23 de febr. 2014

Pastís libanès d'ametlla i taronja [El Asaltablogs]

tarta de almendra y naranja

Sabeu aquells dies en què tot us surt malament? Com quan fins i tot bullir un paquet d'ensaladilla congelada pot acabar en desastre? Doncs això sóc jo preparant la recepta que us porto avui...

Aquest mes toca asaltar el blog "Al calor del horno", i després de donar-hi moltes voltes vaig decidir-me per fer macarons. No és el primer cop que ho intentava (sinó el tercer), i haig de dir que en anteriors ocasions me n'he sortit millor que no pas avui, que no he arribat ni tansols a la fase de "deixar assecar". I no és culpa de la recepta, que consti, sinó meva, que es veu que tinc el cap en altres llocs...

Les clares que no es munten a punt de res, l'almívar que cristal·litza, que després quan el barrejo amb les clares es solidifica escampant la barreja per totes les parets i terra de la cuina... En fi, arribats a aquest punt he decidit acceptar el fet que no és el meu dia. I he reconsiderat fer una recepta més facileta però que també m'havia cridat molt l'atenció. I és que no crec que ningú se sorprengui si dic que a casa som de fer pa de pessic, pastissos de molla tova.

Així que he fregat el desastre del terra de la cuina i m'he posat contra rellotge a preparar aquest pastís que només pel nom ja saps que no et pot decebre.

El resultat és un pa de pessic humit, no gens dolç i amb un gust de taronja molt intens. A la recepta original cou les taronjes abans de posar-les al pastís, però jo, curta de temps com anava, no ho he fet. Segurament el gust de la taronja deu ser diferent i segur que també boníssim.

Jo he adaptat la seva recepta i l'he fet amb la Thermomix, ajudada pel blog d'on prové la recepta original, aquí.

Ingredients:
  • 5 ous
  • 200 gr d'ametlla mòlta
  • 200 gr de sucre
  • 2 taronjes
  • 6 gr de llevat químic
  • Mantega i farina per engreixar el motlle
  • Sucre llustre per decorar

Procedim:
Pre-escalfem el forn a 180ºC.

Triturem les taronjes amb la Thermomix (o similar) durant uns 20 segons velocitat 6. Reservem a banda.

Netejem i assequem una mica el vas i hi afegim els ous i el sucre. Batem a 37º, 3 minuts, velocitat 3. Tornem a batre 3 minuts més, velocitat 3, sense temperatura.

Hi afegim les ametlles mòltes, el llevat i les taronjes triturades i ho barregem tot amb tres cops de turbo.

Aboquem la mescla a un motlle que haurem engreixat amb mantega i empolsinat amb farina. Ho fiquem al forn uns 45 minuts, fins que al punxar-lo amb un escuradents o similar, aquest surti net i sec.

Un cop fred el pastís el podem desemmotllar i decorar com més ens agradi. Jo hi he posat sucre llustre. També es pot decorar amb taronja natural, ametlles, xocolata fosa o el que preferiu.

I com se sol dir, va bé el que bé acaba...


40 comentaris:

  1. Qué fotografías más bonitas, me encantan cómo se te ha quedado este pastel, tiene que estar exquisito. Petons

    ResponElimina
  2. Conozco el sabor de este pastel y me encanta!!!! Que maravilla, te ha quedado genial!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  3. Magnífica combinació!!! Quina bona pinta!!!

    ResponElimina
  4. Tiene una pintaza.
    Una gran asalto.
    Besitos :D

    ResponElimina
  5. me gusta mucho lo que has elegido del blog de Bego te quedó delicioso. besotes!!
    como agua para chocolate-myriam

    ResponElimina
  6. Aquesta recepta la provo demà mateix! Ja t'explicaré! Després dels desastres t'ha sortit un pastís excepcional, o sigui que "període desastrós" superat!

    ResponElimina
  7. Mmm!!!! que buena pinta tiene este pastel!!! muy buena asalto!! Besos

    ResponElimina
  8. Que rico pastel que has asaltado, sin duda, toda una delicia!! me gusta mucho como te ha quedado!
    Un abrazo!

    ResponElimina
  9. El color está perfecto y el sabor debe estar igual! Que delicia, gran asalto!
    Saludos de Un Dulce Escape

    ResponElimina
  10. Una recepta molt encertada!! L'important és que les històries de la cuina tinguin un final feliç :) Petonets!!

    ResponElimina
  11. Com bé dius, va bé el que bé acaba. I no s'en parli més !!
    Crec que provaré a fer-lo, i això que no sóc gaire de fer postres ... per què després me'ls menjo ;-))

    ResponElimina
  12. Osti t'ha quedat de vici Marta! Quin pastisset més deliciós! I no desanimis pels macarons, perquè jo ni tant sols he intentat fer-los!

    Molt bon robatori!

    Petons!

    ResponElimina
  13. Yo también elegí esta receta!! Y le añadí un poco de chocolate.... espectacular.

    ResponElimina
  14. No he provat mai aquesta recepta, pero te una pinta deliciosa... Me l'apunto que segur que la faig aviat...
    Una abraçada!!
    David de LA COCINA PISTACHO

    ResponElimina
  15. Doncs al final te n'has sortit ben bé!! Quina pinta! PEtons

    ResponElimina
  16. Pero qué pinta más rica, tengo que probarlo. Buen asalto.

    ResponElimina
  17. Hoola!
    Mare meva, que pastis más atractivo, el próximo botón que apriete en la TMX será porque dentro están ya las 2 naranjas!
    Buen asalto.
    Petons

    ResponElimina
  18. El pastís té molt bona pinta, però els macarons... jo també tinc comptes pendents amb els macarons, els he provat de fer només un cop pero va ser un desastre

    ResponElimina
  19. No lo he probado nunca pero que me dan ganas de asaltarte ahora mismo esta receta es la pura verdad...jajaj pobre Bego la hemos dejado mas limpia que limpia, y a ti este botin te ha quedado genial, sinceramente ha sido un placer este asalta, por conocer todo su blog y por las versiones de sus recetas que todos hemos hecho...
    Un beset

    ResponElimina
  20. Tengo que hacer este bizcocho si o si..Que color y que esponjoso se ve!!Increíble asalto Marta

    ResponElimina
  21. Ohh pero que bonito!!, el corte y el color es estupendo, ya probaría un trozo de buena gana!! Besos!!

    ResponElimina
  22. Tremendo, que ricooo, manda un trozo para el café

    ResponElimina
  23. No hi ha mal que per bé no vingui, no !! Dons aquest pastis t'ha sortit de perla, em penso que no trigaré en provar-ho. Petons.

    ResponElimina
  24. Ay pobre. No me hables de macarons que si que me costaron. Pero ya verás, que cuando menos te lo esperes los clavas.

    Me encanta ese bizcocho, es una gozada, una maravilla. Es de esas recetas que llegan y se quedan.... para siempre........

    Mil gracias y mil besos.

    ResponElimina
  25. Tot i el dia girat que dius que tenies... t'ha quedat un resultat la mar de bo! els pastissos amb gust a taronja m'encanten!

    ResponElimina
  26. T'ha quedat un pastís magnífic. Vaig estar a punt de fer-lo pero no vaig tenir temps i vaig triar les cocades.
    Molt bon robatori
    petons

    ResponElimina
  27. Umm tiene una pinta espectacular, lo probare. Bicos.

    ResponElimina
  28. Me ha encantado esta receta, me la apunto, porque quien roba a un ladrón...ji,ji Besísimos

    ResponElimina
  29. Vaya pinta!!! El pastel tiene una pinta espectacular y viendo esas fotos dan ganase de empezar y zampárselo de una sentada. Enhorabuena por tu asalto :)

    ResponElimina
  30. Este pastel tiene una pinta espectacular!!!! Y después del desastre macaronil te has podido sacar la espinita con esta delicia! :)
    Muás
    Gallecookies

    ResponElimina
  31. Un asalto de lujo, me encantan las fotos
    besos

    ResponElimina
  32. Qué pintaza!!! Un gran asalto :)

    ResponElimina
  33. Menudo corte!! Que delicia! Un besazo!!

    ResponElimina
  34. Té una pinta que és massa! I això de fer-ho amb la thermomix no shi val! jeje! em moro de ganes de tenir-la! ;)))

    ResponElimina
  35. Sort que no era el teu dia, perquè t'ha quedat espectacular!

    ResponElimina
  36. Tot el que tinga connotacions orientals m'agrada! fa una pinta espectacular, m'encanta la fusió de taronja i atmetla. to un encert. Bon assalt
    Un beset,
    Angi

    ResponElimina
  37. ¡Hola! He visto tu foto en la galería del Evento Photoblog del mes de marzo que tiene a Angi como anfitriona.
    Me ha encantado la foto que has seleccionado y, en general, la imagen que tiene tu blog y las recetas que pones.
    ¡Mucha suerte!

    ResponElimina
  38. Que bo que sembla!! No en devia quedar ni una engruna!!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari