15 de juny 2016

Espaguetis amb sofregit improvisat

pasta sanmarti spaguetis

Avui us porto una d'aquelles receptes que s'imporovisen amb el que trobes pel rebost o la nevera. Ja he comentat que m'encanta la pasta, és sense cap mena de dubte el meu menjar preferit, i és un dels dinars més fàcils de fer.

A això s'ajunta el fet que tenim el rebost ple de pasta Sanmartí que vam comprar a Caldes de Montbui fa uns dies, quan vam visitar la fàbrica/botiga Pastes Sanmartí al tour gastroThermalia. Aquesta pasta artesanal té, realment, un gust diferent a la industrial. D'entrada costa una mica més de temps coure-la, però finalment, la textura final i el gust -més intens-, no té punt de comparació.

Total, que per dinar em vaig fer aquests espaguetis d'espinacs amb un sofregit senzill, gustós i picant.

Ingredients: (per a 2 persones)

  • 160 gr d'espaguetis (o pasta al gust)
  • 2 cullerades d'oli d'oliva (aprox)
  • 1 ceba
  • 1-2 dents d'all
  • 1 grapat de tomàquets cirera
  • 1/2 copeta de vi blanc
  • 1 pessic de bitxo (jo en cèrcols)
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • 1 pessic d'all dessecat mòlt

Procedim:
Preparem la pasta en aigua bullint seguint les instruccions del fabricant. Quan estigui cuita al nostre gust, la colem i reservem. Si l'hem de deixar reposar millor passar-li aigua freda abundant i posar-hi un raig d'oli per què no s'enganxi.

Mentrestant, tallem la ceba i l'all a trossets. Posem a una paella o cassó l'oli  i quan estigui calent hi sofregim la ceba i l'all. Quan sigui transparent hi afegim els tomàquets cirera ben nets i sencers (tot i que també els podeu tallar per la meitat si ho prefereiu). I hi afegim també el vi blanc. Mentre s'evapora l'alcohol hem de tenir el foc viu i deixar-ho destapat.

Quan la ceba, l'all i els tomàquets estiguin cuits al nostre gust, apaguem el foc i hi afegim el bitxu i la salsa de soja. Remenem una mica i afegim el sofregit damunt de la pasta, ja al plat. També, si en volem, el pessic d'all dessecat mòlt.

Senzill i boníssim. Bon profit!

pasta salsa picant

7 comentaris:

  1. Un plat boníssim, a vegades de les improvisacions i dels aprofitaments surten cosetes bones bones, i amb aquesta pasta de qualitat no feia falta gran cosa més, oi? un petonàs!

    ResponElimina
  2. M'encanten les receptes "improvisades"!!! I és el que diu l'Eva: quin greu matar el gust d'una pasta d'aquesta qualitat amb salses i salsetes que no calen! Molt millor així! :)
    Petons

    ResponElimina
  3. Les pastes Sanmartí hi donen prestància, però el plat és fantàstic...les improvisacions, en bones cuineres com tu, acaben sent magnífics plats!

    ResponElimina
  4. Doncs per ser improvisat fa un pintassa....estupendo!!
    Clara

    ResponElimina
  5. A banda de la pasta, la salsa pinta genial !!!

    ResponElimina
  6. Un plat espectacular! La pasta és el que té......boníssima i versàtil!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  7. Jo estic esperant les vacances per marcar-me un plat amb el paquet de PastesSanMartí...veig que et va sortir un improvistat deliciós.

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari