26 de gen. 2014

Magdalenes de xocolata amb sorpresa (de xocolata)


Ai! Us he aixafat la sorpresa ;)
Aquesta recepta és la meva primera participació a la convocatòria mensual de l'Asalta Blogs.

I resulta que començo en un mes una mica especial, ja que es vol retre homenatge a l'autora del blog que assaltem, la Carolina, de Bocadillo Suculento, que va morir el passat mes de novembre. Evidentment és una mala notícia i malgrat que no la coneixia, lamento la seva mort. Part del seu llegat és el blog, plè de bones receptes, idees i fotografies molt boniques. No deixeu de visitar-lo, hi trobareu receptes dolces i salades molt sucoses. Per exemple, aquesta idea tant divertida per a fer amb salsitxes, o aquesta deliciosa pizza, entre moltes d'altres.

Finalment m'he decidit per aquestes magdalenes de xocolata, simplement perquè necessitava tenir alguna cosa per l'esmorzar de cada dia. La recepta original porta cobertura de nata i xocolata, però jo no l'he volgut posar. Deu quedar boníssima, però. El resultat són unes magdalenes esponjoses, lleureres, amb un gust intens de xocolata, no gaire dolces. Nyam!

Ingredients: (per a unes 8 magdalenes grosses)

  • 90 gr de farina per rebosteria
  • 50 gr de sucre (jo he fet servir la mateixa quantitat de fructosa)
  • 1 ou
  • 1 sobre de llevat químic
  • 4 cullerades de mantega tova (aproximadement uns 120 gr)
  • 2 cullerades de cacau en pols (uns 20 gr)
  • 200 gr de xocolata per fondre (jo he fet servir algunes monedes de xocolata que va cagar el Tió i que encara ronden per casa)
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 1 rajolí de llet tèbia

Procedim:
Primer de tot, l'ou i la mantega han destar a temperatura ambient, a punt de pomada, així que recordeu de treure'ls de la nevera amb prou antel·lació.

Posem el forn a pre-escalfar a 190ºC. Preparem el paper de les magdalenes a dins del motlle metal·lic per a magdalenes.

Batem la mantega i l'ou. Hi afegim el sucre (o fructosa) i l'extracte de vainilla, i seguim batent a velocitat mitja-alta.

Tamisem la farina, el cacau i el llevat, i l'afegim a la barreja. Ho remenem bé. La meva barreja ha quedat molt seca i en aquest punt li he afegit un rajolinet de llet (no freda), però la recepta original no en porta.

Omplim amb la barreja els motlles de madgalena que teníem preparats. Hi posem una cullerada sopera aproximadament dins de cada càpsula, hi fiquem la moneda de xocolata, o el tros de xocolata per fondre, i l'acabem d'omplir fins a uns 3/4 de la capacitat del motlle (de manera que la pastilla de xocolata quedi coberta per la massa de magdalena).

Ho fiquem al forn (pre-escalfat) a 190ºC durant uns 20 minuts fins que al punxar amb un escuradents  o similar, aquest surti sec.

Les deixem refredar (que no us cremeu) i a l'ataaaaaaac!!


20 comentaris:

  1. Amb unes magdalenes així esmorzar ha de ser el millor moment del dia! un dolç homenatge! un petó!

    ResponElimina
  2. Mmmmmm, que magdalenas tan ricas de chocolate!!!! Me han gustado muchísimo y seguro que a Carolina también!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  3. Hola!
    Muy buena elección para el primer asalto aunque este está siendo un tanto especial por lo emotivo del caso. Enhorabona!
    Bss

    ResponElimina
  4. Benvinguda al repte. La recepta molt bona i l'homenatge molt bonic.
    Espero veure't el més vinent al repte, que ja serà normal.
    petons

    ResponElimina
  5. Vengo de ver su blog, desde antes de navidades, no había tenido calma, para visitarlos, y me tope de frente con esa noticia, que fuerte. Era una mujer encantadora. Es un homenaje hermoso.

    Un abrazo enorme.

    ResponElimina
  6. Una sorpresa llaminera sempre agrada ;) Petonets!

    ResponElimina
  7. Ja m'agradaria tenir-ne cada matí, ja. Hmmmm ...

    ResponElimina
  8. Bona idea!! Xocolata i més xocolata! Això és un tresor, millor que els diners! he he he.

    ResponElimina
  9. Aquestes magdalenes guardiola són una xulada! Bon homenatge a la Carolina! Petons!

    ResponElimina
  10. Si són de xocolata i amb sorpresa per a mi encantada!! molt bona idea!

    ResponElimina
  11. Te han quedado preciosas y riquísimas un gran homenaje a Carolina-
    Bienvenida a el asalta blogs este aslto es un poco triste pero muy bonito
    Mira así he conocido tu blog que no lo conocía y ya me quedo de seguidora
    Besinos
    http://eltoquedebelen.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  12. Uoooooohhh m'encanten les sorpreses!!! ;) Però la moneda no es desfà??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si! I un cop freda queda una textura entre tova i dura que queda molt bé :)

      Elimina
  13. Hola Marta!! que pintaza tienen las magdalenas, y si encima vienen con sorpresa ni te cuento!! Besos!!

    ResponElimina
  14. Te has estrenado como asaltadora de maravilla y rindiendo este homenaje genial a Carolina :)
    Muás
    Gallecookies

    ResponElimina
  15. Que pinta tienen! la versión chocolateada de cualquier cosa siempre es mejor :)

    Besos.

    ResponElimina
  16. Marta,
    Segur que si la Carolina pogués veure aquestes magdalenes estaria molt contenta. Un bon reconeixement pòstum. Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  17. un buen homenaje a Carolina y tu versión esta muy acertada también y es un desayuno fantástico¡¡
    Buen domingo
    Bss

    ResponElimina
  18. que cosa mas rica para merendar, desayunar o con el cafecito de la sobremesa, yo quiero unaa!! me las guardo tu homenaje ha quedado genial!! un beso

    ResponElimina
  19. Aquestes entrades costen...però si la Carolina la pogués veure estaria molt contenta.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari