Palmeres o ulleres de xocolata

palmeritas de chocolate (nutella)

Intento tornar a agafar el ritme, que m'està costant molt, amb receptes senzilles de fer i de menjar, i de nou, amb xocolata (nyam!). En aquest cas és una recepta clàssica, ulleres amb crema de xocolata (nocilla, nutella...) que a més de ser ràpides de fer, necessiten poc ingredients, es poden consumir en poca estona després de sortir del forn i per tot plegat són perfectes per preparar amb nens (o nenes, en el meu cas). Visca la pasta de full!

Es tracta d'una recepta "robada" i adaptada del blog Churretes de chocolate, víctima mensual dels participants al repte El Asaltablogs, tot i que la Raquel les prepara amb sucre per dins (no crema de xocolata), i les cobreix amb xocolata rosa que els dóna un aspecte més festiu. Al blog Churretes hi ha una pila de receptes dolces entre les que destaco els sushis, una idea molt divertida i original, però també alguns "capricis salats" molt abellidors en els que sovint hi apareixen fruita i formatge (que m'encanta). La imatge (les fotografies, el disseny del blog) està molt cuidada, de manera que passejar per les diferents receptes és més que agradable. Doneu-hi un cop d'ull!

Ingredients:

  • 1 placa de pasta de full rectangular
  • Crema de xocolata (Nocilla, Nutella...)
  • 1 ou

Procedim:
Posem el forn a pre-escalfar a 180ºC.
Estenem la crema de xocolata per tota la pasta de full. No cal posar-ne massa, una capa fina ja serà suficient.

Enrotllem per una banda la pasta de full fins a la meitat, aproximadament. Enrotllem l'altre extrem fins que es trobi amb l'altra part.

Batem l'ou i el fem servir per pintar el rotlle de pasta de full.

Mentre el forn s'acaba de pre-escalfar podem posar la pasta de full a la nevera uns 5 minutets, així serà més sòlida i la podrem tallar millor.

La treiem de la nevera i la tallem a llenques d' 1'5-2cm de gruix, i anem posant-les damunt d'una safata de forn que haurem preparat amb paper vegetal o similar perquè no s'hi enganxin. No patiu si la forma que us queda no és bonica. És com un miracle, però després la pasta de full s'infla i queda en forma d'ulleretes perfectes! Això significa que les heu de posar una mica separades entre sí per tal de que no s'enganxin.

Podeu repintar-les amb ou batut, especialment per la part que abans quedava a sota. Les fiqueu al forn 15-20 minuts fins que es daurin una mica. Deixeu refredar i au, cap a dins!

pasta de full amb chocolata (ulleres)

21 comentaris:

  1. Son molt bones! Una bona recdpta per fer una tarda passada per aigua com la d'avui!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  2. Sin duda son deliciosas ,en casa triunfarían .
    Te han quedado genial.
    Un beso

    ResponElimina
  3. Me encanta esta receta y te ha quedado estupenda

    ResponElimina
  4. Carai! desprès del break t'has posat de valent eh!! jo aquest any he hagut de baixar el ritme...tinc moltes ganes de fer aquesta recepta amb les meues filles

    ResponElimina
  5. Fantàstiques ulleretes..i ara vaig a mirar el bloc "assaltat" que no el coneixia! Petonarros...Ah!! Per cert..jo ja he fet el teu pastís d'oreo...brutal...aquesta setmana penjo l'entrada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. t'ha quedat molt bé! quina pinta! M'alegro de que us agradés :)
      Marta

      Elimina
  6. my ricas me encantan :) tienen una pinta que dan ganas de comerselas todas!
    te he encontrado en el reto asaltablogs que es la primera ves que participo y me quedo como seguidora porque me gusta tu blog y tus recetas.
    un beso!!
    http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  7. Me encanta tu versión, además de ricas, preciosas... te han quedado divinas!!!
    Gracias por tus palabras, por pasear por mi cocina (ha sido un placer) y por contribuir en mi asalto.
    Besos

    ResponElimina
  8. Una molt bona manera d'agafar el ritme Marta, robant aquestes palmeres de xocolata!

    Visca la pasta de full!

    Petons!

    ResponElimina
  9. que pintaza tienen esas plameritas de chocolate!! muy buen asalto!

    ResponElimina
  10. Con lo fácil que son y el resultado tan estupendo. Enhorabuena!

    ResponElimina
  11. Que ricas... yo también las he hecho a veces así y quedan muy ricas

    ResponElimina
  12. tot un clàssic sensacional, han de quedar unes palmeres de vici total. Ara mateix en menjaria un parell amb el cafè :)

    ResponElimina
  13. Que buenas!!! y que hambre me da a éstas horas ver estas palmeritas con su chocolate. Creo que no sería capaz de comerme sólo una, besos!!

    ResponElimina
  14. T'han quedat super mones, es que la pasta de full es un vici amb qualsevol cosa. Petons.

    ResponElimina
  15. Con gusto me comería ahora un buen puñado de esas palmeras, qué hambre que me ha dado!!!
    Te han quedado geniales, me gusta la idea de poner la crema por dentro.
    Un beso

    ResponElimina
  16. Ah, qué chulas, con el chocolate por dentro en vez de por fuera! Quedan la mar de vistosas la verdad, y tienen que estar muy ricas! Me han gustado, sí señor.
    Besitos
    Tengo un plan B

    ResponElimina
  17. hola guapa! et pots creure que encara no n'he fet mai al Bolet? i mira que queden maques. petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  18. Les palmeretes son un recurs espectacular. Fácil i queden boníssimes!!
    I aquestes amb xocolata, guau!
    Un petó

    Blanca

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari