema (tipus Philadelphia) - la meitat del pes del pa de pessic
  • Xocolata per la cobertura
  • Sprinkles: xurrets de colors, lacasitos... per decorar


Procedim:
Pesem el pa de pessic i en prenem nota. El triturem fins que quedi una molla més o menys fina.

Barregem el pa de pessic amb la meitat del seu pes de Nocilla (és el que vaig fer servir en aquest cas). Ha de quedar una massa densa que puguem manejar amb facilitat amb les mans.

Fem les boletes o les formes que vulguem que tinguin. Perquè quedin el més regular possibles, val la pena pesar les boletes per intentar que siguin iguals. Les refrigerem mitja hora perquè siguin una mica més dures.

Mentrestant desfem la xocolata al bany maria o al microones a baixa potència i tandes curtes, que no es cremi.

Suquem la punta dels palets (si en volem fer servir) a dins de la xocolata i els clavem als cake pops 1'5 cm aprox. Els deixem a un got ple de sucre per tal que aguantin els palets. Ho fiquem a la nevera. La xocolata, al solidificar-se, farà de "cola".

Passada una estona (com més millor) podem agafar els cake pops pels palets i remullar-los dins de la xocolata, que haurem hagut de tornar a fondre, a dins d'un bol més aviat estret. Els escorrem una mica i els deixem de nou a dins dels gots sense que es toquin entre si, perquè es refredi la xocolata. Quan encara estigui tova la xocolata hem de posar-hi els xurrets o el que vulguem enganxar per decorar-los. I fins que estiguin ben solidificada la xocolata.

Si no us voleu complicar tant la vida podeu fer el que vaig explicar en aquesta entrada, que també queda molt bé i els nens hi poden intervenir més.

Són un mos boníssim!

Cómo hacer piruletas de bizcocho

10 comentaris:

  1. A mi m'encanta fer-los i menjar-los....i sobretot decorar-los! Petonarros!

    ResponElimina
  2. Sembla mentida que d'una cosa que ens ha quedata malament surti una cosa tant bona!!!! Jo a vegades en faig quan falla alguna cosa en un bescuit..jajajaj.
    T'han quedat de luxe!! Clara

    ResponElimina
  3. Quina casualitat, l'altre dia vaig fer un taller de cake pops al mercat de Manlleu :)
    Molt bona idea per aprofitar la sara, i et van quedar preciosos!

    ResponElimina
  4. A banda de bonics, han d'estar molt bons!! Molt macos!!

    ResponElimina
  5. A banda de bonics, han d'estar molt bons!! Molt macos!!

    ResponElimina
  6. Me encantan los cake pops!! Te han quedado preciosos, me gusta la decoración con forma de Mickey Mousse, las fotos son geniales, besos!!

    ResponElimina
  7. Muy bonitos!! Y encima son de ricos...
    Besos crisylaura.

    ResponElimina
  8. Tant quedat expectaculars i segur que estan boníssims. Felicitats pel bloc.T'animo a fer una ullada al meu post d'aquesta setmana i veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i a faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina
  9. Quin bon destí per aquest pa de pessic que vas descartar com a pastís! els cake pop són molt divertits i vistosos, m'encanta com t'han quedat. Un petó!

    ResponElimina
  10. Oixx doncs jo no hi penso mai a guardar les esponges que no surten com vull!! Quina ràbia! És que de l'emprenyada es bloquegen les neurones i tot acaba a les escombraries jajajaja Hauré de començar a tenir més present els pops i les seves possibilitats d'aprofitament. T'han quedat molt bonics! :)

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari