Angel food cake de taronja i xocolata

 angel food cake de naranja y chocolate (claras de huevo)

Segur que heu sentit a parlar d'aquests pastissos anomenats "menjar d'àngel"... Es fan amb clara d'ou i sucre (i poca farina). Ja n'he fet diversos perquè van bé per acabar els envasos de clara d'ou que de vegades queden "penjats" a la nevera. I perquè a l'Aina li agrada, curiosament (ella és més de salat).

El cas és que és un pastís que no m'entusiasme, normalment. Trobo que és excessivament dolç i que només té gust de sucre. Ara bé, quan se li afegeixen altres coses a la massa... MMMM!! Diguem que el gust es nota molt més que en qualsevol altra mena de pastís.

La massa és molt esponjosa i consistent alhora, més d'una persona que l'ha tastat ha trobat que té una textura molt especial -és veritat-. La propera vegada que el faci crec que li posaré una cobertura de xocolata i taronja. Hi quedarà fantàsticament...

Ingredients:

  • 100 gr de farina
  • 20 gr de Maizena
  • 200 gr de sucre blanc (jo he fet servir 170 gr de fructosa)
  • 1 pessic de sal
  • Pell ratllada d'una taronja
  • 280 gr de clares d'ou (unes 8-10 clares d'ou)
  • 30 gr de xips de xocolata (no en tenia més, podeu posar-ne tranquil·lament fins a 80-90gr )
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • 1 culleradeta de cremor tàrtar
  • Sucre llustre per a empolsinar al acabar

Procedim:
Posem el forn a pre-escalfar a 180ºC.

Preparem un motlle per a angel food cake, tenen un forat al mig i "potes" a la part superior que serveixen per a aixecar el motlle i permetre'n la ventilació quan el pastís es refredi capgirat. El motlle NO s'ha d'engreixar de cap manera, ni posar-hi paper de forn (el pastís podria caure després, quan el refredem).

Tamisem la farina, maicena i la meitat del sucre (100 gr) i ho reservem en un bol.

A banda batem amb les barilles i en un bol perfectament net les clares d'ou amb el pessic de sal, les pells de la taronja i l'essència de vainilla fins que escumegi. Hi afegim el cremor tàrtar i augmentem la velocitat de la batedora fins que la mescla faci fics suaus (no arriba al punt de neu però té consistència suficient com per fer pics, que es torçen, al posar les barilles cap amunt).

Aleshores hi afegim el sucre restant a cullerades mentre seguim batent. Augmentem la velocitat al màxim fins que les clares siguin ben fermes. Serà el moment d'afegir-hi 1/3 de la farina, mentre remenem a mà molt suaument. Afegim la farina en dos parts més. Els xips de xocolata els afegim en el darrer terç, i remenem poc, just perquè tot quedi integrat.

Aboquem la barreja al motlle i ho enfornem uns 35-40 minuts fins que al punxar-ho surti net l'escuradents.

Immediatament després de treure'l del forn cal deixar-lo refredar capgirat (no patiu que no caurà). Si no teniu motlle per fer angel food, podeu deixar refredar el pastís del revés i sostingut per una ampolla que ficareu pel forat del mig del motlle. La qüestió és que corri l'aire per baix. Cal refredar-lo del revés perquè el pastís aguanti el volum i no baixi.

Al cap d'una hora aproximadament podem passar un ganivet pels laterals, centre i base del pastís per poder desenmotllar-lo i deixar-lo refredar del tot al damunt d'una reixeta, també del revés.

El podeu servir amb una cobertura de xocolata, o simplement empolsinat amb sucre llustre. Queda molt bonic i bo.

Buf, quantes instruccions, no?? Però no és pesat de fer. De fet, és bastant fàcil. Especialment si teniu algun robot de cuina que us ajudi a batre les clares.

És un bon pastís, ideal per als llaminers. Si no ho sou tant, com jo, segurament us embafarà, però val la pena tastar-lo. Vaig provant diferents receptes, cobertures, acompanyaments... En aquest cas, el gust de la taronja es nota molt, i a mi m'encanta...


15 comentaris:

  1. Hola, he visto en la lista del asaltablogs tu blog y he venido a concerte y a hacerme seguidora.
    Vaya bizcocho bueno que has hecho, no hay más que verlo para que apetezca, me encantan todos los ingredientes.
    Ya me tienes por aquí y voy a seguir un ratito, me va gustando lo que veo.
    Un abrazo desde Alicante.

    ResponElimina
  2. Deliciós!! Doncs jo no n'hi deia d'àngel, sinó de pessic. El pa de pessic a casa dura un instant, perquè passa molt bé! No m'etranya que a l'Aina també li agradi, encara que sigui més de salat, perquè és deliciós!! I ben aromàtic que l'has fet!

    ResponElimina
  3. Doncs em va de conya aquesta recepta Marta perquè tinc pendent una recepta on em sobraran clares d'ou, i ja estava pensant en què podria gastar-les!
    Fa molt bona pinta aquest pastís, ja n'havia sentit a parlar, i a tu t'ha quedat de conya! A veure si m'animo a fer-lo!

    Petons!

    P.D.: Què tal els botons? veig que ja els has incorporat!

    ResponElimina
  4. Fa temps que vull tastar aquest tipus de pastís, però amb taronja i xocolata??? molt millor!!!!
    petonets

    ResponElimina
  5. Es veu tant lleuger...haig de provar de preparar-ne un! Petons!

    ResponElimina
  6. Jo sento xocolata i taronja a la mateixa frase i ja començo a salivar!! aixi que sigui angel food cake o pa de pessic, ara mateix li clavaria una bona mossegada!! un petó!

    ResponElimina
  7. Em sembla que ens encantarà així enriquit amb taronja i xocolata, ha de ser boníssim.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Bon día Marta , no te conocía todavía ,ya estaba tardando ...me encanta lo que he visto ,este angel food cake tiene que estar de muerte ,me encanta la combinación naranja/ chocolate ... Hoy vienen a comer mis compis de blog ,si me da tiempo ,lo hago ...y si no el finde.
    Encantada de conocerte.
    Un beso
    Lourdes
    Ahí ,vaya fotos monísimas!!

    ResponElimina
  9. Hola! No te conocía, pero me quedo ya por aquí.
    Me encanta tu blog, tienes recetas riquísimas y unas fotografías estupendas :)) Este cake tiene una pinta exquisita, y además se ve esponjoso y con la ralladura de naranja tiene que dar un sabor mmm
    Besitos

    ResponElimina
  10. Marta jo és que no havia descobert el teu bloc encara!!! Sóc habitual del bloc de la Mònica i amb el seu Angel food cake no només m'ha fet venir ganes de comprar-me el motlle de seguida sinó que a més m'ha dut fins a tu!
    Del teu pastís... millor no dir-ne massa res perquè si me'l miro gaire sortiré ara mateix a buscar un motlle!! ;) I no cal dir que em quedo per aquí!
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Ostres Marta! L'angel food cake és un dels meus preferits!! Jo també conec molta gent a qui no li acaba de fer el pes però a la veritat és que a mi m'encanta el gust de nube que té! jaja!

    ResponElimina
  12. Que pintaza tiene, la única pena es que no funciona el traductor de google que tienes en el blog y no me entero!!! Pero se ve delicioso, besos!!

    ResponElimina
  13. No voy a exagerar, me encanta la toronja y encima la has puesto en un Angel??? por favor eres la locura!! Me encanta esa explosión de sabores, chocolate y agridulce de la toronja, quiero probar!!

    Un beso grandote.

    ResponElimina
  14. te ha quedado genial a la vista y rico por dentro una combinacion de sabores fantastico¡¡
    bss

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari