28 d’abr. 2014

Bundt de iogurt i Baileys (crema irlandesa de whisky)

bundt cake de yogur y Baileys

L'entrada d'avui ha sigut in extremis, recepta decidida, cuinada, fotografiada i post escrit avui per avui. Aquest mes a Memòries d'una cuinera ens proposaven fer coca de iogurt. És el meu pastís preferit!

Una recepta molt fàcil de fer, ingredients senzills, sana, apte per a novells, versatil i de resultats deliciosos! Ja fa temps que és el "pastís de capçalera" a casa, i és que l'he fet de tantes maneres diferents! barrejant-hi fruita natural a trossos, fruita deshidratada, iogurt de diferents sabors, pell de cítrics, xocolata, farina d'ametlla, cacau... I crec que mai, mai m'ha quedat malament. No és mèrit meu sinó de la recepta. Si us estreneu en el món de la rebosteria podeu començar per aquí que tindreu un èxit assegurat.

La convocatòria del Memòries m'ha reptat a buscar-ne una versió una mica diferent. Per això he fet servir un motlle de bundt cake, i crema de whisky (Baileys) que vaig fer aquest cap de setmana, i el resultat és deliciós. L'esponjositat que sempre té aquesta recepta de pa de pessic amb el toc suau de la crema de whisky. L'experiment sobre aquesta recepta tot terreny ha sigut un èxit, una vegada més.

He doblat la quantitat de les mides de la recepta que normalment faig perquè m'ha semblat que sinó el motlle de bundt cake no quedaria prou ple.

Ingredients:

  • 2 iogurts naturals
  • 2,5 mides de la tarrina de iogurt de fructosa o 4 de sucre
  • 4 ous
  • 6 mides de iogurt de farina per a rebosteria o normal (no farina amb llevat)
  • 2 sobres de llevat químic (uns 32 gr)
  • 1 mida d'oli d'oliva
  • 1 mida de crema de whisky (Baileys)

Procedim:
Posem el forn a pre-escalfar a 180ºC. Buidem el contingut dels iogurts en un bol i reservem tant el iogurt com un dels recipients, que farem servir per a mesurar els altres ingredients.

Posem els ous i la fructosa (o el sucre) en un recipient gros, i batem amb energia fins que la mescla guanyi volum i blanquegi.

Mentrestant tamisem la farina i el llevat i reservem.

Afegim poc a poc el iogurt, l'oli i la crema de whisky a la mescla dels ous mentre seguim batent a velocitat més suau. Després hi anem afegint la farina i el llevat a cullerades.

Quan la mescla sigui homogènia la passem al motlle que haurem engreixat amb mantega i empolsinat amb farina per a que no s'enganxi.

Ho fiquem al forn 40-45 minuts. Per saber si el pastís ja està cuit fem la prova de l'escuradents, que ha de sortir net quan punxem el pastís. Deixem que el pastís es refredi una estona abans de desemotllar-lo i deixar que es refredi del tot al damunt d'una reixeta.

Ha sigut tot un encert de recepta. Qui vol venir a berenar??


19 comentaris:

  1. Que rico este bizcocho , tengo en casa baileys que hicimos el otro día ósea que me voy a poner manos a la obra con este bizcocho.
    Nos acabamos de hacer seguidoras y te invitamos a seguirnos.
    Besos cris y Laura.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Cris y Laura! Ahora mismo paso a visitaros ;)
      Marta

      Elimina
  2. Definitivament un experiment moooolt exitós!!! I gustet que ha de tenir més requetebo! Petons!

    ResponElimina
  3. Jo m'apunto a venir a berenar!! qui es resistiria a aquest súper bundt amb el toc de Baileys?? aquest el provo!! un petó!

    ResponElimina
  4. Aquest l'he de probar m'encanta el baileis i només de veure l'aspecte que té ja n'agafaria un trosset per berenar.
    Petonets

    ResponElimina
  5. heheh, un bon us pel litre i mig de baileys!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Espectacular! QUina delícia! petons

    ResponElimina
  7. Es un escándalo de lo bueno que esta!! Que corte niña ;)

    Un beso enorme.

    ResponElimina
  8. ai Marta, amb el que m'agrada el Baileys!!!! t'ha quedat perfecte. ets una crack!!!!! petonets i gràcies per participar

    ResponElimina
  9. Jo m'apunto!!
    T'ha quedat de luxe, deu estar molt i molt bo aquest bundt, ha de donar-li un toc molt especial el baileys, oi?

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, ha tingut MOLT èxit a casa... un pa de pessic senzill (i molt bo) es converteix en un pastís de festa!! El proper dia ho acompanyaré amb una mica de glacejat, que el convertirà en unes postres encara més especials :)
      Marta

      Elimina
  10. Ohhhhh quin vici de pastís!!!! Devia fer una oloreta la cuina mentre el preparaves....mmmmmm

    petonets!

    ResponElimina
  11. Que bo per favor!! I això del baileys ho acaba de rematar tot!! :)
    Petons

    ResponElimina
  12. Ala! amb Baileys, quina passada! Ha d'estar de vici això, es veu deliciós, m'encana això de Memòries perque es veuen receptes tan diferents segon els cuiners d'una mateixa proposta! La teva és espectacular de veritat, felicitats. Jo és el primer cop que participo a Memòries d'una cuinera i he preparat una coca de llimona i llavors de rossella, si la vols veure em far`molta il.lusió, em trobes aquí

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  13. Una versió molt original!! I el gust ha de ser exquisit!! Petonets!

    ResponElimina
  14. Que rico!!! Con la crema de baileys, tiene que tener un sabor estupendo.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  15. Aquest sí que es dels bons! Doncs mira pel repte Asaltablogs jo també vaig fer la crema de whisky! Ja t'hi vaig comentar em sembla, en fi, que bo eh?! Jo també tinc pendent fer-lo i penjar-lo. Em miraré la teva a veure que tal;)
    Un petonet

    ResponElimina
  16. Amb aquests motlles queda una coca super vistosa.
    El toc del baileys m'encanta!

    ResponElimina
  17. Espectacular i el baileys casolà ja és la bomba!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari