Melmelada d'albercoc, préssec i pell de taronja

mermelada de albaricoque, melocotón y piel de naranja

Bon dilluns! Avui, per fi recuperada totalment del refredat de fa dies, porto un post més aviat primaveral o d'estiu, i és que aquesta passada temporada vaig fer diverses melmelades (és evident, oi?), algunes de les quals encara tinc pendents d'obrir.

I finalment ha caigut aquesta deliciosa melmelada d'albercoc, préssec i pell de taronja -m'encanta el gustet que hi dóna!-. De gust molt refrescant, dolç i cítric alhora, la textura perfecta, feta ràpidament amb el microones i amb fructosa enlloc de sucre.

Fer la melmelada amb el microones va molt bé si teniu poca fruita. En aquest cas és aproximadament mig kilo de fruita, que fa un sol pot "normal" de melmelada (uns 200-300gr).

Ingredients (per a uns 200-300 gr de melmelada):

  • 450 gr d'albercocs
  • 200 gr de préssec
  • 1 taronja (la pell només)
  • 45 gr de fructosa

Procedim:
Netejem la taronja i la pelem quedant-nos només amb la part taronja (no amb la blanca, que amarga). Tallem la pell a tires fines (juliana). Reservem.

Netejem, treiem els pinyols i pelem l'altra fruita. La tallem a trossets petits. La posem a un bol prou fondo apte per al microones. Hi afegim la pell de taronja. En aquest punt és quan jo peso la fruita per calcular la quantitat de sucre o fructosa que hi vull fer servir (el pes que indico més amunt és de fruita preparada per a coure). Hi afegim la fructosa.

Tapem el bol (amb una tapa de silicona o simplement, amb un plat que pugui anar al micro) i el fiquem al microones a màxima potència (en el meu cas són 900W) uns 5-7 minuts. Passada aquesta estona, treiem, remenem i el tornem a ficar al micro 5-7 minuts.

Anem repetint la operació fins que veiem que la fruita està cuita i estovada. En aquest cas em va costar uns 15 o 20 minuts.

Si no us agraden els trossets podeu triturar-la amb un aixafa-purés o robot o el que tingueu.

Un cop feta la fiqueu en un pot net (millor si l'heu netejat al rentavaixelles o l'heu estrilitzat bullint-lo) i deixeu el pot capgirat fins que es refredi; així s'hi fa el buit. Per aconseguir-ho també el podeu bullir del dret i completament cobert d'aigua durant uns 10 minuts.

13 comentaris:

  1. Mmmmm... que bona! M'encanta la combinació que hi has fet, ha d'estar deliciosa! Jo que cada matí n'esmorzo, potser que la faci algun dia ;)

    Petonets!

    ResponElimina
  2. Ostres això de fer melmelada al microones sona bé, ràpid i sense gaires complicacions, no?

    Fa molt bona pinta, i estic segur que el toc de la pell de taronja la fa encara més bona!

    Petons, i feliç setmana!

    ResponElimina
  3. Bona de debò, segur!! la presentació t'ha quedat molt bonica.

    ResponElimina
  4. me alegra que estes mejor y la combinación para esta mermelada me gusta mucho. un besote!!
    comoaguaparachocolate-myriam

    ResponElimina
  5. Quina combinació més deliciosa! crec que és el primer cop que veig una melmelada feta al microones, sens dubte és ràpid i net fer-la! a veure si m'hi fico que aquest tema no l'he tocat gaire jo, però unes torrades amb aquesta melmelada per esmorzar ha de ser una de les millors maneres de començar el dia! un petó!

    ResponElimina
  6. Mmmmm, ja me l'imagino untada en una torrada o al bell mig d'un croissant acabat de fer! Qué bona! Petons!

    ResponElimina
  7. Magnífica combinació!!!!Mmmmmm!!!!

    ResponElimina
  8. Quina combinació.... exelent!!! petons

    ResponElimina
  9. Que buen color tiene la mermelada, además tiene que tener un sabor de lo más refrescante!! Besos!!

    ResponElimina
  10. M'encanten les mermelades!! I aquesta combinació és sensacional!! Petonets!

    ResponElimina
  11. que buena con esta combinación y en el microondas no lo he probado nunca,tomo nota
    petons

    ResponElimina
  12. Marta jo també sóc fan de fer melmelades... després durant l'any va molt bé poder triar-la per a cada ocasió! La combinació ha de ser molt bona i veient el resultat tan bo s'haurà de provar fer-ne al microones! petó

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari