Pa de pessic de llet condensada


Els dies 25 i 26 de novembre es fa la Gran Recapte del Banc d'Aliments que distribueix aliments entre els més necessitats del nostre entorn més immediat. L'any passat es van recaptar més de 400.000 Kg d'aliments (!) i enguany es pretén doblar aquesta xifra.
M'adhereixo a aquesta iniciativa a través de "Blogs contra la fam", i proposo una recepta que té com a protagonista la llet condensada, un clàssic dels aliments en conserva o de llarga durada. Per cert, es poden fer donacions online!


http://www.bancdelsaliments.org/ca/home/

M'encanta la llet condensada, però m'embafa, i de gota en gota no hi ha manera d'acabar els pots que sempre tinc pel rebost. Aquí va una recepta bona i fàcil de pa de pessic que serveix molt bé de base per a pastissos més elaborats -o no, al gust del consumidor, o més ben dit, del cuiner, com sempre-. Amb melmelada o trossos de poma, trossets de xocolata, ametlles... imaginació al poder! En tot cas, el resultat, el pa de pessic, és molt esponjós, "humit" i amb molt bon aspecte. Amb compte, però, perquè es torra molt fàcilment.

RECEPTA:

  • 400 ml de llet condensada
  • 4 ous
  • 50 g de mantega al punt de pomada
  • 125 g de farina
  • 1 sobre de llevat


A la llet condensada, anar-hi afegint els ous, un per un, mentre es va batent. Després, afegir-hi la mantega, la farina i finalment el llevat, batent-ho bé entre un ingredient i l'altre. Emmotllar i ficar-lo al forn a 180º uns 35 minuts, fins que al punxar-lo surti l'escuradents sec. Deixar refredar abans de desemmotllar.



5 comentaris:

  1. Hola marta, gràcies per la teva visita i seguir comacasa-res! et segueiso!!! aquest pa de pessic t'ha quedat de fàbula!! què esponjós es veu! bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Hola guapa tu

    em sembla una recepta genial amb el teu permís, anoto

    mil eptonets Susanna

    ResponElimina
  3. Gràcies pels comentaris. Són molt benvinguts, especialment, ara que tot just començo aquest bloc. Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. quina bona cara que fa el pastis!
    em sembla molt i molt bé que recordis la bona idea del <Banc dels aliments

    ResponElimina
  5. Quina pinta!! Avui el provaré :)

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari