Melmelada de mojito [el Asalta Blogs]
Us porto una melmelada força original, no creieu? Em fa venir ganes de caloreta, de platja i mar, i de nits a la fresca...
Avui assaltem el blog Postres Originales, ple de coses molt llamineres i d'informació nutricional molt interessant a cada entrada. Però el que més m'agrada que fa la Pilar al seu blog és explicar cada recepta per escrit i també en vídeo. De vegades va més que bé veure com es fa una recepta o com queda (la textura, un moviment, una tècnica...). Però per mi, el millor, és sentir-li la veu! No us sembla que malgrat el "bon rotllo" que acostumem a tenir, si ens sentíssim les veus els uns als altres ens sentiríem molt més propers?
He mirat i remirat el seu blog i al final he optat per fer aquesta recepta de melmelada de mojito perquè tenia molta curiositat per fer una melmelada amb alcohol, i també perquè la fa amb la panificadora! Sisi, hi ha un programa per fer melmelades, i el millor és que queda bé!!!
Gelat de Pantera Rosa
Quan era petita no acostumava a menjar mai pastissets d'aquesta mena (industrials), però de tant en tant en quèia algun, i la Pantera Rosa era el meu preferit, sense cap mena de dubte. Suposo que el color tan vistós, el gustet suau i la nata de dins... MMM!
Ja fa setmanes que vaig descobrir aquesta recepta del Víctor, de Pumuky a la cuina, i ho vaig veure clar, això s'havia de provar!
Torrades de Sta. Teresa [altrament dit "torrijas"]
Un plat molt d'aquesta època, la Quaresma; clàssica recepta d'aprofitament del pa sec, i un berenar o esmorzar boníssim i senzill.
És un plat que agrada molt al Javi i que de tant en tant em demana que li faci. A Vitoria (d'on és ell) quan arriba l'època de "torrijas" als forns s'hi fa un pa especial per fer-ne. Aquí no n'he vist mai, però qualsevol pa de barra servirà. Millor si té la molla densa perquè aguanti bé sense trencar-se. Hi ha gent que li agrada més amb crosta dura, d'altres la prefereixen més fina i tova... També es poden fer torrades de Sta. Teresa amb pa de brioix (nyam...). En fi, que si voleu fer-ne no hi ha excusa, perquè a més a més és molt fàcil!
Pa de motlle d'espelta [o "pa Grant"]
És el pa que esmorzo cada dia i m'encanta. A mi m'agrada molt el pa casolà, però com que em costa anticipar les receptes, sembla que em costa trobar el moment de fer-ne. L'estona de llevat, la massa mare... m'estic tornant en experta en els pans que necessiten poc repòs. Aquest pa que us porto és la bomba, per mi, el pa perfecte!
Pastís libanès d'ametlla i taronja [El Asaltablogs]
Sabeu aquells dies en què tot us surt malament? Com quan fins i tot bullir un paquet d'ensaladilla congelada pot acabar en desastre? Doncs això sóc jo preparant la recepta que us porto avui...
Melmelada d'albercoc, préssec i pell de taronja
Bon dilluns! Avui, per fi recuperada totalment del refredat de fa dies, porto un post més aviat primaveral o d'estiu, i és que aquesta passada temporada vaig fer diverses melmelades (és evident, oi?), algunes de les quals encara tinc pendents d'obrir.
I finalment ha caigut aquesta deliciosa melmelada d'albercoc, préssec i pell de taronja -m'encanta el gustet que hi dóna!-. De gust molt refrescant, dolç i cítric alhora, la textura perfecta, feta ràpidament amb el microones i amb fructosa enlloc de sucre.
Angel food cake de taronja i xocolata
Segur que heu sentit a parlar d'aquests pastissos anomenats "menjar d'àngel"... Es fan amb clara d'ou i sucre (i poca farina). Ja n'he fet diversos perquè van bé per acabar els envasos de clara d'ou que de vegades queden "penjats" a la nevera. I perquè a l'Aina li agrada, curiosament (ella és més de salat).
El cas és que és un pastís que no m'entusiasme, normalment. Trobo que és excessivament dolç i que només té gust de sucre. Ara bé, quan se li afegeixen altres coses a la massa... MMMM!! Diguem que el gust es nota molt més que en qualsevol altra mena de pastís.
La massa és molt esponjosa i consistent alhora, més d'una persona que l'ha tastat ha trobat que té una textura molt especial -és veritat-. La propera vegada que el faci crec que li posaré una cobertura de xocolata i taronja. Hi quedarà fantàsticament...
Magdalenes de xocolata amb sorpresa (de xocolata)
Ai! Us he aixafat la sorpresa ;)
Aquesta recepta és la meva primera participació a la convocatòria mensual de l'Asalta Blogs.
Galetes glacejades de taronja i canyella

Ahir va ser l'aniversari de la meva germana, i tot i que no ens vam veure (viu a Anglaterra), li he fet aquestes galetes dedicades (en guardaré algunes per quan vingueu d'aquí a uns dies).
Dedicades també perquè he fet servir un 'gadget' que em van deixar els Reis a casa d'ella, i que he estrenat en honor seu. Es tracta d'un segell per estampar galetes amb les lletres que tu vols, de manera que he pogut fer això:
He fet servir una recepta de galetes que tenia moltes ganes de fer treta del llibre "Biscuiteers: El libro para decorar galletas", llibre que, per cert, us recomano a qui li agradi el tema. I he fet servir un tallador de floc de neu (abans de que s'acabi l'hivern) i d'estrella. Per cert, molt fàcils de pintar i molt "resultones", no creieu?
Patates farcides d'alvocat i tonyina
Haig de confessar que no sóc gaire "patatera"... diguem que sóc més de pasta, i les patates, com més m'agraden és amb suquet. Però no li faig fàstigs, tampoc, i com que el Memòries d'una cuinera d'aquest mes ens ha convocat a fer patates farcides, no hi he tingut absolutament cap problema.

Pa de pessic de Weetabix i fruita
A qui no li ha passat mai que compra aquest envàs de Weetabix, ja sigui per tastar-lo, ja sigui perquè "és molt sà i cal menjar-ne", ja sigui per error? A mi m'ha passat diverses vegades. I cada vegada acaba amb el mateix resultat: això és incomestible! No té gaire gust, no té una textura agradable, i "no sé perquè he tornat a comprar-ne"... El tinc durant mesos rondant pels prestatges de la cuina i finalment acaba a la bassa, l'envas pràcticament sencer. I no m'enganyeu, sé que no sóc la única a qui li passa...
Doncs bé, per circumstàncies que no venen al cas, torno a tenir un envàs de Weetabix a casa, i abans de acabar llençant-lo m'he proposat trobar maneres de consumir-lo... bones notícies: HO HE ACONSEGUIT!
Aquest pa de pessic que us proposo avui és sorprenentment bo, i molt sa. Ple de cereals integrals, fibra, amb un gustet deliciós de fruita i sense sucre refinat! És perfecte per a un bon esmorzar, especialment després dels excessos de Nadal.
Som-hi!
Receptes Top 10 del 2013
Per acabar l'any m'he animat a fer un post ràpid (HAHA! o això em creia!) recollint les 10 entrades més visitades de l'any. Val a dir que m'he emportat una sorpresa amb algún d'aquests posts inclosos, també amb el fet de trobar-hi tantes receptes salades (quan al blog hi tinc majoritàriament receptes dolces).
En general, però, trobo que és un bon recull de receptes. No són les meves 10 preferides, però ja faré aquesta llista més endavant...
Clicant a la foto anireu a l'entrada de la recepta, i més avall hi ha la llista.
1. Natilles amb Thermomix
2. Pasta amb salsa de iogurt i salmó fumat
3. Pastís de pastanaga amb cobertura de mascarpone
4. Lasagna d'espinacs
5. Pastís senzill d'aniversari (de iogurt i cobertura de xocolata blanca)
6. Mandonguilles de peix al vapor (amb Thermomix)
7. Pastís de carbassa, panses i gingebre
8. Gelat de llimona i mascarpone
9. Financiers de xocolata
10. Pastís de plàtan i fruits vermells
I per acabar, només desitjar a tothom un bon final d'any i sobretot, un millor Any Nou!
Mini-magdalenes de llimona amb llavors de rosella
Primer de tot, moltíssimes gràcies pels missatges d'entusiasme i bons desitjos per la botiga que he obert. Em fan sentir molt recolzada i m'ajuden a confiar en aquest projecte. Gràcies de debò :D
La recepta d'avui també la vaig portar a la Fira del llaminer i també van agradar força. Es tracta d'unes mini-magdalenes de llimona amb llavors de rosella i glacejat cítric.
Fetes amb oli d'oliva (no mantega) són esponjoses, de gust suau. La llimona de la massa queda molt bé amb les llavors de rosella, que aporten un cruixent molt divertit a la boca (si és que el menjar pot ser divertit de menjar...).
Obro la paradeta!
I per fi us puc anunciar aquell projecte del que us anava parlant fa dies... La setmana passada ho vaig anunciar a la meva pàgina del Facebook però ara i aquí acabo de fer-ho oficial: sisi, que obro botiga online!
Animada per molts de vosaltres que vau passar per la Fira del llaminer i que us vau interessar pels productes que hi venia, i que vau preguntar si es podia comprar online, finalment he aconseguit muntar la paradeta i aquí la teniu!
Hamburguesa de llenties
Publico per segona vegada aquesta setmana. Si, fet inusual, però el motiu és obligat: GRAN RECAPTE D'ALIMENTS! 29 i 30 de novembre, és a dir, avui divendres i demà, recollida d'aliments a supermercats i altres punts per tot el territori.
