25 de nov. 2015

Pastís de Madeira (Madeira Cake)


Avui porto un pa de pessic boníssim, un 'Madeira Cake' que per si no el coneixeu, és amb mantega i llimona, de textura esponjosa però ferma. Es veu que deu el seu nom al vi de Madeira, que es servia acompanyant aquest pastís.

N'he vist tants a la xarxa, i tenen una pinta... Així que quan va ser el meu aniversari (a l'octubre!), em vaig decidir a fer-lo. Dir-vos que el resultat no decepciona. És un pa de pessic senzill però molt gustós. Va acabar-se molt ràpidament i només vaig poder tastar-ne un trosset. S'haurà de repetir ;)

Per cert! Us heu fixat que he posat unes pàgines al blog per poder accedir més ràpidament a les receptes? Us convido a navegar-hi i a dir-me què us sembla!

Ingredients:

  • 180 gr de mantega a punt de pomada
  • 185 gr de sucre blanc
  • 3 ous batuts
  • 165 gr de farina de força
  • 1 culleradeta d'impulsor químic (llevat tipus Royal, opcional)
  • Pell d'una llimona ratllada
  • 1 culleradeta de suc de llimona
  • Sucre blanc per empolsinar (opcional)
  • Sucre llustre per empolsinar (opcional)


Procedim:
Posem el forn a pre-escalfar a 160ºC. Engreixem i enfarinem lleugerament un motlle d'uns 18 cm.

Batem la mantega i el sucre fins que aquest es desfaci i la barreja quedi homogènia. Hi afegim els ous batuts d'un en un. Ens esperem a que la massa vagi incorporant-los abans d'afegir el següent.

Hi afegim la farina tamisada amb el llevat. Si no voleu posar-lo no cal, quedarà més pla, "compacte" i dens, que de fet és típic del pastís de Madeira.

Hi afegim també la pell de llimona ratllada, el suc i ho barregem fins que quedi tot ben integrat.

Aboquem la massa al motlle, n'allisem la superfície i hi empolsinem sucre blanc per sobre.

Ho fiquem al forn 45 min - 1 hora fins que quan el punxem amb un escuradents aquest surti net i sec.

Deixem refredar el pastís uns 20 minuts fins que puguem desemmotllar-lo i deixar-lo refredar del tot damunt d'una reixeta.

El podem servir empolsinat amb més sucre (llustre) i amb una mica més de ratlladura de llimona, si ho voleu. El trobareu molt bo, segur :)



6 comentaris:

  1. Apa quina salivera!! i jo sense esmorzar... es veu súper súper bo!! felicitats atrassades guapa, i fins dissabte ;). Un petó!

    ResponElimina
  2. Mmm, m'encanten aquest tipus de pastissos!! Que bé queda el toc de la llimona oi??? Lo de les pàgines tot un encert, així es troba la informació de manera ràpida i senzilla.
    Per cert...jo sóc de Sant Cugat!!!!
    Que vagi bé!!! Clara

    ResponElimina
  3. M'apunto a fer un cafè amb tu! vull un trosset!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Ha de ser boníssim amb aquesta crosteta i el gustet de la llimona!
    Me l'apunto, ara a l'hivern vénen molt de gust aquestes receptes.
    Una abraçada!

    Bet

    ResponElimina
  5. Saps que no n'he menjat mai de pastís de Madeira??! Però tens raó: té una pinta impressionant i no pot ser que no sàpiga ell gust que té!! Aaaapaaa, un altre pastís a la llista de pendents...
    Petons guapa.

    ResponElimina
  6. No m'estranya que s'acabés ben ràpid, té una pinta deliciosa, esponjós i cruixent de sobre.. boníssim!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari