Pastís de xocolata amb cobertura de xocolata

pastis d'aniversari de xocolata

Benvolguts i benvolgudes, després d'anys de no publicar cap recepta, avui hi torno amb un pastís de doble xocolata, que ha fet de pastís d'aniversari per mi i la meva filla.

I per què he decidit tornar a publicar després de tant de temps? Doncs ja se sap: noves etapes vitals, rutines que canvien, aficions i/o interessos que es recuperen... Em sento força estranya, aliena al món blocaire, però sense estrès ni complicacions, tinc la intenció de tornar a realitzar publicacions periòdiques. 

I ja prou d'explicacions, anem al tema: la recepta del pastís de xocolata amb cobertura de xocolata. Recorda una Sacher, ja que fins i tot està farcida de melmelada, però sospito que els austríacs em criticarien força si m'atrevís a dir que n'és una. 

És un pastís amb gust intens de xocolata, de molla densa i humida, i una cobertura de xocolata brillant molt fàcil de fer i gustosa, sense ser carregosa. Hi he posat melmelada de gerds que hi combina molt bé. M'encanta el gust dolç i àcid dels gerds!

Ingredients pel pa de pessic:

  • 200 gr de xocolata per postres (50% de cacau, en el meu cas)
  • 120 gr de mantega al punt de pomada
  • 150 gr de sucre
  • 40 gr de xerès o brandy
  • 6 ous, clares i rovells separats
  • 120 gr de farina de rebosteria
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 1 pessic de sal
  • 300 - 400 gr de melmelada de gerds, albercoc, préssec... al gust
  • Fruita fresca, xurrets de colors, lacasitos, bombonets per decorar (al gust)

Ingredients per la cobertura:

  • 200 gr de xocolata per postres (50% de cacau)
  • 70 gr d'aigua
  • 70 gr de mantega

Procedim:

Pre-escalfem el forn a 180ºC. Engreixem un motlle de 22cm de diàmetre.

Fonem la xocolata al bany maria o al microones, a potència baixa i períodes curts de temps. Hi afegim la mantega (que ha d'estar al punt de pomada) i el sucre, i ho barregem bé. Quan estigui totalment incorporat, hi afegim el licor i els rovells d'ou, un per un, mentre anem barrejant fins que tot estigui ben integrat.

Hi afegim la farina tamisada i el llevat, i ho acabem d'integrar tot bé. Ho reservem.

Comencem a muntar les clares amb un pessic de sal. Quan es facin puntes, hi afegim el sucre i acabem de muntar-ho a punt de neu. Incorporem les clares a la barreja que teníem reservada, i ho remenem amb moviments envolvents, suaument, per tal que no baixin.

Ho aboquem al motlle i ho enfornem durant uns 45 min. Abans de treure-ho del forn, comprovem que estigui cuit punxant-hi un escuradents. Si surt sec o amb poca molla, ja el podem retirar. Quan hagin passat uns 15 min i no estigui tan calent, el desemmotllem i el posem a refredar damunt d'una reixeta per tal que no s'humitegi la massa amb la humitat del mateix pastís.

Quan estigui ben fred, el podem tallar per la meitat (en horitzontal) per tal d'untar-hi la melmelada.

Per preparar la cobertura, desfem la xocolata al bany maria o al microones, amb l'aigua. Quan ja estigui desfeta hi afegim la mantega, que ha d'estar al punt de pomada. Remenem fins que estigui ben integrat tot plegat.

Quan el pastís ja estigui ben fred el posem damunt d'una reixeta, i a sota, un plat o safata que recollirà l'excedent de la cobertura. Aboquem la xocolata per damunt del pastís. En principi no cal repartir-la amb cap estri, hauria de ser prou líquida per anar-se escampant per tota la superfície i anar cobrint tot el pastís.

Deixem el pastís a temperatura ambient, i quan la cobertura estigui freda (almenys una horeta després), podem decorar el pastís com ens agradi més. 

I au, a l'atac! I fins ben aviat 😊



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraeixo molt el teu comentari