14 de des. 2011

Iogurt casolà

Els iogurts del supermercat són boníssims (hi ha de tot, és clar), però això de fer-se'ls per un mateix té més gràcia.



Tenim iogurtera i cal admetre que ens ha costat trobar el punt per aconseguir la consistència adeqüada. Finalment crec que ho he aconseguit. I són molt bons.




Ingredients:
1 iogurt natural
1l de llet sencera
1 branca de canyella
1 cullerada de llet en pols












Procediment:
Posem la llet en un cassó amb la branca de canyella que l'aromatitzarà, i al foc, suau, durant uns minuts.
Ho apartem del foc i deixem la llet reposar. Qua arribi a uns 38ºC (si no teniu termòmetre, amb compte ho podem provar posant el dit; és una temperatura a la qual us hi banyarieu a gust); quan arribi a aquesta temperatura treieu la branca de canyella i poseu la llet, el iogurt i la llet en pols en un recipient per a batre'ls. I després omplim els potets per a fer el iogurt. Seguint les instruccions de la iogurtera, jo els hi deixo durant 8h.
I boníssims!



3 comentaris:

  1. Queden molt bons fets a casa. Ara fa temps que no en faig.
    Una fotografia excel·lent.
    Nani

    ResponElimina
  2. Gràcies. M'alegro que t'agradi :)

    ResponElimina
  3. Doncs per mi els iogurts fets a casa són mooolt més bons que els del super, sobretot si fas servir llet fresca. ;)

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari