20 d’oct. 2014

Puré o crema de carbassó amb Thermomix

Crema de calabacín con Thermomix

Ja era hora de fer baixar tanta xocolata i dolç amb un plat ben sa i bo, no trobeu? Un bon puré de verdura! En aquest cas és el carbassó, que és un dels meus purés preferits.

I no es tracta tant de quines verdures fem servir sinó com fem els purés de verdura amb la Thermomix. Haig de confessar que em va costar trobar la manera, sempre em semblava que tenien un gust estrany, fins que els he començat a fer, tal i com us indico ara...

Ingredients:

  • 2-3 carbassons
  • 1 ceba
  • 1 patata mitjana
  • 30 gr d'oli d'oliva (per cuinar) + un raig d'oli (per servir)
  • 400 gr d'aigua o brou. Aquesta quantitat és aproximada*
  • 3 formatgets
  • sal i pebre
  • salsa de soja

Procedim:
Pelem la ceba i la tallem en 4 trossos. La fiquem al vas de la Thermomix. Hi afegim els 30 gr d'oli (recordeu que les últimes THM tenen la funció bàscula) i triturem 5 segons a velocitat 5.

Abaixem la ceba que hi hagi a les parets del vas, tapem de nou i programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.

Mentrestant, pelem (si volem) els carbassons i els tallem a rodanxes d'1,5 cm aprox. Fem el mateix amb la patata.

Quan ja s'ha sofregit la ceba, hi figuem el carbassó, la ceba i l'aigua*. Fixeu-vos que l'aigua no arribi a cobrir les verdures, ha de quedar un parell de dits per sota de la verdura. Això determinarà si el puré quedarà més o menys líquid.

Cal tenir en compte que pràcticament no hi haurà evaporació d'aigua (el bocal de la Thermomix és petit), que ens interessa fer servir tota l'aigua que fem servir per bullir, ja que és on es concentren totes les vitamines de les verdures que cuinem, i sobretot, cal tenir en compte el tipus i la quantitat de verdura que estem bullint (en aquest cas el carbassó ja té molta aigua que anirà desprenent durant la cocció, seria molt diferent si estiguéssim coent pastanaga, per exemple).

Un cop hi tenim totes les verdures i l'aigua, programem 20 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.

Passada aquesta estona (podeu comprovar que la verdura estigui ben cuita), triturem 2 minuts a valocitat màxima, sense temperatura. Hi afegim la sal i els formatgets, que quedin ben triturats.

Servim ben calent, i afegim al plat un bon raig d'oli, pebre i salsa de soja al gust.

Crema de verdura Thermomix

4 comentaris:

  1. Les cremes amb la thermomix queden fabuloses!!! la de carbassa m'encanta! la faig ben sovint! aquesta amb els formatges encara ha d'estar més bona... bona setmana

    ResponElimina
  2. Jo no tinc thermomix...però veient aquest resultats em vénen ganes d'adquirir-la!!! Petonarros!

    ResponElimina
  3. T'ha quedat realment estupenda! Un petonet

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  4. Si hi ha algú que s'hagi pogut ressistir a aquesta crema, diga-m'ho, perquè no ho entendré!

    Ja veig que amb la THX queden de fàbula les cremes, la textura penso que és inmillorable!

    Petons!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari