De bon matí se'ns va citar al Museu Thermalia de Caldes on ens van rebre amb un esmorzar a base de productes de la zona, i de seguida vam iniciar la ruta turística per la vila: la font del Lleó, les Termes romanes, el Safareig, el menjador de l'antic balneari de Can Rius, l'antiga farmàcia Codina (on es van fer els primers iogurts amb aigües termals).
I vam començar la ruta gastronòmica pròpiament dita, primer a Embotits Pedragosa, on ens van oferir llonganissa i xoriço de gall d'indi 100% i les salses 100% naturals Gourmand & Guiard que també fan ells. Ens en vam endur cap a casa un parell.
D'allà vam anar a la mítica fàbrica de pastes Sanmartí on ens van explicar la història de la fàbrica i el procés que es segueix per elaborar la pasta a partir de sèmola de blat dur i aigua termal (que gràcies a la seva temperatura permet amassar la pasta més fàcilment), i la importància del procés d'assecat, que es fa en armaris de fusta i de diferent manera segons el tipus de pasta de la que es tracti. A les fotos veieu la màquina que es fa servir per donar forma a la pasta (a baix hi ha macarrons), els motlles que es fan servir per donar-li forma, i espaguetis assecant-se.
Després, a l'obrador l'Espiga d'Or, ens van explicar i ensenyar com fan el pa, els calaixos on fermenta i els pa de butifarra, que tot i l'aspecte que tenen, són, de fet, pa.
A la Pastisseria Muntada ens esperaven amb uns pastissets deliciosos. Jordi Muntada, el pastisser, és partenaire de Xocolata Valrhona i val a dir que les seves creacions són delicioses. Amb ell vam estar parlant de la importància de la matèria primera per cuinar, i concretament, dels diferents resultats que s'obtenen fent servir una marca de mantega o una altra.
A la bodega La Vallesana ens van oferir el licor que ells produeixen, Flors del Remei i l'Anís Taronja, que provaré de fer servir per receptes de rebosteria (li donarà un gustet molt especial). Allà es nota amor per la feina ben feta, i hi entenen molt, de vins i caves.
Finalment vam anar a dinar al restaurant Mirko Carturan on ens van oferir tot un seguit de tapes molt elaborades i delicioses. Les que més em van agradar: el carbassó farcit de botifarra fresca, steak tartar, els macarrons amb anxoves i préssec natural (que ens va fer en directe, davant nostre, i que de ben segur faré a casa), i la figa amb mató especiat amb gingebre.
![]() |
Aquesta vegada no vaig poder venir....i em va saber molt greu!
ResponEliminaHe vist que va ser una gran trobada.
Petons,
Olga
Quina alegria que us ho passéssiu també! Gràcies a la vostra participació va ser un gran dia! Espero que ben aviat tinguem una nova trobada a la vista! Una abraçada ben forta!
ResponEliminaUn resum genial d'una magnífica trobada!!! Olga a la pròxima no pots fallar!!!
ResponEliminaQuin gran dia vam passar! encantada d'haver-nos retrobat i esperem un altre "sarao" ben aviat ;). Un petó!
ResponEliminaQuina passada noies!!! Mira, perquè us estimo molt i no hi ha res que em faci més feliç que veure com us ho passeu bé perquè sinó... :D
ResponElimina